21. Bölüm

40.2K 2.2K 179
                                    

-İYİ OKUMALAR-

NEŞE

Cedi arabayı sahil kenarında küçük ama çok tatlı bir kafenin önünde park ettiğinde hiç konuşmadan indik ve kafeye girdik. İçeriye girip bir masaya oturduğumuzda içecek bir şeyler söyledik. Garson yanımızdan ayrıldıktan sonra ben hemen konuşmaya başladım.

" Cedi ben nereden başlayacağımı, bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Ama gerçekten seni böyle bir şeye mecbur etmek istemem. O yüzden..." derken Cedinin masanın üzerinden uzanıp elimi tutmasıyla cümlem yarım kaldı.

" Bence birbirimizi tanımakla başlayabiliriz Neşe?" dediğinde şaşkınlıkla ona baktım. Hiç bir şey olmamış gibi mi davranacağız?

" Nasıl?" dediğimde gülümsedi.

" Boş şeyler konuşmaktansa birbirimizi tanıyalım diyorum. Nedenlerinle ilgilenmiyorum, benim için önemli olan teklifimi kabul etmiş olman." derken ayağa kalkıp üzerinde ki ceketi çıkardı ve sandalyesine astı. Tekrar oturduğunda içeceklerimiz geldi.

" Eee, sen mi başlarsın ben mi?" dediğinde ellerimle onu işaret ettim ve hafif gülümserken konuştum.

" Önden buyur." dediğimde oda gülümsedi.

" Tamam ama önce şunu belirtmeden edemeyeceğim, gülünce çok güzel oluyorsun." dediğinde ne diyeceğimi bilemedim ve bakışlarımı ondan çektim.

" Hazır mısın başlıyorum muhteşem hayatımı anlatmaya?" dediğinde tekrar ona döndüm. Göründüğünden daha eğlenceli bir adam galiba Cedi.

" Bundan 33 yıl 10 ay önce bir yaz sabahında Muğlanın Köyceğiz ilçesinde..." diye devam ederken kısa bir an öylece kaldım, ben az önce eğlenceli mi demiştim? Benim bakışımla birlikte kahkaha attığında kaşlarım çatıldı.

" Tamam, tamam bakma öyle şakaydı, otobiyografimi anlatmayacağım." dediğinde o anlık olayla beraber günlerdir yaşadığım sinir bozukluğuyla kahkaha krizine girdim.

" Bir...Bir an...gerçek...sandım." Sonunda kahkaha krizim bittiğinde Cedinin gülümseyerek bana baktığını fark ettim.

" Şimdi gerçekten anlatmaya başlıyorum. Artık bildiğin üzere 33 yaşındayım, Muğlalı bir ailenin üçüncü çocuğuyum. Babamın kurduğu ve benimde beş yıl önce başına geçtiğim bir şirketimiz var. İnşaat sektöründeyiz ve babanlarla da oradan tanışıyoruz, ihalelerde sık sık karşılaşırız. Karadeniz teknik üniversitesi inşaat mühendisliği mezunuyum." dedikten sonra derin bir nefes aldı ve devam etti. " Bütün bunların yanı sıra bilmen gereken bir şey daha var. Senden önce bir kez evlendim ve boşandım." dedikten sonra arkasına yaslandı.

" Benim hayatım özetle bundan ibaret, eksikler zamanla tamamlanır. Şimdi de sıra senden." dediğinde derin bir nefes alıp başladım.

" Peki, 21 yaşındayım. Ailemi ve okulumu zaten biliyorsun. Daha önce bir sevgilim olmadı." dedikten sonra biraz düşünüp tekrar konuştum." Aslında son derece basit ve tek düze bir hayatım vardı hep."

Sonrasında yarım saat kadar birbirimize sorular sorduk. Sonunda konu evliliğe geldiğinde Cedi beklemediğim bir şekilde bir an önce evlenmek istediğini söyledi. Önce buna karşı çıksam da bir kaç ikna edici cümleyle direncimi hemen kırdı.

" Ailenle ne zaman konuşursun? Ona göre bizimkilere söyleyeyim. Erken davranırsam annem akşama çiçek çikolatayla kapınıza dayanır." dediğinde gülümsedim.

" Ya beni istemezse? İstediği gibi bir gelin olmayabilirim." dediğimde gülümsemesi genişleyince merakla ona baktım. " Ne oldu?"

" Onun içinde babamın planını devreye sokarız."

Hayat Seninle GüzelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin