122.

2.4K 162 12
                                    

Sedím v obýváku s klukama. Nejde tu o mě. Jde o Elis. Nemůžu jí po tom všem jen tak nechat plavat. Tohle si nezaslouží. "Zkusím něco najít " vytáhne z batohu počítač Collin a začne do něj něco ťukat. "Obvoláme pár lidí , mohli by něco vědět " řekne Liam. Kývnu. Will šel za Jackem. Jdu k němu do kanceláře. Na chvilku se zastavím . Slyším jejich rozhovor. "Tak sakra trochu bojuj ! Je teď tady .. Můžeš něco udělat ! "slyším Willa. "A co mám jako udělat ? Nechala na sebe mířit zbraní a ani se nehnula , bylo jí to jedno. Ví že bych nevystřelil .."slyším Jacka. Vletím do kanceláře a dělám že jsem nic neslyšela. "Collin hledá nějaký věci na počítači a Liam obvolává lidi " začnu mluvit. "Fajn pojedu ještě něco vyřídit "usměje se na mě . "Jsem rád že jsi zpátky " položí mi ruku na rameno a pak odejde. "Nechci aby jsi si to vykládal špatně ..Jsem tu kvůli Elis. Ne abych zkusila zachránit něco co nejde. "podívám se mu do očí. Je zlomený stejně jako já , alespoň myslím že to tak vypadá. "Fajn " řekne . 

"Něco mám " vykřikne Collin . Jdu za ním. "Je to signál z jejího mobilu " zamumlá. Sleduji blikátko na obrazovce. "Jedeme " řeknu a hned vyrazím. "Liv počkej jedu taky "uslyším hlas Jacka. Jenom si povzdychnu . Nasednu do svého auta a on vedle mě. Ticho. Nic jiného neslyším. Dělám mi problém sedět s ním jenom v jednom autě . Rozklepanou rukou zapnu rádio a snažím se uvolnit tlak který je v mých napnutých svalech. Jedu přesně podle navigace a pokynů Collina. "Mohla by jsi mi vrátit tu zbraň ? "začne mluvit Jack. "Ne , beztak už máš další v kalhotách " řeknu a soustředím se na cestu. "Znáš mě až moc dobře " zasměje se . Nemám chuť se smát. Zase je ticho. "Můžeme spolu normálně mluvit ?"zeptá se a podívá se na mě. Podívám se na něj a povzdychnu si. "Jsme tady "řeknu a zabrzdím. Vystoupím z auta a Jack mi je v patách. Mobil je připevněný izolepou ke stěně starého domu u silnice. Sundám ho. 

Vážně si myslíte že jsme tak hloupý ? Vaše kamarádka čeká ...

Přiložená fotka zmlácené Elis. Podám mobil Jackovi. "Sakra .."řekne. "Jak dlouho jsi jí tam nechal ?! "zařvu na něj. Neodpovídá. "Půjč mi mobil "řeknu a Jack mi ho bez narážek podá. Vytáčím číslo Tima. 

"Ahoj , co malá ?"

"Je v pohodě, žádný strach. Jsem rád že tě slyším .."

"Dej jí za mě pusu na dobrou noc ..Moc děkuju Time .."

"Není zač . Jsme přece rodina " 

"Zavolám později " 

Vrátím Jackovi mobil. "Řídím " nastaví ruku Jack. "Ani náhodou , je to moje auto ."řeknu a jdu k autu . "Budeme tam rychleji " je hned vedle mě. "Chceš říct že neumím jezdit rychle ?"zastavím a podívám se mu do očí. "To jsem neřekl " usměje se. Nasednu do sedadla řidiče. Prý rychleji . Já mu ukážu . Hned vyjedu . Šlápnu na plyn a moje rychle auto se řítí po silnici. Za chvilku jsem zpátky doma.

"Pak že tu nebudeme rychle " usměji se na Jacka. "Dobře, promiň "začne se smát. Oba se smějeme. Dívám se do jeho očí a připomíná mi to ty časy. Úsměv mi hned spadne. Jdu rovnou do domu. Položím mobil na stůl. "A sakra "řekne Will. "Máš něco ?"zeptám se Liama. "Ne , Jacku ? Můžu s tebou mluvit ?"zakřičí na Jacka za mými zády. "Jo jasně " odejdou spolu.

"Projedu pár věcí "řekne Collin a začne něco ťukat do počítače. "Najdeme jí , že jo ?"zeptám se. "Jasně že jí najdeme "usměje se. Moc dobře vím že musím dost Claire pryč. Je mi po ní tolik smutno.

Vzdálím se i z mobilem Willa. Který mi ochotně půjčil.

"Time " řeknu do mobilu

"Liv . Děje se něco ?"

Posedlá Démonem ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat