•10.U Tří košťat

2.5K 229 18
                                    

,,Nevím, kde zase Draco vězí!" rozčilovala jsem se jedno sobotní ráno, kdy jsme mohli jít do Prasinek. Chtěla jsem vzít Draca s sebou, ale on nebyl nikde k nalezení. ,,Na plánku nikde není vidět," pokrčil Harry rameny, když se nenápadně podíval. ,,Třeba šel do Prasinek," pokrčil rameny Ron, ,,a pojďte už, začíná mi být vedro."

Vyšli jsme ze společenské místnosti Nebelvíru a vyšli ven z hradu. Blížil se pomalu prosinec a zem už byla pokrytá první sněhem. ,,Pořád jsi neodevzdal tu učebnici?" zeptala jsem se Harryho. ,,Hermiono!" protočil očima. ,,No co. Už týdny tu knihu všude taháš, prakticky s ní spíš a ještě jsi nezjistil, kdo ten princ dvojí krve je!" namítla jsem. ,,Neříkal jsem, že mě to nezajímá. A s tou knihou nespím." ,,Má pravdu, Harry. Vždycky si rád před spaním pokecám, ale tebe zajímá jen ta učebnice. Už jsi jako Hermiona," zasmál se Ron. ,,Byla jsem zvědavá. A tak jsem šla-" ,,Do knihovny," přerušili mě oba se smíchem. ,,A? Co jsi zjistila?" zajímal se Harry. ,,Nic. Právě že nic!" rozhodila jsem bezradně rukama, ,,ani zmínka o princi dvojí krve!" ,,Tak není co řešit. Asi to nebyl nikdo důležitý-" ,,Filiusi!" rozlehl se kolem nás hlas profesora Křiklana. Chviličku se bavil s maličkým profesorem Kratiknotem, který mířil očividně k hradu. Podívala jsem se po Harrym. ,,Nechcete máslový ležák?"

•••

Šli jsme k jednomu stolu, který byl prázdný. ,,Sedni si ke mně!" sykl Harry na Rona a nespouštěl oči z profesora Křiklana, který se o něčem bavil. Ron pokrčil rameny a šel si sednout vedle Harryho. ,,Dáte si něco k pití?" ,,Tři máslové ležáky a do mého trochu zázvoru," objednala jsem nám a v tu chvíli Harry zakašlal. ,,Co?" zeptala jsem se nechápavě a on mykl hlavou někam za mě. Otočila jsem se a u schodiště jsem spatřila stát Draca oděného do černé. ,,Draco!" vyhrkla jsem. Maličko se usmál a zamával mi - místo toho, aby si šel sednout k nám, však zamířil nahoru. ,,Co s ním je?" zeptala jsem se zklamaně, ale Harry mě ignoroval. ,,Zatraceně!" zaklel Ron a díval se honem někam jinam. Podívala jsem se směrem jako předtím on a spatřila sedět v koutku Deana s Ginny. ,,Ale Rone! Vždyť se jenom drží za ruce!" namítla jsem. ,,A muckají se," taky jsem otočila hlavu jinam. ,,Asi půjdu," řekl Ron a chtěl se zvednout. ,,Proč?" ,,Je to moje sestra!" ,,No a? Sedni si. Kdyby viděla jak se muckáš se mnou, myslíš, že by taky odešla?" vyhrkla jsem a spatřila Harryho, jak někomu mává.

,,Harry!" k našemu stolu přišel Křiklan a potřásl si s Harrym rukou. ,,Moc rád vás vidím, pane," usmíval se Harry. ,,Já vás taky, já vás taky." ,,Co vás sem přivádí?" ,,Ale, radši se mě neptejte, jak dlouho už ke Třem košťatům chodím!" zasmál se a vylil trochu svého pití na můj rukáv. ,,Ah! Zpět na palubu, Grangerová!" naštvaně jsem se na Křiklana zadívala. ,,Kdysi jsem míval ve zvyku uspořádat pro jednoho, či dva vybrané studenty z každé koleje na takový malý večírek. Přišel by jste?" ptal se Křiklan. ,,Noo, bude mi potěšením pane!" usmál se znovu Harry. ,,I vy by jste byla vítaná!" obrátil se na mě. ,,Ráda přijdu," odpověděla jsem.

,,Báječné! Čekejte moji sovu, oba dva," pak se zadíval na Rona. ,,Rád jsem vás viděl, Wolemby."

V tu chvíli, kdy Křiklan odešel, jsem spatřila Draca, jak jde dolů ze schodů a pryč z hospody. ,,Honem! Pojďte!" vyhrkla jsem a rychle se oblékla.

Jelikož dneska odjíždím s mamkou pryč (asi na týden, možná míň nebo dýl), části teď nebudou(:
(Alespoň si ode mě odpočinete^^:D)
Užívejte prázdnin a asi za týden ahóóóój❤
(Když někde chytím wifi, díl zveřejním^^)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤
-Mil

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now