Bölüm 2 • Bir Gecenin Sabahı.

16.4K 790 200
                                    

Genç kız gözlerini yavaş yavaş açtığında daha önce görmediğime yemin edebileceği bir perdeden sızan ışıkla karşılaştı. Kendine gelebilmek için birkaç derin nefes ve birkaç göz kırpmaya ihtiyacı vardı. Midesinde ki bulantının izin verdiği derecede kalkmak için kendini zorladı fakat yatak örtüsünden bir türlü kurtulamadı. Üstünden çekiştirmek için yatak örtüsüne baktığında bir şey daha fark etti. Daha önce hayatında böyle bir yatak örtüsü de görmemişti. Ardından önce yatağa sonrasında da tüm odaya göz gezdirdi. İrkilerek kendini yatağın başlığına doğru itelediğinde gözlerini açtığı andan beri içinde olduğu durumu sorguladı.

"Neredeyim ben!"

Ses odada kendiliğinden bir yankı yapıp tekrar gerisin geri kendi kulaklarına ulaştığında gözlerini kapatıp sıkıntılı bir nefes verdi. Planlarında bu yoktu! Aslında bir planı da yoktu. Tek yapması gereken sonsuza kadar içmek ve unutana kadar sarhoş olmaktı. Oldu da... Yine de planlarında bu yoktu işte...

Genç kız yataktan kalkıp karnını tutarak etrafına bakınmaya başladı. Her ne kadar bilmediği bir yerde de olsa mide bulantısını henüz geçirememişti. Sağına soluna dikkatle bakınarak lavaboyu aramaya başladı ki ardından olduğu yerin bir otel odası olduğunu fark etti. Bu daha da meraklanmasına ve daha da gerilmesine sebep oldu. Çünkü buraya verecek ne parası vardı ne de gelecek durumu... Biri daha olmalı diye geçirdi içinden. Midesinde ki her şeyi klozete boşalttıktan sonra aklına gelen korkunç şeyle ağzını yıkamadan koşarak yatağa ulaştı. Üstünde ki çarşafı tüm gerginliği ve hızıyla kaldırırken nevresime ulaştığında derin bir nefes aldı. Orada yoktu! Böyle bir şeyi böyle bir gecede yapmamış olması içini rahatlattı. Böyle bir şeyin olması durumunda hatırlamıyor olması bile canını yakardı. Genç kız ağır aksak adımlarla tekrar lavaboya geri döndü. Önce ağzında ki kötü tattan kurtuldu sonrasında da yüzünü yıkadı. Aynada ki görüntüsü içler acısı bir hal almıştı. Gözaltları yorgunluk ve alkol sonrası sendromuyla çökmüş, koyu mavi halkalar oluşmuştu. Biraz daha kendine bakmak iyice kafasının karışmasına sebep olacağı için genç kız son kez yüzünü yıkayıp lavabodan çıktı. Yatağın kenarına eğreti bir şekilde oturup tüm geceyi düşünmeye çalışsa da anıları sanki buhar olup uçmuştu. Ne geceye dair bir iz ne de birisi vardı. Gece sanki ikiye bölünmüş ve bir parçası ondan alınmış gibiydi... Üstünde dün geceye ait kıyafetler vardı. Bunları giydiğini ve hangi bara gittiğini hatırlıyordu ama bir raddeden sonrası yoktu. Sadece içiyordu, hepsi bu kadardı işte.

Derin bir nefes alarak yerinden kalktı ve üstüne başına çeki düzen verdikten sonra yatağın karşısında ki aynaya baktı. Dün gece ki o pervasız halinden oldukça farklıydı. Telaş ve tedirginlik dün gece ki cesur kızın aksine bünyesine nüfuz etmişti. Başını iki yana sallayarak 'ne olacaksa olsun' dercesine odaya tekrar göz gezdirdi. O an küçük bir detayı fark etti. Yatağın kenarında ki komidinin üstünde minik bir ıslak mendil paketi duruyordu. Genç kız minik ama temkinli adımlarla komidine eğilerek ıslak mendil paketini eline aldı. Paketin içi boş olmasına rağmen bu boş restoranlara ait olan paket onda farklı bir sezi oluşturmuştu. Aniden dün geceden gelme bazı anılar zihnine uçuştu. Yine de tek hatırladığı birinin ona bunu vermiş olmasıydı. Ne bir yüz ne de bir ses hatırlıyordu. Sadece bir elin ona uzattığı bu ıslak mendil paketi. Pakete biraz daha baktıktan sonra cebine attı ve kapıya doğru ilerledi. Artık nerede olduğunu öğrenme vakti gelmişti.

Otel devasa boyutlarda bir mimariye ve ciddi anlamda bir lükse sahipti. Genç kız hem tedirgin hem de ürkmüş bir şekilde koridorda ilerliyor aynı anda da etrafını inceliyordu. Adımlarını öylesine dikkatsiz öylesine savruk atıyordu ki takılıp sendelediğinde etrafında kimse olmadığı için şükretti. Zaten hem paspal hem de eroinman gibi gözükecekti! Bir de sakar sıfatına ihtiyacım yok diye düşündü.

Geceyarısı Kaçamağıحيث تعيش القصص. اكتشف الآن