16

434 25 2
                                    

Pov Samuel
Ze kijkt me aan en knikt dankbaar. Ze wordt rood en kijkt me bang aan. 'Wat is er?' Vraag ik ongerust. 'Ik sta hier alleen in mijn hemdje en m'n onderbroek.' Ze wend haar blik Af en ik grijns. Denk je dat ik dat er vind liever? Ik loop grijnzend naar buiten.

'Sam?' Ik kijk op en zie haar in haar jogging pak staan. 'Ja lieverd.' Ze kijkt me blozend aan. 'Wil je vertellen wat er gister avond nog is gebeurd? Ik weet er helemaal niks meer van.' 'Ja tuurlijk, kom zitten.' Ze gaat naast me op het bed zitten. 'Gisteren na dat je alles had verteld.' 'Wat heb ik verteld?!' 'Bijna heel je verleden, je was bij het gebleven van die zelfmoord enzo.' Ik kijk op en zie haar bang naar de muur staren. 'Shit' 'wat is er moppie?' 'Je bent de eerste die dit allemaal weet. Alleen Noortje wist van mijn ouders, maar niet van al die ruzies enzo.' 'Ik zal niks vertellen schat.' Dankbaar kijkt ze me aan. Ik begin te vertellen.

'Gister avond nadat je was uitgehuild in het parkje, kwam Kaj langsgelopen. Hij kwam meteen naar ons toegelopen en vroeg wat er was gebeurd. Je trok het niet meer en in zijn armen heb je zitten gillen, schreeuwen, vloeken en vooral gehuild.' Ik kijk haar aan en zie dat er een traan over haar wang loopt. 'Kaj belde je broers en zei dat we in het parkje zaten. Ze kwamen met koffers en tassen aangelopen en waren boos of eigenlijk woest. Ze waren allebij rood en Kevin ging door het lint toen iemand hem homo noemde omdat hij aan het huilen was. Als Max, Kaj en ik er niet waren geweest dan had die Kevin van je zo die jongen naar daar boven geslagen.' En ik knik naar het plafond. 'We zijn naar het eerste en beste café gegaan om ons op te frissen. Toen we daar aan kwamen, waren Max en Kevin meteen naar de bar gerend. Ze waren in vijf minuten al zat en we wisten dat als we nu niet zouden gaan, dat het met hun niet goed af zou lopen. Kaj, Kevin en Max gingen naar mijn huis en wij gingen nog even wat drinken. Je had cola besteld.'

'en toen heeft een of andere klootzak een stofje of pilletje in je drankje gedaan.'

Samuel leijten (voltooid)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt