•4.Draco v Obrtlé

3K 285 25
                                    

,,No, mají to tu opravdu hezké," to jsem musela uznat. Fredův a Georgeův krámek byl mezi kouzelníky, jak to tak vypadalo, opravdu oblíbený. ,,Hezké?! Je to úžasné, Hermiono!" vydechl Ron a vrhnul se k první věci, která mu přišla pod ruku. I Harry se šel po krámku rozhlédnout a Ginny mě někam také táhla. ,,Lektvar lásky? To myslíš vážně, Ginny?" uchechtla jsem se a založila si ruce na hrudi. Ginny už sahala po jednom růžovém lektvaru a tak jsem se i já podívala. ,,Ahoj dámy," vedle nás se ozval Fred s Georgem jako jeden muž. ,,Nápoj lásky, co?" mrkl Fred. ,,Jo, ten opravdu funguje," přikyvoval George. ,,I když jsme slyšeli, Ginny, že ho ani nepotřebuješ," šibalsky se na sebe podívali. ,,Jakto?" podivila se Ginny. ,,Copak teď nechodíš s Deanem Thomasem?" ,,To není vaše věc," odsekla Ginny , položila růžový lektvar zpět k ostatním a odešla.

Na sobě jsem ucítila něčí pohled a když jsem se otočila, spatřila jsem McLaggena, jak se na mě culí. Také jsem odložila lektvar a přešla k Harrymu. Dvojčata byla zase pryč. ,,Kolik to stojí?" ptal se jich hlasitě Ron. ,,Pět galeonů," odsekla dvojčata. ,,Kolik pro mě?" ,,Pět galeonů!" ,,Jsem váš bratr-" ,,Deset galeonů!" ušklíbla se dvojčata. Ron tu věc zklamaně odložil na polici. ,,Pojďte, jdeme," zabručel Ron a my se prodrali z rušného krámku ven. ,,Jak jen to Fred s Georgem dělají? Většina krámků je zavřená, to jsme sami viděli," ,,Podle Freda se lidi potřebujou smát," pokrčil rameny Ron a já na přechodu Příčné a Obrtlé ulice spatřila vysokého blonďatého chlapce.

,,Podívejte!" sykla jsem na kluky a ukázala na Draca a jeho matku. ,,Zdá se, že nechtějí, aby je někdo sledoval," uvažoval Ron. ,,Tak přesně teď se půjdeme podívat, co mají za lubem," zavelel Harry a šel v stopách Draca a jeho matky. V Obrtlé ulici to vypadalo opravdu děsivě. Všude bylo plno podivných lidí a my se snažili neztratit Draca z dohledu. ,,Vážně by mě zajímalo, kam jdou," řekl Ron. ,,Právě to jdeme zjišťovat, Rone," protočila jsem očima. ,,U Merlina, Hermiono," odfrkl si Ron. ,,Stůjte," zašeptal Harry a vykoukl zpoza rohu. ,,Je tam?" opáčila jsem též tichým hlasem.

,,Je. Jdou k Burginovi a Burksovi," vydechl překvapeně. ,,To je divné, proč by tam chodil?" divil se Ron. ,,Neprodávají tam nějaké předměty ohledně černé magie?" zeptala jsem se jich. ,,Možná máš pravdu-" Harry se zarazil. ,,Je tam Šedohřbet," ,,Cože? Není to taky smrtijed?" přemýšlel Ron. ,,Jinak by tam asi nebyl, nemyslíš?" zadíval se na Rona Harry. ,,Není to ten vlkodlak, který pokousal Lupina, když byl malý?" opřela jsem se o chladnou zeď. ,,Myslím, že je. Počkej, podívám se, co-" Harry znovu vykoukl a pak se k nám zklamaně otočil. ,,Nepodívám. Je tam úplně černo. To je důkaz, že tam nebudou kupovat nic dobrého," řekl nám Harry. ,,Harry, u Burgina a Burkse nikdy nekoupíš nic hezkého. Tak pojďte, vrátíme se, ať nás Ginny s mamkou nehledají," otočil se Ron a vydal se zpátky do Příčné. ,,Tohle se mi nelíbí. Moc by mě zajímalo, co tam Draco se svou mámou dělají," pošeptal mi Harry. ,,Já doufám, že tenhle rok bude alespoň trošku normální...."


Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now