Bölüm 24 ~ Bulut geçti.

8K 624 105
                                    

[Multi de bölüm şarkısı var...]

Merhaba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Merhaba...

Sana yazmayalı uzun zaman oldu. Zaman geçiyor, yapraklar beyazlıkları kovalıyor ve ben yalnızlaşıyorum. İçimde tarifi imkansız bir sıkıntı var. Ne anlatabiliyorum ne de atlatabiliyorum. Sıkışıp kaldım sanki. Bazen annemin sesini duyuyorum. Nasihatlerini hatırlıyorum... Sonra içimi karartan bulutlara bakıyorum.

Bulutlar sararmaya yüz tutmuş hastalıklı bir yüze benzer derdi annem... Baktığın zaman gelecek olanı anlarsın. Rengi değiştiği an, hazırlığını yaparsın. Şimdi bulutlara bakıyorum ama... Artık annem yok. Artık, bulutların da bir önemi yok.

          12.04.2010

Genç kız kalbinin derinliklerine sakladığı acıları bir bir yaşama pahasına da olsa ortalığa serdi. Toplamak için, yeniden yüzleşmek gerekiyordu belki de... Barlas dayandığı ağaçtan genç kıza doğru baktı. Yaprakları sararmış yaşlı bir ağacın dibinde sessizce oturuyorlardı. Ne bir sorgu, ne bir sual. Lalin o 'an' dedikleri ufak saniyelerin ardından sessizliğe gömülmüş ve paylaştıkları o koca gecenin hatrına Barlas'ın istediğini yapmıştı. Çok ütopik istekler beklemesine rağmen şuan bir ağacın dibinde oturmuş bulutları seyrediyorlardı. Garipti... Genç kız için.

Barlas gülümseyerek çimenlerden bir kaç parça koparttı ve oynamaya başladı. Aynı esnada da arada Lalin'e bakıyor, ruh halini anlamaya çalışıyordu. Genç kızın ise durumu çok daha farklıydı. Çekinmeden sıkıntılı bir ifade ile Barlas'a döndü.

"Hava canımı sıkıyor."

Barlas bulundukları duruma gülümseyerek gökyüzüne doğru çevirdi başını. Kararmış bulutlar, yıldızları birer birer gizlemeye çalışıyordu. Onaylar şekilde başını salladı genç adam.

"Yıldızlarımızı saklıyorlar."

Lalin bir kez daha uzandı gökyüzüne.

"Bir hırsız gibi..."

İki yürek de suskunluğunu bozmamaya yeminli gibiydi. Sanki konuşsalar tüm o büyü dağılacak ve gökyüzüne hapsolacaktı. Sanki tüm o sihir, bir toz bulutuna karışacaktı. Kasvetli bulutlar tüm o sözleri yağmur bulutlarına atıp buradan çok uzağa götürecekti. Barlas her şeyi tek tek konuşmak istiyordu oysa... Acısını paylaşıp derdine ortak olmak istiyordu. Sevinciyle bir olmak, mutluluğunun sebebi olmak istiyordu. Genç kızın içinde ki umut tanesi olmak istiyordu. Derin bir nefes alıp kasvetli gökyüzüne baktı.

"Elimde olsa yıldızları toplamak isterdim..."

Lalin tebessüm ederek başınu arkasında ki ağaca yasladı ve yavaşça genç adama doğru döndü.

"Çok bencilsin."

Barlas anında başını iki yana salladı.

"Senin için. Sana vermek için toplardım."

Geceyarısı KaçamağıWhere stories live. Discover now