•11.Zakletý náhrdelník

2.4K 224 13
                                    

,,Hermiono! U Merlinových vousů nežeň tak, vždyť už je stejně pryč!" zhluboka dýchal Ron a předklonil se - snažil se popadnout dech. ,,Asi máš pravdu, ach jo," vydechla jsem zklamaně a naštvaně zároveň. ,,Zatracenej Malfoy!" ulevil si Ron. ,,Ještě teď jsme mohli být uvnitř, v teple a pili bychom ležák." ,,Nemusel jsi chodit!" osopila jsem se na něj. ,,Mohl jsi tam zůstat! A sledovat Deana s Ginny!" ,,Přestaňte se hádat," přerušil nás naštvaně Harry a pak se najednou zastavil. ,,Harry? Co se-" chtěla jsem se zeptat, ale najednou uslyšela dívčí křik, ze kterého mi tuhla krev v žilách. Před nějakou věcí, která v bílém sněhu přímo zářila, stála Leanna a vyděšeně shlížela na tělo, které se vznášelo ve vzduchu.

,,To je Katie Bellová," vydechl Harry a šel blíž k Leanně, která skoro nebyla schopná slova. ,,Ří-říkala j-jsem j-jí, ať n-na to ne-sahá, ale on-na mě neposloucha-la," koktala vyděšeně. Harry se sehnul k té věci, která vypadala jako náhrdelník. Náhrdelník byl v nějakém obalu. ,,Nesahejte na to!" ozval se zvučný hlas. Byl to Hagrid, který šel ke Katii. Katie ležela bezvládně na zemi a Harry vstal. ,,Vůnec na to nesahejte. Jenom na ten obal. A pojďte se mnou nahoru," zabručel a opatrně zvedl Katie ze studené země. Harry vzal náhrdelník do obalu a pak jsme všichni šli do bradavického hradu, kde si nás zavolala profesorka McGonagallová.

,,Katie to přinesla, když byla na záchodě. Neřekla mi, kdo jí to dal, ale říkala, že ho musí okamžitě doručit," říkala Leanna profesorce. ,,A řekla slečna Bellová komu má ten náhrdelník doručit?" vydechla McGonagallová. ,,Profesoru Brumbálovi," odpověděla Leanna. McGonagallová pokývala hlavou. ,,Děkuji, Leanno, můžete jít," Leanna přikývla a otočila se k odchodu. Ještě než odešla, vrhla jsem na ní povzbudivý úsměv. ,,Jak to, že vždycky, když se něco stane, jste u toho vy tři," obrátila se profesorka McGonagallová k nám. ,,Paní profesorko," vydechl Ron, ,,tutéž otázku si pokládám už šest let." Nejistě jsem pozorovala náhrdelník a z transu mě vytrhl profesorčin zvučný hlas. ,,Severusi! Pojďte sem, prosím!" otočila jsem se a spatřila Severuse Snapea, který kráčel k McGonagallové.

,,Podívejte se na to," ukázala mu náhrdelník. Snape ho chvíli zkoumal a po chvilce se McGonagallová zeptala: ,,Co myslíte?" ,,Že slečna Bellová má neuvěřitelné štěstí, že je naživu," odpověděl tiše. ,,Byla zakletá. Já Katie znám, neublížila by ani mouše. Pokud to měla doručit, nedělala to vědomě," ozval se Harry. ,,Ano Pottere, byla zakletá," přikyvovala profesorka. ,,Byl to Malfoy," prohlásil pevně Harry a já zalapala po dechu. ,,To je dost vážné obvinění, Pottere," vydechla McGonagallová a otočila se k nám. ,,To ano," přitakal Severus a též se otočil. ,,Kde máte důkazy?" ,,Prostě to vím," odsekl. ,,Prostě to víte," opakoval po něm pomalu, ,,už zase musím žasnout nad vaším nadáním, o kterém se může pouhým smrtelníkům jen zdát. Je nepochybně úžasné být vyvolený."

,,Já vím, že to byl Malfoy!" křikl Harry. ,,To, že to víte, nic neznamená!" vyštěkl Snape. ,,Tak dost. Vy tři běžte na svou kolej," oznámila McGonagallová tónem, který nepřipouštěl žádné námitky. Severus pozoroval Harryho zúženýma očima a ještě než jsme odešli, jsem mu věnovala omluvný pohled.

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Kde žijí příběhy. Začni objevovat