31. Bölüm

44.2K 2K 209
                                    

BÖLÜM İÇİNDE GEÇEN ŞARKILAR Alev Alev ( Feridun Düzağaç) ve Moves Like Jagger ( Maroon5)... BÖLÜM İÇİNDE ADI GEÇEN KİTAPSA Ve Dağlar Yankılandı (Khaled Hosseini)...

- İYİ OKUMALAR-

25 Mayıs- Perşembe

Hani herkese diyorum ya Sırma, kafam karışık diye. Aslında kafam karışık falan değil. Karışık olan kalbim. Karışık olan korkularım. Ve en karışık olanı geçmişim, geçmişimiz...

Geçmişte yaşadığım şeyleri bana yeniden yaşatmayacağını biliyorum. Nasıl diye sorma, cevap veremem. Sadece biliyorum işte. Ama yine de bir şey var...Bir şey var kendimi senden uzak tutmama sebep olan... Bir şey var seni sevmeme engel olan...Ona aşık olamazsın diye bas bas bağıran bu şey vicdanım galiba.

Onca yıl dostum, arkadaşım olan Arasın üzüleceğini bile bile bunu yapmak vicdanıma yük oluyor galiba. Aras beni ezip geçmiş olsa da, beni yerle bir edip hayatına devam etmiş olsa da, bütün bunlardan beni sorumlu tutup düşman saymış olsa da her zaman vicdanını dinlemiş bir adam olarak şimdi bu yanlış geliyor galiba. Bilmiyorum...Hiç bilmiyorum...

Ama bu kez vicdanımın sesini bastıracağım sanırım çünkü kocaman bir kor düştü kalbime ve alev alev yanan o kalbi dinlediğimde içinde senin olduğun bahar şarkıları söylüyor sadece. Evet, ben vicdanının sesini her zaman dinlemiş biriyim ama kalbimin sesini de göz ardı edemem. Ve bu kez kalbimin sesi her zamankinden daha yüksek çıkıyor. Buna bir de gördüğüm o güzel rüya eklenirse...Sırma, ben seni asla bırakmam....

SIRMA

İzmire döndükten sonra ki iki gün Ömerle sadece telefonda görüştük ve ben onu çok özledim. Telefonu alıp bir kaç gün önce bir yerlerde okuduğum şiiri ona gönderdim.

" Hep aklıma geliyorsun, bak gördün mü senin de gidecek yerin yok..."

Saniyeler sonra telefonum çaldığında gülümseyerek açtım.

" Seni çok özledim." dediğimde artık alışmış herhangi bir karşılık beklemiyordum.

" Bende seni özledim ama işleri bırakıp gelemiyorum işte." derken sesinden bu işe canının sıkıldığı belliydi.

" E ben geleyim o zaman. Öyle çok kalmam hem, birazcık seni görür giderim." dediğimde merakla cevabını beklemeye başladım.

" Sen hele bir gel de, istersen ömrümün sonuna kadar kal." dediğinde ister istemez gülümsedim.

" Ama bak bu sözlerini ciddiye alabilirim haberin olsun. Sonra bir ömür beni çekersin." dediğimde derin bir nefes aldığını duydum.

" Ciddiye al diye konuşuyorum zaten. Benimle yaşadığın her şeyi ciddiye al Sırma."

" Sen zaten hayatımda ki tek ciddi şeysin." dediğimde tekrar konuştu.

" Bekliyorum seni, gel hadi." dediğinde gülümsemem genişledi.

" Tamam geliyorum." deyip telefonu kapattım.

Dolabın karşısına geçtiğimde rahat bir şeyler giymeye karar verdim. Açık renk kotumun üzerine düz beyaz bir tişört giydim ve saçımı at kuyruğu yaptım. Beyaz spor ayakkabılarımı giyip siyah çantamı da aldığımda hazırdım. Merdivenlerden inip kapıya yöneldiğimde bana seslenen annemle durmak zorunda kaldım.

" Böyle aceleyle nereye gidiyorsun kızım?" diyen annem gülümsüyordu. İlginç olmayacak bir şekilde Ömerin kim olduğunu öğrendiklerinden beri etrafımda pervane oldular. Yıllardır benimle bir kez ilgilenmeyen annem ve babam sürekli bana sorular soruyorlar. Bense itinayla Ömerden bahsetmiyorum.

Hayat Seninle GüzelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin