2: Elwira Majid

1.1K 13 0
                                    

Att börja en tisdagsmorgon med NO var inget jag var riktigt redo på, jag tror ingen var redo att ha NO men Bertil. Vi hade börjat med fysik och jag hatar verkligen fysik det finns inget värre än fysik och kemi. Biologi klarar man på något sätt med VG men inte med fysik och kemi där får man bara G. Efter NO har vi matematik och jag tror att klassen kommer börja avsky tisdagar för det gör jag redan. Hampus från sjuan hade skickat en förfrågan till mig på facebook och jag hade aldrig accepterat honom om inte Melissa hade övertalat mig.

Mina föräldrar hade tjatat om Stockholm Kampen att jag borde skicka in en önskan att jag vill vara med. Det gjorde jag, det första jag gjorde när jag kom till skolan var att gå med Melissa till André och lämna in pappret. Melissa hade också lämnat in sin och slutet av nästa vecka kommer det lottas vem som ska åka till Stockholm Kampen. Jag kan inte säga att jag ser fram emot det. När Bertil avslutade lektionen packade jag ner fysikboken i väskan för göra klart uppgifterna som jag inte hann på lektionen. Jag skrev ner i den lilla vita boken när uppgiften skulle vara inlämnad innan jag gick ut från klassrummet.

''Vad har vi nu?'' Frågade Melissa mig. 

''Matematik.'' Sa jag och Meli suckade högt och öppnade sitt skåp. Ingen gillar matematik eller det är vad jag tror. Det finns några matematiska tal som man aldrig kommer använda i sin framtid. Jag öppnar mitt skåp och tar upp min matematikbok och lämnade min väska i skåpet.

''Vart ska vi vara?'' Jag kollar på schemat och det stod H810. Vi började gå dit men stannar till vid hallen. Både jag och Melissa kollade snett på varandra för ingen av oss förstod vad som pågick varför det fanns en massa av folkmassa.

''Melissa du kommer inte tro-'' Dennis avbröt sig själv. ''Vad händer?'' Både jag och Melissa ryckte på axlarna. Dennis trängde sig förbi folkmassan och detsamma gjorde vi, när vi kom fram såg vi vad som pågick. Det var Robin från 9B2 och Linus från 9G1 som hade slagsmål. Dennis drog bort Robin och samtidigt som han försökte hjälpa Linus.

''För fan, ni ska hjälpa till och inte glo!'' Skrek Dennis som fick människor att gå bort från platsen. Jag var inte redo att se ett slagsmål på vår avdelning eftersom det är sällan man ser slagsmål här.

''Här kommer räddaren.'' Jag kollade snett på Melissa eftersom jag förstod inte vad hon menade. Melissa höjde på sitt ögonbryn och diskret försökte jag se vem som kom springandes över min axel.

Hampus.

''Det räcker Robin du kommer bli avstängd!'' Hur känner han till Robin? Melissa drog mig i armbågen och med sakta steg gick vi in till matematiklektionen.

-----


Under lunchen satt vi tillsammans med Kevin, Hampus och Dennis. De pratade mycket om slagsmålet mellan Robin och Linus. Melissa och jag försökte sätta tankarna någon annanstans men lyckades inte bra. Det var nästan som man omedvetet drog sig till killarnas konversation. Dennis bytte samtalsämne genom att fråga mig om vi hade träning idag och Melissa svarade och jag hade bara nickat. Vi alla fem satt tysta i en stund tills jag reste mig upp för att lämna tallriken och gå därifrån, men alla hängde med mig.

Vår sista lektion var en mardröm det var B-språk. Jag läste spanska medan Melissa läste Tyska och det var enda tiden vi var ifrån varandra. Under spanska lektionen hade vår lärare Gabriel fått ett viktigt samtal och vi fick sluta tidigare. Det var en skönt att sluta tidigare eftersom jag skulle hinna sova ut en stund innan jag skulle på träningen, dock var jag också tvungen att vänta på Melissa som slutar halv fyra.

Jag kom på en lösning där jag skulle göra klart fysik läxan och matematikläxan eftersom jag hann inte göra klart det. Jag satte mig i vårt studietorg där alla brukade befinna sig under sina raster men nu under lektionerna fanns det inga. Jag tog upp fysikboken och började göra klart uppgifterna som jag inte hann med. Det gick snabbare än förväntat det tog mig ungefär femton minuter att göra klart uppgifterna. Jag la boken åt sidan och började med matematik men kom ingenstans.

what we can not sayWhere stories live. Discover now