36

337 21 4
                                    

Pov Samuel
'NEE, niet ook al Linda!' Tranen rollen over mijn wangen. 'Stop alsjeblieft. Ze heeft je nooit iets aan gedaan!' Grijnzend kijkt Stefan me aan. 'Stop!' Smekend kijk ik hem aan. 'Help' fluistert Linda. 'Nog een woord meid en ik snij je keek door' dreigend staat Stefan met een mes tegen haar keel aan. 'Doe niks' fluister ik wanhopig en de tranen komen weer. Wat heb ik hem aan gedaan?

Een dag eerder
'Oké Samuel je hebt gelijk je bent sterker' ik lach en geef een kusje op haar neus en sta op om mijn kleren aan te doen. Ik hoor een harde knal en daarna een lange gil. 'Mam!' Ik pak een shirt, pak Linda bij haar arm en trek haar mee naar beneden. Ik sta stil. 'Wat doe je hier'

Pov Linda
Ik word meegesleurd door Samuel en hoor gegil. Bang kijk ik Samuel aan wanneer hij stopt met lopen. Ik kijk voor me en zie mevrouw Leijten en een jongen staan die denk ik een paar jaar ouder is dan Samuel. De jongen heeft mevrouw Leijten vast bij haar keel.

'Wat doe jij hier' Samuel's stem is zwaar en zijn ogen zijn donker. 'Au Sam' ik maak mijn arm los want hij begon en in te knijpen. 'Ik kom even mijn beloften waar maken Leijten' zegt de jongen. 'Stefan je hebt nooit een beloften gemaakt, ik heb nooit een afspraak met je gehad' 'onee?' Hij pakt een pistool uit zijn zak en richt die op Samuel's moeder. 'Nee, dit kan je niet maken.' Sist Samuel. Hij wilt naar voren lopen, maar ik houd hem tegen. 'En wie is dat mooie meisje' ik sta nog in mijn bh en onderbroek. Ik ga achter Samuel staan zodat Stefan me niet kan bekijken. 'Dat is mijn meisje en je doet haar niks' driegend komt Stefan op Samuel afgelopen.

'Als ik iets tegen haar wilt doen, dan doe ik dat' In een flits heeft hij mijn arm te pakken en sleurt hij me mee. 'Sam' ik kijk bang naar Samuel. 'Je hoeft niet bang te zijn schatje. Is nergens voor nodig' grijnzend kijkt Stefan me aan. 'Begrepen?' Ik ontwijk zijn blik en voel zijn handen op mijn buik. 'Blijf van me af' Stefan kust mijn schouder en gaat naar mijn nek. 'Of anders babe?' 'Of anders dit' ik geef hem ene knietje en ren naar boven op zoek naar mijn telefoon. 'VERDOMME!' Roept Stefan.

Ik bel 112
'Wat is uw noodgeval' 'we worden bedreigt met een pistool en ik ben aangerand en hij wilt de moeder van mijn vriendje en mij vermoorden en hij hij' 'rustig mevrouw wat is het adres?' 'Weet ik niet maar het is in Badhoevedorp dorp naast het park. Kunt u mijn telefoon niet opsporen?' Ik raak helemaal in paniek wanneer ik gegil en geschreeuw hoor. 'Schiet op alsjeblieft!' 'We komen er aan' ik gooit mijn telefoon weg een ren naar beneden.

'Aaah omg' ik begint te huilen als ik beneden kom. Een huilende Sam, een witte bank dat nu helemaal rood is en een dood lichaam van mevrouw Leijten. 'Je had beter geen 112 kunnen bellen prinsesje' ik kijk wanhopig naar Samuel. Stefan komt aanlopen en duwt in mijn buik. Ik kreun van de pijn. Hij gaat met zijn hand langzaam naar mijn borsten. 'Stop Stefan' hij trekt zijn wenkbrauwen verbaasd op. Ik word meegesleurd en tegen de muur aan geduwt. 'Heb je nog niet tegen je lieve vriendinnetje te zeggen?'

Pov Samuel
'Au' gilt Linda als Stefan met een mes langs aan been gaat. Een grote snee staat er op haar been. Ik kijk naar het lichaam van mijn moeder. Zo mag Linda er niet bij liggen. 'Stefan, wat heb gedaan? Waarom heb ik dit verdiend?' 'Je bent er vandoor gegaan met het mooiste meisje. Het meisje waar wij jaren naar opzoek waren. Waar je vader verliefd op was. We waren zo dom om haar aan jou te geven. Ik had kunnen weten dat het werk niks voor jou was. Toen ik vertelde over je vader oo je had je blik moeten zien.' 'Ik heb nooit meisjes lijn willen doen, maar ik heb naar je geluisterd. Ik heb Lotte en Linda pijn gedaan.' 'WAT heb je gedaan Samuel. wat?' 'Gewoon hoe ik het zeg'

'POLITIE HANDEN OMHOOG' lachend pakt Stefan Linda bij haar keel. Linda probeert te gillen wat haar eigenlijk niet lukt. Er komen allemaal politie mannen binnen gelopen met pistolen. 'Laat dat meisje los!' 'Nee' Stefan zet zijn pistool op Linda's hoofd. Tranen blijven stromen bij haar. Bam, Een politieman schiet in Stefan's been. Hij slaakt een kreet. Linda maakt zich los en rent naar mij.

Huilend stort ze zich in mijn armen.

Samuel leijten (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu