•3.Na Příčné

3.3K 301 22
                                    

Zelené plameny olizovaly mé nohy a se mnou se vše začalo točit. Obraz Ginny a Molly se mi před očima roztočil, pak rozmazal a nakonec dočista rozplynul. Bylo mi na zvracení a to jsem s Letaxem necestovala poprvé. Zavřela jsem oči a cítila, jak se se mnou vše točí. ,,Herm, v pohodě?" oči jsem otevřela až když jsem uslyšela Ronův hlas. Stál tam s Harrym a podával mi ruku. Přikývla jsem a společně jsme počkali na Ginny s Molly, které dorazily během chvilky. Pak jsme se dohodli, kam půjdeme jako první.

,,Musíme pro nějaké zlato ke Gringottovým," zavelela Molly a tak se nás pět vydalo ke Gringottovým. Byla to banka, ve které bylo zlato střeženo jako oko v hlavě. Pracovali v ní skřeti a jak je známo, se skřety není dobré si cokoliv začínat. Jsou totiž neobyčejně lstiví. Jelikož já měla u sebe libry-pro kouzelníky mudlovské peníze-musela jsem si je rozměnit. Byla jsem s tím hotová dříve než Molly s Harrym. Ti totiž museli vozíkem ke svým trezorům, aby vybrali zlato. Čekali jsme na ně tedy před bankou, protože ve společnosti skřetů se nelíbilo ani jednomu z nás tří.

,,Tak, Gringottovy máme za sebou," vydechla Molly, když s Harrym vyšli z banky. ,,Teď bychom měli do Krucánků a kaňourů, tam pro vás seženeme všechny učebnice, které máte na seznamu. No a samozřejmě si pak můžete dokoupit brky, pergameny a přísady do lektvarů," usmála se na nás čtyři a tak jsme se vydali do Krucánků a kaňourů. V hloubi duše jsem tak nějak doufala, že Draca alespoň zahlédnu. Nevýslovně moc mi to léto chyběl-museli jsme se od sebe odloučit hned, co jsme se dali dohromady. Cestou do Krucánků jsme míjeli různé obchody. Většina z nich byla zavřená, jiná měla přes dveře zatlučená prkna a nebo byly úplně rozbité. Dokonce i Ollivander měl svůj obchod zavřený. Příčná ulice vyhlížela děsivě, pohybovalo se tu opravdu velmi málo kouzelníků. Svým vzhledem připomínala Příčná ulice skork Obrtlou. 

,,Jej, já vlastně chtěla nový hábit!" pleskla jsem se do čela. Paní Weasleyová se zastavila a upřeně se zadívala na krámek Madame Malkinové. ,,No tak dobrá, vy dva by jste hábit také potřebovali...my s Ginny zajdeme do Krucánků a nakoupíme všechny potřebné učebnice. Vy si zajděte koupit ty hábity, pak brky a pergameny, a sejdeme se u Kratochvilných kejklí, ano? A dávejte na sebe pozor," přejela nás nervózním pohledem paní Weasleyová. Všichni tři jsme přikývli a vešli do krámku Madame Malkinové. Zalapala jsem po dechu, když jsem na stoličce spatřila stát blonďatéhk chlapce, který vypadal velice nevrle. ,,Tak teď nevím, jestli jsi sem šla kvůli hábitu a nebo kvůli tomu, že je tu on," podíval se na mě pobaveně Ron. Zmijozelský student zvedl hlavu, aby se podíval, kdo to přišel. Jeho bouřkové oči se rozjasnily, když se střetly s mými čokoládovými.

Draco, který měl už hábit ušitý, sestoupil ze stoličky a přešel ke mně. ,,Ahoj," pozdravil mě tiše a letmo se podíval na svou matku, která platila jeho hábit. ,,Ahoj," odpověděla jsem také. Narcissa Malfoyová Draca jemně chytila za rameno a oba odešli z krámku. Bylo to divné. Přesto jsem si ale stoupla na stoličku a mezitím, co se kolem mě proháněl metr, jsem nad tím přemýšlela.

Už ve 3.kapitole se nám tu mihl Draco^^
Budu ráda za votes a komentáře!:3
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Obliviate ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ³Where stories live. Discover now