•1.Harryho příjezd

7K 345 43
                                    

,,Mamko? Mamko!" byla jsem právě v koupelně a čistila si zuby, když jsem uslyšela zezdola křik Ginny Weasleyové. Po chvilce její matka, Molly, vystoupila na chodbu a křikla zpět na svou dceru: ,,Ginny? Děje se něco?" ,,Kdy přijel Harry?" ,,Harry? Jaký Harry?" nechápala paní Weasleyová. Vyplivla jsem pastu do umyvadla a šla také ke schodišti. ,,Harry Potter přece," odsekla Ginny. ,,Harry Potter? Věděla bych, kdyby byl Harry Potter v mém domě, nemyslíš?" Molly pomalu scházela schody a já zaslechla Rona: ,,Mluvil tady někdo o Harrym?" ,,Já, troubo. Není u tebe v pokoji?" zeptala se ho Ginny. ,,Ne, věděl bych o tom, že by byl můj nejlepší kamarád v mém pokoji," to už i já stála u schodů a shlížela dolů na Ginny. V tu chvilku jsem uslyšela tiché, ale přesto zřetelné, houkání sovy. ,,Neslyšela jsem teď sovu?" křikla jsem na Ginny. ,,Samozřejmě, je to Hedvika. Proto tu musí být někde poblíž Harry," vysvětlovala. ,,Vážně?" vyhrkli jsem se já, Ron a paní Weasleyová jako jeden muž.

,,Vážně," bylo nám odpovězeno.

Rychle jsem seběhla schody a bylo mi jedno, že na sobě mám pyžamo a držím v ruce zubní kartáček. ,,Harry!" vykřikla paní Weasleyová nadšeně a rozpřáhla ruce, aby Harryho vtáhla do obětí. Ginny ho tak musela pustit a přejela svou matku lehce vyčítavým pohledem. ,,Jsi v pořádku? Máš všechny věci? A jakto, že jsi nám nedal vědět předem?" ptala se překotně. ,,Ano, ano. No, to věděl jen Brumbál," zasmál se a Molly dobrosrdečně s ním. ,,Ach, ten Brumbál...ale co bychom si bez něj počali, že?" pustila Harryho a tak jsem i já mohla po měsíci a třech týdnech svého kamaráda konečně obejmout. ,,Ahoj," zašeptala jsem a odtáhla se. Ucítila jsem na sobě Ronův pohled a tak jsem se na něj otočila. ,,Co?" ptala jsem se ho nechápavě. Molly mezitím odešla do kuchyně. ,,Máš tady," ukázal si na koutek rtu, ,,máš tady zubní pastu." Rychle jsem si pastu setřela rukávem a moje tvář nabrala trochu červené barvy.

,,Můžu si někam dát věci?" zeptal se trochu nervózně Harry. ,,Jasně, pojď se mnou nahoru," usmál se Ron a zamířil nahoru. Oba chlapce jsem následovala a Ginny odešla za svou matkou. ,,Psal ti Draco?" ptala jsem se Harryho, zatímco jsme vycházeli schody. ,,Nepsal. Vůbec se mi neozval. A tobě?" ,,Mě také ne," moje starosti se prohloubily. Co když mu jeho otec nějak ubližuje? Četl vůbec moje dopisy? ,,Určitě bude v pohodě," ujišťoval nás Ron, stejně jako to dělal celou dobu, co jsem přijela. Vstoupili jsme do Ronova pokoje. V jeho pokoji jsem už dlouho nebyla. ,,Četl jsi Denního Věštce, Harry?" zajímal se Ron. Právě něco hledal ve svém šuplíku a my s Harrym jsme se posadili k nohám postele. ,,Snažil jsem se být v kontaktu s kouzelnický světem," pokýval Harry hlavou, ,,nikdy nevíš, kdo tě kde přepadne. Zvlášť, když smrtijedi udělali ten chaos na mostě." Povzdechla jsem si. ,,Máš to poslední číslo Denního Věštce, Rone? Ještě jsem ho nečetla," podívala jsem se na ně. Oba chlapci se po sobě nervózně podívali. ,,Tys ho četl, Harry?" Harry přikývl a Ron mi Věštce pomalu podal. Na titulní stránce byla fotka Draca a jeho matky. Zalapala jsem po dechu a začala číst. Dracův otec byl v Azkabanu, společně s několika smrtijedy, kteří byli na ministerstvu zadrženi. Takže mu neubližuje. Ulevilo se mi, ale přesto mi ještě spoustu věcí dělalo starosti.

Odložila jsem Věštce a podívala se na své nejlepší kamarády. Oba dva mě nejistě sledovali. ,,Všechno dobrý?" ptal se Ron. Přikývla jsem a oni si oddechli. ,,Brumbál mě dneska vzal k profesoru Křiklanovi," řekl nám Harry. ,,Vrací se na své staré místo a bude učit lektvary," ,,Lektvary? To dal snad Snape výpověď?" divil se Ron. To by mi ještě tak scházelo. ,,Třeba dostane to místo OPČM. Vždycky o něj tak stál..." ,,Každopádně to bude zase zajímavý rok," s tím jsme souhlasili všichni tři.

°Slavnostně přísahám, že jsem připravena ke každé špatnosti°
Thx, ILY❤

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now