50.kapitola

5.6K 444 23
                                    


Mala som radšej ostať doma.

Táto myšlienka sa objavovala v mojej mysli častejšie než som ju tam očakávala. Bola však pravdivá, vôbec som nemala nikam ísť.

Bol totiž v tej istej miestnosti ako ja, dýchal ten istý vzduch, videl to isté ako ja, ale vôbec nevidel mňa. Ja som pre neho, akoby neexistovala a to vo mne opäť vyvolávalo všetky tie pocity, ktoré som sa za dva mesiace naučila potláčať.

Zrýchlený dych, zimomriavky, motýle v brušku. Všetko bolo späť. Takto sa cítil, keď som ho od seba odtláčala? Takto sa cítil, keď som sa správala ako mrcha?

„Ria," ozval sa netrpezlivo Jeremy a ja som sa donútila odtrhnúť pohľad od Tonyho a venovať ho jemu. „Á-áno," dostala som zo seba bez dychu a on nechápavo nadvihol obočie.

„To chceš robiť celý večer toto?" spýtal sa a kývol hlavou jeho smerom.

„Nie," zasmiala som sa aj keď môj smiech bol hraný a falošný. „Len..."

Skočil mi do reči. „Len na neho pozeráš, akoby si čakala na príležitosť, kedy na neho skočiť."

Zhlboka som sa nadýchla a pokrútila hlavou. „Tak to nie je. Ja len... myslela som," mávla som rukou. „To je jedno. Máš pravdu, poďme sa baviť."

Jeremy sa široko usmial a podal mi svoj plastový pohár. „Tak to má byť. Konečne tá Ria, ktorú poznám."

Ty poznáš len tú falošnú Riu, chcela som povedať nahlas, ale radšej som si zahryzla do pery.

„Zájdem si po ďalší pohár," povedal a rýchlo vstal. Sedeli sme totiž na zemi, opretý o stenu, zatiaľ čo pred nami tancovali ľudia uprostred veľkej obývačky. „Nikam mi neujdi," žmurkol a rýchlo sa mi stratil z očí.

„Akoby som mala kam," zamrmlala som a priložila si pohár k ústam. Tekutina, ktorá v ňom bola sa nepodala ani na pivo a vôbec nie na vodku, ale rozhodla som sa to ignorovať. Alkohol ako alkohol.

Trvalo to pár minút kým sa Jeremy vrátil, s ďalšími dvoma pohármi v ruke. Usmial sa na mňa, posadil sa späť na zem a spokojne sa oprel.

„Netypoval som ťa ako ten typ dievčaťa, ktoré rozchody prežíva takto," začal a mnou okamžite prešla panika. Zase tá téma.

„Och," vzdychla som. „A na čo si ma teda typoval?"

„Už sú to dva mesiace," zatváril sa kyslo. „Už by ťa to malo dávno prejsť. Mala by si skúsiť niečo nové."

Poriadne som si odpila a prázdny pohár položila vedľa seba. „Nemám záujem."

Bez zbytočného komentára mi podal ďalší nápoj a krátko pokrútil hlavou. „Ten idiot ti za to nestojí."

Nebolo to alkoholom... alebo možno áno, ale okamžite som vybuchla. „Nič o ňom nevieš!"

„Hej!" vystrčil ruku v obrannom geste. „Nemusíš hneď vyskakovať, nepovedal som nič zlé. Ak by ťa miloval tak by o teba bojoval," kývol hlavou niekam doľava. „A namiesto toho trčí v kuchyni a balí nejakú blondínu."

Crazy In Love Where stories live. Discover now