1: Elwira Majid

3K 19 3
                                    


''Elwira!'' Jag suckar högt och slänger kudden på dörren. Det är tredje gången hon har ropat på mig och jag kan höra henne, hon står precis vid dörren. ''Jag vet att det är första dagen av skolan, men-'' Jag avbröt mamma.

''Jag är uppe mamma kolla!'' Sa jag och reste mig upp från sängen. Mamma lämnade äntligen mig och jag kunde ha min lilla morgonstund för mig. Första skoldagen för oss nior börjar som vanligt med vanliga lektioner. Förra veckan började våra nya sjuorna, hos oss på Börjnskolan - mellanstadiet, en vecka tidigare. Att de börjar en vecka tidigare är för att de ska lära känna varandra och komma närmre med sin klass. Förra veckan, då sjuorna började, var jag kvar i vackra Italien och solade.

Jag suckar på tanken att jag är hemma i Sverige igen och låt mig påminna er att det är slutet av augusti och det är femton grader. Jag kollade ut mot fönstret och ser att solen skiner och att det ser ut som vara höstväder. En titt mot klocka var mitt alarm att jag måste börja ta på mig kläder och börja fixa mig inför skoldagen.

Första skoldagen.

Efter två och en halv månad ska jag sätta min fot på skolans golv igen, men denna gången som en nia. Något som också är nytt för denna terminen är att det är jag och Melissa och ingen mer Ellinor kvar. Min andra bästa kompis Ellinor Grönqvist -- hennes familj -- har lämnat vackra Helsingborg och flytta till Göteborg. Jag har känt Ellinor sen jag upptäckte vad en leksak var, och att hon nu flyttar två timmar från mig, gör ont. Jag skakar på huvudet för att inte tänka på att hon har flyttat från oss.

Min vackra garderob som kommer från Ikea har stått emot hemska saker, bra saker och hemska saker igen... det är nästan som att min garderob har både bra och dåliga dagar. Hade Melissa varit här hade hon skrattat åt mig och slott till mitt huvud lite. Inte mitt fel att jag inte tänker logiskt ibland. Tillbaka till garderob att hitta mina kläder bakom de stora och fina garderobsdörrarna är svårt. Om ni bara visste vad jag har fått stått ut med sen jag började sjuan, då hade ni förstått min situation.

Som första skoldagen brukar man fixa sig upp lite extra men det ville inte jag och jag orkade inte. Jag tog ut mina svarta latex byxor som mamma har köpt någon gång för jag vet själv att jag aldrig hade köpt dem. I och med att det ser ut att vara höstväder valde jag med att ta på mig en lång vit långärmad tröja som och ovanför den vita tröja tog jag på mig en smutsig vit, nästa beige, stickad tröja. Min väska var fullpackad med mina skolböcker som vi fick förra veckan, tyvärr fick min syster Lidia hämta dem.

Mitt hår har jag aldrig brytt mig om eller jag har aldrig haft bekymmer med mitt mörkbruna långa hår. Idag var det en dag där jag orkade inte lägga energi på det och låt vågorna i mitt hår göra sitt. Jag tog min lilla vita bok som jag kallar det för och i den lilla vita boken skriver jag ner allt som är viktigt inom skolan. Inne i badrummet borstade jag tänderna även om jag ska äta frukost inom tio minuter. Jag tvätta mitt ansikte med vatten och torkade av det innan jag la min dagkräm och sminket.

Ett lång sommarlov ändrar verkligen rutiner för en individ och det kommer ta tid tills man hittar tillbaka till det igen. Under hela sommarlovet sminkade jag inte mig eftersom jag tycker det är onödigt att sminka sig under sommaren. Det är meningen att solen ska träffa din skönhet och låta den glystra av sig själv och inte av smink. Jag kollar på mig själv i spegeln och börjar sminkar mig innan jag anser att det räcker, för jag vill fortfarande att man ska se min solbränna från Italien. En sista gång tittar jag på mig själv i spegeln och innan jag går iväg tar jag lite parfym.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
what we can not sayHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin