•8.Hodina lektvarů 2/2

2.6K 250 13
                                    

Rychle jsem odvrátila hlavu a odešla zpět do malého hloučku studentů. ,,Výborně, slečno Grangerová, dvacet bodů pro Nebelvír," usmál se Křiklan. ,,Pane profesore, ještě jste nám neřekl, co je tohle," ukázala Parvati Patilová na malou lahvičku, ve které zářil zlatě zbarvený lektvar. ,,Ah, samozřejmě. To, co zde vidíte, dámy a pánové, je lektvar zvaný felix felicis. Jinak známý jako-" ,,Tekuté štěstí," vyhrkla jsem bez přihlášení. ,,Ano slečno Grangerová. Tekuté štěstí. A to právě každému z vás dnes nabízím. Malou lahvičku felix felicis. Umícháte mi doušek živé smrti a studentovi, který se přiblíží k nejlepšímu výsledku, předám felix felicis. Zatím se podařilo jen jednomu studentovi doušek živé smrti umíchat. Tak tedy hodně štěstí," popřál nám Křiklan a všichni jsme zaujali svá místa u kotlíků.

Chtěla jsem být u stolu s Dracem, jenže Pansy Parkinsonová si ho majetnicky odtáhla s sebou pryč. Nezapomněla se na mě ušklíbnout. Pracovala jsem tedy u stolu s Ronem a Harrym. Všichni tři jsme listovali svými učebnicemi a četli si návod. Pak jsme si zašli pro přísady. ,,Co to děláš, Harry?" zeptala jsem se pobaveně svého nejlepšího kamaráda, když jsme začínali krájet kořínky baldriánu. Harry se skoro nosem dotýkal učebnice a když uslyšel mou otázku, vzhlédl. ,,Někdo tu učebnici počmáral. A tak luštím postup," pokrčil rameny a začal také krájet kořínky. Jakmile jsem měla kořínky nakrájené, ohlédla jsem se směrem, kde pracoval Draco. Snažil se nakrájet fazolky dřímalky a já usoudila, že by bylo dobré se do toho také pustit. Fazolky ale odmítaly spolupravovat a skoro se nedaly nakrájet. ,,Jak jsi to dokázal?" žasla jsem, když Harry vymačkal obsah dřímalky do kotlíku. ,,Rozdrtit, ne nakrájet," sdělil mi a pokračoval v mačkání. ,,Ale v učebnici se píše nakrájet!" namítla jsem. ,,Jak myslíš," pousmál se tajemně Harry a pokračoval. Podívala jsem se do své učebnice. Opravdu tam psali nakrájet!

•••

,,Ukončete vaší přípravu lektvarů, prosím!" křikl Křiklan a studenti přestali pracovat. Křiklan začal obcházet kolem všech studentů a prohlížel si jejich lektvary. ,,To není špatné, pane Malfoyi. Ale není to dokonalé," uslyšela jsem. Křiklan se blížil k našemu stolku. Nad Ronovým lektvarem jen zakroutil hlavou a pak se přesunul ke mně. ,,No, je vidět, že jste si s tím dala opravdu práci, slečno Grangerová," usmál se Křiklan nad mým výsledkem a pak sklouzl pohledem na mé rozcuchané vlasy. Pak přišel k Harrymu. ,,Neuvěřitelné! Tohle je jasný vítěz! Harry Potter ode mě dostane felix felicis!" zahlaholil radostně Křiklan a Harrymu přelétl přes tvář pyšný úsměv. Tleskala jsem spolu s ostatními, když Křiklan Harrymu předával tekuté štěstí. ,,Užijte ho dobře, Pottere!" usmál se na něj a hodina dovršila konce.

,,Překvapilo mě, že jsi to nevyhrála ty," zabručel Draco, když jsme se setkali u dveří. ,,No jo," pokrčila jsem rameny. ,,Máme společnou obranu proti černé magii, že?" ujišťoval se Draco. ,,Ano, proč se ptáš? Půjdeme tam rovnou, ne?" nadzvedla jsem obočí a za pomalé chůze se přehrabovala v tašce, jestli mám učebnici na OPČM. ,,Hmmm, no, já ještě musim někam zajít," vyhrkl a než jsem stačila něco říct, už vybíhal schody. S povzdechem jsem tedy zamířila na OPČM sama.

•••

,,Protego!" vykřikl Harry a profesora Snapea to odhodilo kousek stranou. Něco mi říkalo, že Harry bude mít problém, jelikož jsme trénovali neverbální kouzla, u kterých se nemluví. ,,Vzpomínáte, že jsem říkal, že u neverbálních zaklínadel se nemluví?" řekl tiše profesor. ,,Ano," přitakal Harry. ,,Ano, pane." ,,Nemusíte mi říkat pane, pane profesore," vyhrkl Harry a já zalapala po dechu. To zřejmě nečekal ani Snape, který vypadal nevrleji než obvykle. ,,Máte školní trest, Pottere!" vyštěkl. Tak to Harrymu pěkně začal první den.

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum