Kapitel 4

954 12 1
                                    

Äntligen var det fredag igår var det nog den värsta dagen jag har varit med om Sandra gav mig blickar och detsamma gjorde Hampus, vad har jag gjort?
Idag skulle jag träna med Hampus och jag kände inte alls för det och jag måste säga det till honom. Idag är det en höst- avslutning i skolan och jag var nog inte med på det. Det var första gången vi skulle ha en höst avslutning och självklart skulle någon sjunga vi alla gick till den stora aulan och dem hade självklart delat upp oss självklart skulle jag sitta bredvid, kunde denna dagen blir bättre?
Jag såg hur han kom in till aulan tillsammans med Sandra om han nu visste att jag var rädd för henne varför umgås han med henne då.
"Jag ska sitta bredvid Denis och Sandra och vi sitter typ längst fram." Viskade Mel i mitt öra jag kollade på min plats fem rader ifrån ifrån dem. Jag satt typ i kanten och det var bara bättre för jag hatade sitta i mitten eller bredvid någon jag inte kände.
"Läget, Stasi?" Frågade Hampus jag valde bara att sätta mig och tänka ut mitt svar.
"Allt är bra, själv?" Jag hade sagt det till alla men det var inte alls bra och i onsdags när han tog mig hårt unde fortfarande inte glömma bort det. Jag hade fått märke precisa var revbenet sitter men jag hade inte valt att säga det till någon.
"Jag mår utmärk." Sa han och precis då kom Kevin.
"Men läget bror jag hörde att du och Sandra är tillsammans." Var han allvar med detta. Var fucking Hampus tillsammans med Sandra. Sandra som gick i han klass.
"Bror vi är mer på g." Jag ville inte säga ett ord istället kollade jag på "scenen" där rektorn var och han skull förbereda ett tal, mina tankar var på Ellinor som inte hade svarat mig men hon hade svarat mina kompisar, hon var verkligen inte min bästa kompis.
Precis när jag skulle fråga en sak till Hampus så avbröt rektorn mig, jag kollade på honom han var nog den snällaste personen. Han har varit min rektorn snart i tre år och han har alltid varit där för allra börjans speciellt i min klass. Början av sjuan var  allt bara en rena röra Denis var nog dem som babblade mest och Ellinor var den andra. Jag mina när vi la något i vår lärares kaffe hon spottade ut allt och hon skrek på oss. Det var tider.
Men början av nian var bara tråkig vi hade fått stränga regler vi tog bort vissa ämnen för vi tramsade riktigt mycket det var nog det vi ända kunde göra. Jag började koncentrera mig på va rektorn sa istället för att tänka.
"Jag vill tacka två elever som har valt att gå på en kamp i fyra  dagar uppe i Stockholm." Jag började små skratta och jag kunde känna Hampus blick.
"De heter Hampus Petersson och Nastasia Malik." Alla började klappa åt oss Hampus ställde sig upp och tog min hand jag log bara.
När rektorn hade äntligen pratar klart så sjöng en tjej efter den tjejen som sjöng skulle vi gå till idrottshallen för att kolla på olika aktiviteter. Jag suckade och gick tillsammans med Mel.
"Dem är på g." Sa jag till henne och hennes blick bara chockad.
"Driver du med mig!" Skrek hon.
"Ta det lugnt, nej." Sa jag och hon suckade jag. Jag visste att hon hade en ångest hon skulle sitta med oss på lunchen och vara med oss nu.
Vi gick till Denis och Kevin vi alla kommenterade om Hampus förhållande han hade snackat skit bakom hennes rygg till Kevin och nu är han på g med henne.

*
Jag gick till mitt skåp och tog ut min väska och tränings väskan jag skulle sova över hos Mel hon skulle hänga med mig till träningen idag. Jag skrev till Hampus på sms att han fick ta med sig en kompis om han ville jag hade en känsel att han skulle ta med sig Sandra. Men vi fick helt enkelt vänta till klockan sex. Idag hade jag och Melissa gått till skolan och det var bara att gå tillbaka hem om jag skulle vara ärlig så var det mycket roligare att gå till skolan. Man kom några minuter försent men man brydde sig inte man kunde bara gå fram och ändra det.
"Jag kan inte tro att han är på g med henne.'' Sa Mel tyst och jag nickade bara åt henne.
''Han sa till mig att inte vara rädd för henne.'' Sa jag och hon kollade snabbt på mig.
''Stas varför har du inte sagt detta förr!'' Skrek hon medan vi var på väg till hissen jag skrattade och det ända jag ville var att skrika: äntligen höstlov! 
''Jag tror han kommer ta med sig Sandra.'' Sa jag till Mel och kollade snett som att hon misstänker något. 
Hon suckade och jag väntade på hennes svar ''Hon kan inte spela fotboll'' sa Melissa och det var sant hon kunde inte spela fotboll. Vi tryckte våning ett och snart skulle jag bara chilla med Melissa vi skulle bara snacka men jag var trött och ville somna.
''Håll hissen.'' Jag och Mel orkade inte hålla hissen precis när en lång fot kom emellen och det var Hampus vi kollade på varandra vi sa inte ett ord. Jag kollade snabbt åt Melissa hon var arg jag kunde se det. Precis när dörren har stängts så började det typ skaka i hissen och vi alla visste att vi satt fast i hissen och jag ville bara slå honom.
''Fan!'' Skrek Hampus och jag kollade chockat på honom han behövde inte skrika.
''Ta det lugnt.'' Sa Mel och jag kollade på honom och han slängde sin väska och jag blev rädd jag fick den känslen igen och det var den värsta känslen. 
En kavrt hade gått och vi alla hade satt oss ner jag var så trött att jag bara ville somna men jag kunde inte. Jag la mitt huvud på Mels axel och jag kollade bara på dörren, vi kommer få hjälp. Jag vet det. 
''Så du ska ta med dig Mel.'' Sa han och jag vaknade till och min blick gick till hans håll.
''Ja, vem ska du ta med?'' Frågade jag och han kollade ner och jag fortsatte att kolla på honom.
''Kanske Kevin.'' Sa han och jag log bara jag blev glad när han sa Kevin för Sandra hade bara spelat cool och att få uppmärksamhet.
''Är du trött?'' Frågade han.
''Jag vill bara somna men Mel rör sig hela tiden.'' När jag sa det kunde jag höra Mels flin. Det blev tyst och det hade gått en halv timme och hissen började röra på sig igen och vi alla reste sig upp och precis när vi kom till våning ett och hiss-dörren hade öppnat var det fullt med elver och lärare och jag bara kollade på Mel. Denna fredagen var den dåligaste fredagen, ever. 

*
Jag hade somant upp på Mels sovrum och jag vaknad av min mobil pep och jag såg att det var Hampus.  Jag tog mina kläder och bytte om snabbt sen gick jag till Mel som kollade på film.
''Mel jag sticker kommer du sen, eller?'' Frågade jag.
''Kanske när filmen är slut.'' Jag nickade och jag gick till hallen satte på mig mina boots sen gick jag ut och jag hade bara shorts och det var svin kallt jag kollade runt men såg ingen, Hampus.
''Här är jag!'' Skrek han och jag fick fram ett litet leende.
''Tjena.'' Sa jag.
''Melissa?'' Frågade han
''Hon kommer sneare.'' Sa jag bara.

Vi började som vanligt med att värma upp och vi sprang tre varv sen spelade vi boll och det skulle vara passningar  och jag älskade det. När passningar var slut seplade vi skott och när jag fick bollen så spelade jag med den ända upp till målet men han gjorde ett trick så att jag ramlade och förlorade bollen. Men jag reste mig snabbt  upp och började om, han gjord ett mål men jag brydde mig inte jag var tvungen att koncentrera mig på 'matchen'  När jag fick bollen tog jag den igen och hans trick gick inte denna gången så jag gjorde mål 1-1. Klockan var åtta och matchen är slut jag gick snabbt till mina saker jag drack ur min vattenflaska, jag gav honom min vattenflaska och han drack upp allt. 
''Bra spelat.'' Sa han och jag skrattade.
''Detsamma.'' Sa jag bara.
Han och jag gick hela vägen tillbaka jag var trött och det ända jag ville göra var att somna men först ville jag ta upp saker med honom men jag var osäker, skulle jag bry mig om honom?

(Lyssna gärna på Uncover - Zara Larsson till den lilla biten)
''Så du och Sandra.'' Sa jag och han kollade ner men snabbt kollade han upp.
''Det är inget eller inte för mig.'' Sa han och jag kollade kosntigt.
''Vänta nu, var det inte du som sa att du är på 'g' med henne.'' Sa jag,ljög han för mig också.
''Nej! Varför bryr du dig ens!'' Halv skrek han.
''För du var den personen som sa till mig att inte vara rädd för henne!'' Vad ville han nu.
''Det är inget jag lovar.'' Sa han och jag svängde för jag skulle till Mels hus.
''Hej då.'' Sa jag kallt och öppnade dörren.

''Vad fan hände!'' Attackerade Mel mig och jag kollade bara på henne han var en 97:a och han såg ut som att vara en 94:a, jag vill verkligen inte ha känslor för honom.


Ett snabbt inlägge.

what we can not sayWhere stories live. Discover now