38

307 18 2
                                    

Pov Samuel
Ik stap uit de auto en maak de deur voor Linda open. Ze stapt uit en zet haar zonnebril op haar hoofd. Ze schenkt me een glimlach en pakt mijn hand. Samen lopen we de school in.

'LINDA!' We kijken om en Noortje komt op Linda afgerend. Ze vallen in elkaars armen en Linda begint te huilen. Ze blijven in elkaar armen staan en zijn zachtjes tegen elkaar te praten. Ik glimlach.

'Hey bro' ik draai me om en zie daar Jai, Kaj, Cassius en Dioni staan. Ik loop naar ze toe en geef ze allemaal een hug. 'Hoe gaat het?' Vraagt Kaj. 'Sucks man' 'begrijp ik. Wat er is gebeurd zal nooit iemand recht kunnen zetten.' Ik knik. Daar heeft hij gelijk in. Ik zal elke dag denken aan die dag. Aan hoe mama om het leven kwam, aan hoe Linda werd bedrogen. Hoe Mijn vader meisjes misbruikte. Dat mijn vader me in de steek liet. Alles.

'Je hebt geen recht om zoiets te zeggen. Wat jij doet is niet normaal, maar wat er is gebeurd al helemaal niet. Ik wil njet dat jij, Jennifer, nog een woord tegen mij of tegen Samuel zegt. Het maakt me niet uit wat je te zeggen hebt. Ik hoef het niet te horen!' Ik draai me om en zie Linda tegen Jennifer schreeuwen. Ik loop naar Linda toe en sla een arm om haar heen. 'Kom maar babe. Het is al goed. Ik glimlach naar Linda en neem haar mee naar de les.

Als we thuis zijn aan gekomen ploft Linda neer op de bank. 'Pfoe wat heb ik school niet gemist zeg' ik lach. 'Niemand mist school schatje. Ik dacht dat je dat ondertussen wel wist' ze begint te lachen. 'You're right' ik loop met twee glazen cola naar de bank. 'I know' en we starten een film.

Ik schrik wakker als ik de bel hoor. Ik kijk naar buiten. Het is donker. Hoe laat zal het zijn? Ik loop naar de voordeur. 'Jenske?' Ze staat met een grijns opende stoep. 'Wat wie? Hoe kom? Waar?' Ze zucht. 'Samuel er is geen moord gepleegd ofzo. Laat me binnen.' Ik verstrak mijn gezicht. 'Die is er wel' gapend komt Linda aan sloffen. 'Helaas' zegt ze. 'O hoi Jenske. Sorry ik ben nog niet helemaal wakker' Jenske staat verstijfd opende stoep. 'Wacht je hebt niet meegekregen wat er is gebeurd?'

Pov Linda
Jenske zit met tranen in haar ogen op de bank. 'Hoe kon dit gebeuren? Waarom? Wie heeft het recht om zoiets te doen? Waaien zouden ze aan jou zitten Lin? Waarom zouden ze mevrouw Leijten-' '-dat weet niemand. Het enige dat we weten is dat het niet kan. Dat wat er is gebeurd dat niemand dat kan en mag accepteren. Ze hebben Stefan nu te pakken. We gaan gewoon verder met ons leven en tuurlijk Sam zal het er moeilijk mee hebben, maar het leven gaat door en we moeten er alles uit halen van wat er in zit. Hoe moeilijk het ook is.' Ik sta op nadat ik die woorden heb gezegd en zet koffie.

'Jens, blijf je slapen?'

Samuel leijten (voltooid)Where stories live. Discover now