•26.Košile od krve

1.9K 198 7
                                    

Ačkoliv jsme s Dracem dostali školní trest - museli jsme pomoct Filchovi vytírat chodby - nebylo to tak hrozné a celkem to byla i zábava. Draco se totiž předváděl, když k nám Filch stál otočený zády a dělal, jako kdyby létal na koštěti. No, aspoň vidíme, k čemu je takový mop dobrý...

Sdělovala jsem Harrymu a Ronovi - kterého už pustili z ošetřovny - co jsem musela při trestu dělat, když mě Ron přerušil: ,,Asi si to hodně bere, co?" ,,Kdo?" nadzvedla jsem obočí. ,,Levandule. Celkem divně na mě kouká," všichni tři jsme se podívali na Levanduli, která propalovala Rona pohledem a v ruce křečovitě svírala lžíci. ,,Jo...asi jo," pokrčil rameny Harry. ,,Jak jsem se s ní vlastně rozešel? Nepamatuju si to." s Harrym jsme strnuli. ,,No, víš..." začal Harry. ,,Mluvil jsi!" vyhrkla jsem.

,,Jo, na to si vzpomínám.." Ron vypadal najednou zamyšleně. ,,A jinak si nepamatuješ nic? Vůbec nic?" ,,Myslím, že...ale to je blbost! Byl jsem přece totálně mimo, co?" zasmál se. ,,Jo...úplně," vydechla jsem a podívala se kolem sebe. Kopla jsem Harryho do holeně, který si četl v knize prince dvojí krve, abych upoutala jeho pozornost. ,,Co je?" ,,Harry, to je Katie! Katie Bellová!" Harry rychle vstal a skoro převrhl pohár s dýňovou šťávou a zamířil ke Katie. Učebnici lektvarů svíral pevně v ruce. Začali se spolu bavit.

,,Hmm, Hermi, co vlastně Malfoy?" zeptal se Ron a já polkla. ,,No...nic!" řekla jsem hlasem, který jsem vůbec nepoznávala a strnule zírala na Draca, který vypadal víc bledě, než obvykle, pak se prudce otočil a vyběhl ze síně pryč. Hned za ním vyběhl Harry. ,,Promiň, Rone! Musím...musím do knihovny!" vyhrkla jsem, popadla svou tašku s učebnicemi a běžela za nimi.

Tohle nemusí dopadnout dobře. Problém je, že nevím, kam běželi! Musím je najít dřív, než bude pozdě, protože tuším, že Harry Draca stále podezírá. Nemohu dopustit, aby si ublížili.

Ucítila jsem mokro v botách a vydala se do umývárny. Slyšela jsem křik a rány. Když jsem uslyšela zvuk, jako by se něco rozbilo, trhla jsem sebou a opatrně se rozeběhla. Když jsem vkročila dovnitř, chlupy se mi zježily na zátylku. ,,Panebože!" vykřikla jsem a přihnala se k Dracovi, který ležel ve vodě, vzlykal a sténal a jeho bílá košile byla pokrytá krví. ,,Jak jsi mohl?!" zakřičela jsem na Harryho a klekla si vedle své lásky. Vytáhla jsem hůlku a roztrhla mu košily. Na těle měl několik velkých, krvavých ran. Jak mu mám sakra pomoct?!

Vtom se odněkud objevil Snape, který přejel pohledem Harryho, mě i Draca, ke kterému se sklonil a třikrát zamumlal jedno a to samé zaklínadlo. Vykulila jsem oči, když se Dracovy rány začaly zacelovat až nakonec zmizely úplně. ,,Běžte s ním na ošetrovnu, Grangerová," řekl mi chladně a vykouzlil nosítka, na které Draca položil, ,,a vy mi Pottere přineste všechny své učebnice. A rychle." Harry byl vyděšený a bledý, já s ním však neprohodila ani slovo. Byla jsem na něj naštvaná. Naprosto jsem zuřila. Vždyť ho mohl zabít!

Beze slova jsem před sebou nechala nosítka s Dracem levitovat a dopravila ho na ošetřovnu, kde mě madame Pomfreyová ujistila v tom, že bude určitě v pořádku.

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now