•18.Využili mě!

2K 202 6
                                    

,,Pane profesore! Pane profesore Křiklane!" otočila jsem se, když jsem zaslechla Filchův hlas. Zděsila jsem se, když jsem spatřila Filche, jak drží za límec Draca, který se vzpouzel. Na okamžik se naše oči setkaly. ,,Tvrdí, že má pozvání na váš večírek, pane profesore. Chtěl se sem tajně vkrást, chytil jsem ho při činu," Filch se tvářil vítězoslavně. ,,Fajn, chtěl jsem se sem vetřít! Spokojenej?" křikl Draco a v tu chvíli k němu přistoupil ředitel jeho koleje. ,,Já ho vyvedu ven," řekl tiše Snape a Draco se konečně vymanil z Filchova sevření. ,,Jistě, profesore," v první chvíli Dracův výraz vypadal, jako by mu chtěl plivnout do obličeje. Oba vyšli z večírku a já zachytila Harryho pohled. Přikývli jsme a mě bylo jedno, že mě Cormac zahlédl.

,,No tak, bavte se, bavte se! Nic se nestalo!" snažil se uvést vše na pravou míru Křiklan. Harry ke mně přišel. ,,Musíme jít za nimi," řekl odhodlaně. ,,Bereš mě s sebou?" rozzářila jsem se. ,,Samozřejmě. Za prvé, Draco je tvůj přítel. Za druhé, přece tě tu nenechám Cormacovi," usmál se a chytil mě za ruku. Společně jsme se vytratili z večírku a já v duchu doufala, že nepotkáme Rona a Levanduli.

,,Počkej," zastavil mě Harry a chvilku šmátral ve své pravé kapse. Pak vytáhl neviditelný plášť a přehodil ho přes nás oba. ,,Kde myslíš, že mohou být?" zeptal se mě Harry a tiše a opatrně jsme šli chodbou. ,,Třeba šli do sklepení-" ,,-a nebo budou v nějaké učebně," dodal Harry. Pokaždé jsme přitiskli ucho ke každé učebně, kterou jsme minuli a až v té poslední nám přálo štěstí.

,,Draco, nemůžeme si dovolit žádné chyby. Můžou tě vyloučit ze školy-" ,,Já s tím nemám vůbec nic společného!" sykl na Snapea Draco. Snape se ušklíbl. ,,Myslíš si, že ti to uvěřím? Nestačí ti, že tě podezírají? Byly to chabé pokusy!" ,,Vím o co se snažíte! A já nepotřebuji vaší pomoc!" chvíli bylo ticho. ,,Ah...vidím, že tě naučili nitrobranu..." ,,Chtěl jste se mi vloupat do hlavy?!" ,,Celý rok se mi vyhýbáš, Draco... to i Grangerová se se mnou baví víc, než ty!" Harry se na mě překvapeně podíval, avšak já naslouchala jejich rozhovoru. Dotklo se mě to, to nepopírám. Potřebovala jsem ale vědět víc.

,,Dovol mi, abych ti pomohl, Draco!" ,,NE! Vybral si mě! To já to mám udělat!" ,,Slíbil jsem tvé matce, že na tebe dohlédnu...dal jsem jí neporušitelný slib!" zalapala jsem po dechu. ,,Mám plán!" ,,Tak mi ho řekni, pomůžu ti..." ,,Ne! Nepotřebuju vaší pomoc!" ,,Není rozumné chodit takhle sám po chodbách..." ,,Vím o co vám jde! Chcete mě připravit o moje zásluhy! Ale to se vám nepovede!" Draco energickým krokem přešel ke dveřím a my se jen tak tak odtáhli stranou. Prudce je otevřel a hlučnými kroky odcházel pryč. O chviličku později se objevil i Snape a zamířil na druhou stranu chodby.

Když už byli oba pryč, Harry z nás stáhl neviditelný plášť. ,,Ty jsi se přátelila se Snapem! Hermiono!" rozplakala jsem se a Harry mě konejšivě objal. ,,To bude dobré...neměla jsi Snapeovi věřit.." ,,Celé to byla jenom hra! Využili mě!" srdceryvně jsem vzlykala. Byla jsem zlomená. ,,A Draco...je smrtijed..."

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now