•2.Výsledky NKÚ

3.7K 304 23
                                    

,,Dobré ráno," pozdravila jsem Harryho a Rona, kteří právě sešli dolů do kuchyně. Oba byli rozespalí a sesunuli se na židli. Právě jsem dojídala svou snídani. Molly mezitím přinesla talíř s vajíčky a slaninou Harrymu a Ronovi, kterému pocuchala vlasy. ,,Vyspali jste se dobře?" zeptala jsem se a odsunula prázdný talíř. Jen něco zabručeli-oba byli ještě příliš rozespalí. ,,Pozítří půjdeme do Příčné ulice, chlapci. Hermioně už jsem to říkala," sdělila jim Molly. Znovu zabručeli a já uslyšela svist křídel. Otočila jsem se směrem k oknu a spatřila tři sovy nesoucí tři dopisy. ,,To jsou výsledky NKÚ!" vyjekla jsem a prudce vstala ze židle. Sovám jsem odebrala dopisy a nabídla každé sušenku od Ronovy matky. Našla jsem dopis se svým jménem a zvědavě ho otevřela. Harry s Ronem otevírali mezitím ty své.

VÝSLEDKY ZKOUŠEK
NÁLEŽITÉ KOUZELNICKÉ ÚROVNĚ

Vyhovující klasifikační stupně:
Vynikající (V)
Nad očekávání (N)
Přijatelné (P)
Nevyhovující klasifikační stupně:
Mizerné (M)
Hrozné (H)
Troll (T)

HERMIONA JEAN GRANGEROVÁ
BYLA HODNOCENA NÁSLEDOVNĚ:

Astronomie V
Péče o kouzelné tvory V
Kouzelné formule V
Obrana proti černé magii N
Starodávné runy V
Bylinkářství V
Dějiny čar a kouzel V
Lektvary V
Přeměňování V
Věštění z čísel V

To už do kuchyně vletěla Ginny a rudé vlasy za ní vlály. ,,Už vám přišly výsledky NKÚ?" vydechla a rychle se posadila vedle mě. ,,Tak jak to dopadlo?" zajímala se. ,,No...ujde to," špitla jsem. ,,Vsadím se o co chceš, že máš samé vynikající kromě OPČM," ušklíbl se Ron a podal své hodnocení matce. ,,Vlastně máš pravdu," souhlasila jsem a Ginny vypískla, ,,mám devět vynikajících a jedno nad očekávání. To je z OPČM."

,,No, každopádně je to parádní," usmála se Ginny. ,,Jak to máš ty s hodnocením, Harry?" ,,Pět nad očekávání, jedno přijatelné, jedno vynikající, mizerné z jasnovidectví a hrozné z dějin čar a kouzel," zazubil se. ,,Hrozné z dějin čar a kouzel," uchechtla jsem se. ,,No, Hermi, my všichni nejsme jako ty... Ikdyž by to někdy bylo celkem super," zašklebil se Ron. Vypadalo to, že Ronovi i Harrymu spadl kámen ze srdce. Abych byla upřímná, mě také. ,,Tak teď už se jen šprtat na OVCE," povzdechl si Ron. ,,Rone, ty si pořád na něco stěžuješ," rozesmála se Ginny. ,,Být tebou, Ginny, tak se nesměju. Tebe totiž čekají NKÚ a nás příští rok OVCE," ušklíbl se zase Ron. Ginny otráveně protočila oči, hned ale nahodila nevinný výraz, když jí Molly přinesla snídani. ,,Ginny, pozítří jdeme do Příčné," oznámila Molly svému poslednímu dítěti a zároveň jediné dceři. Ginny pouze přikývla-měla totiž plnou pusu slaniny. ,,Tak to se půjdem podívat do Kratochvílných kouzelnických kejklí," zaradovala se Ginny. ,,Kam?" chtěl vědět Harry. ,,No přece do toho nového krámku Freda a George. Ty o něm nevíš?" žasl Ron. ,,Víš, Rone, já a Harry s vaší rodinou nebydlíme. A navíc, my bydlíme u mudlů. Takže trochu přicházíme o to, co se v kouzelnickém světě děje."

•••

,,To je skvělé, akorát přišly seznamy věcí, které budete do Bradavic potřebovat!" zaradovala se Molly. S Ginny jsme seděli na pohodlné pohovce a sledovaly Harryho s Ronem, jak hrají kouzelnické šachy, když za námi přišla matka zrzavých dětí. ,,A Harry, ty jsi měl u toho svého seznamu ještě něco navíc," usmála se na něj upřímně a ukázala mu, že byl jmenován kapitánem famfrpálového družstva. Harrymu se rozzářily oči ,,To je parádní!" ,,Máš teď vlastně stejné postavení, jako prefekti," vysvětlovala jsem ochotně, když jsme mířili nahoru po schodech. Převlékli jsme se a sešli pak zpět za Molly, která už čekala u krbu. V misce měla kouzelný prášek Letax, díky kterému jsme mohli do Příčné ulice. První šel Ron, po něm Harry a pak já. Nabrala jsem si do ruky Letax a vstoupila dovnitř krbu. Hodila jsem pod sebe kouzelný prášek a vykřikla:

,,Příčná ulice!"

Vím, že máme teprve 2.kapitolu, ale stejně doufám, že se vám příběh líbí^^
Moc děkuji za reads, votes a krásné komentáře!❤
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Kde žijí příběhy. Začni objevovat