43

284 20 6
                                    

'Omg' fluister ik. Ik pak de jurk aan. De tranen rollen over mijn wangen. 'Sam nee' ik glimlach. Hij tilt mijn hoofd op. 'Ja lieverd. Je moet nog even waterproef make up op doen want ik denk dat je veel gaat huilen als je al om een jurk moet huilen. Ik kijk hem fronsend aan en loop weer de badkamer in. Samuel geeft een tik op mijn billen. 'Sam' giechel ik.

Als ik klaar ben met mijn make up doe ik mijn hand doek af en trek de jurk aan. Ik ga voor de spiegel staan. 'Samuel nee' ik kijk naar de rode hakken die voor de spiegel staan. 'Waarom doe je dit allemaal' ik sla mijn hand voor mijn mond. Samuel komt naast me staan en slaat zijn armen om die van mij. 'Omdat ik ziels veel van je hou' hij geeft een kusje in mijn nek en doet de rits van de jurk dicht. 'Wat hou ik toch van je'

Samuel pakt mijn hand en doet de deur van de kamer open. Ik hoor zachte muziek. Op de vloer ligt een pad van rode rozen blaadjes. Ik laat me lijden door Samuel en loop de trap af. 'Happy birthday' voor me staan Kaj, Jai, Dioni, Noortje, Jennifer, Cassius, mijn moeder, Jan en Jenske. 'Wat is dit?' De jongens hebben allemaal ene strak pak aan en de meiden korte wijden rode jurkjes met rode gympen er onder. Met open mond sta ik te kijken.

Iedereen gaat opzij staan zodat ze tegen over elkaar staan. Ik loop tussen ze door. Er ligt een envelop op de bank met een roos. Ik voel twee handen om mijn heupen en maak de en envelop open.

Lieve Linda,
Vandaag is jou 23e verjaardag.
Dit gaat een dag worden die je nooit meer gaat vergeten. We gaan naar verschillende bestemmingen waar je steeds een brief open moet maken. Je zult zien dat er bij elke brief een foto zit. Bekijk de foto goed want er zal uit eindelijk een aanwijzing op te zien zijn. We gaan er voor jou samen met Samuel een onvergetelijke dag van maken. En dat jullie maar een mooie toekomst tegemoet krijgen met z'n tweetjes ;)
~xxx~

Ik kijk in de envelop of er een foto in zit. Ik glimlach. De aller eerste foto van mij en Samuel samen.

'Zullen we gaan tortelduifjes?'

Hee lovies,
Mijn nieuwe boek staat online. Zouden jullie die willen lezen?
En zijn jullie benieuwd naar het volgende stuk? Xx

Samuel leijten (voltooid)Where stories live. Discover now