•20.Celé to byla přetvářka

2K 203 8
                                    

Do vlaku jsem nastoupila mezi posledními a hned jsem se vydala hledat kupé, ve kterém sedí Ginny. Harry byl určitě s Ronem, a s ním já v jednom kupé nebudu. A Draco...při pomyšlení na něj se mi sevřelo srdce a vylekaně mi poskočilo, když mě jemně přitlačil na stěnu.

,,Pusť mě," sykla jsem. Nechtěla jsem ho vidět. Znovu bych brečela. Stačí, když na něj jen pomyslím, a už mám mokré oči. Draco byl bledý, vypadal zlomeně. ,,Hermiono, prosím! Já tě miluju! Prosím! Nikdy jsem nemiloval nikoho tak moc, jako tebe! Nemůžeš mě opustit!" takhle zoufalého jsem ho snad ještě nikdy neviděla. Chtěla jsem ho k sobě přitiskout, políbit ho a utěšit, jako kdyby byl malé dítě, ale neudělala jsem to. ,,Ne, Draco," zakroutila jsem hlavou, ,,mezi námi je konec. Mělo mi dojít, že to celé byla jen hra. Přetvářka. Využili jste mě! Riskovala jsem i svůj život! V Zapovězeném lese mě tehdy mohli zabít!"

,,Mio," zakňučel Draco, ,,to není přetvářka. Alespoň z mé strany ne. Přiznávám, dřív jsem se skutečně přetvařoval. Ale pak jsem změnil názor, přísahám! Zamiloval jsem se do tebe!" vtom jsem se napřáhla a z obou stran mu vlepila facku. ,,Ty idiote! A já ti věřila! Ty ses...přetvařoval! Ty hnusný zmetku!" s těmito slovy jsem mu vrazila další facku a kopla ho do holeně. Byla jsem volná, avšak útroby se mi svíraly a do očí se mi nahrnuly slzy. Rozeběhla jsem se chodbičkou a hledala Ginny. Ona jediná mi mohla porozumět, jí jsem se mohla svěřit.

Neodolala jsem a nahlédla do jednoho kupé. Seděl tam Harry s Ronaldem, avšak mě šokovalo to, co bylo nakreslené na dveřích. R+L v srdíčku. Znechuceně jsem se na to podívala a zase zamířila pryč. Naštvaně jsem si rukávem setřela slzy a konečně našla kupé, ve kterém seděla Ginny. Díkybohu sama. ,,Ginny!" vpadla jsem jí do objetí a netišila své vzlyky. Ginny se na nic nevyptávala, hladila mě po zádech a jako správná kamarádka mě nechala se vyplakat. Když jsem se asi po pěti minutách uklidnila, popotáhla jsem a sedla si vedle ní.

,,Mio, copak se stalo?" zeptala se jemně Ginny a položila mi ruku na rameno. ,,Rozešla jsem se s Dracem," vzlykla jsem. Ginny si povzdechla. ,,Jen mě využili a před chvílí jsem zjistila, že se na začátku přetvařoval. Musel se se mnou sblížit. Ale já mu nevěřím, že by mě miloval. Po tomhle už prostě ne." ,,Hermi, já nevím, jak ti pomoct. Byla to tvoje volba, ale jestli Draca miluješ-" ,,Nebudu přemýšlet nad tím, jestli ho miluju! Je to ohavný zmijozelský zmetek!" ,,Já chápu, že na něj máš vztek, ale musíš se vzchopit. Buď mu odpustíš, nebo odpustíš Ronovi-"

,,Ani jednomu odpouštět nebudu," vyhrkla jsem, ,,zahrávají si pouze s mými city!" ,,Já s tebou souhlasím v tom, že je Ron blbec, když si něco začíná s tou husou Levandulí," přikývla souhlasně Ginny, ,,ale Harry už neví, s kým se vlastně má bavit. Když se baví s tebou, Ron je naštvaný. Když se baví s Ronem, má výčitky, že jsi sama." hrklo ve mně. Nad Harrym jsem nepřemýšlela. ,,Jsem takový sobec..."

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now