1. || 16. fejezet

1.1K 82 8
                                    

ALICE
/2013. December 3./
Érezted már azt, hogy végigmész egy folyosón, és bűnösnek néznek azért, mert megöltél egy ártatlan embert? Természetesen, nem érdeklik őket, hogy valójában semmi közöd ahhoz, amivel megvádoltak téged, azt már nem igen mosod le.

Sajnos nem tudtam bizonyítani, hogy ártatlan vagyok. Megtaláltak egy videó felvételt, miszerint egy szőke hajú lány, maszkban, és fekete kapucnis pulcsiban megveri, illetve egy kocsiba gyömöszöli szegény Tinát. Állítólag szemtanút is találtak, elmondása szerint engem látott.

Baromság.

És most? Előzetes letartóztatás alatt vagyok, nem sokára lesz a tárgyalás, ahol eldől a sorsom. Folytatódik-e a normális életem, és elismerik, hogy nem tettem semmi rosszat, vagy elítélnek, és hosszú évekig kell bűnhődnöm a semmiért.

Összetört szívvel sétáltam végig a folyosón. Kezeim megbilincselve, egy biztonsági őr rángatott,  hogy szedjem a lábam. A legjobb az egészben, hogy ma ünneplem a 18. születésnapomat.

Persze, már nem lesz olyan, mint hetekkel ezelőtt terveztem.

Egyenlőre nem annyira rossz még itt, mint számítottam. Napi 23 órában be vagyok zárva, egy órát sétálhatok. Néha-néha a telefonhoz is odaengednek.

Az étel szörnyű. Ilyet érdemel egy rab. Viszont én nem voltam az.

Végül megérkeztünk. Egy nyugodt kis terem, ahol nem kell hallgatnom a velem egysorsú nők veszekedését, és végre beszélhetek az ügyvédemmel. Szerintem titkon ő is úgy hiszi, hogy én vagyok a bűnös, de nem mondta ki sohasem.

Rossz azt tudni, hogy az emberek egy elmebeteg gyilkosnak néznek.

- Jó napot! - köszöntem, majd felé sétáltam.

- Üljön le. - mondta, így is tettem - Azért vagyok itt, hogy közöljem veled a tárgyaláson való ülésrendet.

Elém rakott egy papírt és magyarázni kezdett. Tudom, hogy kötelessége ezt nekem elmondani, de engem igazából ez nem érdekelt. Nem érdekelt, hogy ki, hol, és milyen módon fog bűnösnek beállítani.

- Mrs. Tyler. - szakítottam félbe, majd rám emelte tekintetét, hogy folytassam - Mennyi az esélye, hogy ezt megúszom?

- Nem fogok hazudni, de nem sok. A bizonyítékok ellened szólnak, azt, hogy az a lány a videón nem te vagy, nem tudod bizonyítani. Viszont, ha felvállalod, hogy te valóban ezt tetted, kevesebb évet kapsz. Legjobb esetben 10 évet.

- Ez marhaság! Sohasem fogom ezt hazudni, hisz nem én öltem meg Tinát! Inkább ülök bent életem végéig, de ezt nem fogom magamra vállalni. - emeltem fel a hangom.

- Nyugodjon le. Persze a remény megmarad, bármi történhet még. - mondta - Na, engedd, hagy folytassam.

Tovább folytattuk a tárgyalással való megbeszélést, majd visszavittek a cellámba. Lefeküdtem az ágyba, majd a plafont néztem. Mostanában ezt csinálom, és mélyen elgondolkodom dolgokról.

Akármennyire rossz állapotban voltam, nem tudtam sírni. Lehet, nem vagyok jó ember, viszont embert sosem ölnék, pláne nem Tinát.

Oldalamra feküdtem, majd lehunytam a szemem, és elszundítottam.

* Kint ültem a folyosón, egy hosszas tárgyalás után, Tina gyilkossági ügyével kapcsolatosan. Az ügyvédem szerint van esély rá, hogy minden rendben lesz. Remélem így is van.
Lehunytam a szemem és sóhajtottam egyet. Belegondoltam abba, hogyha én bekerülök ide, teljesen megváltozik az életem. Elzárnak a barátaimtól, családomtól, és mindenki azt fogja hinni, hogy én tettem e szörnyű dolgot. Talán az utolsó dolog nyomta legjobban a szívemet.

It is What it Is - LT ffWhere stories live. Discover now