30.kapitola

7K 506 10
                                    

Za pár dní, niekedy medzi štvrtkom a piatkom mi to konečne došlo. Prisudzovala som to tomu, že nie som až tak inteligentná ako chcem byť a keď sa mi to podarilo pochopiť, bola som nahnevaná.

Žiarlivosť. Je tým pravým dôvodom prečo sa Kate správala tak ako sa správala. Dovtedy som ju celkom nechápala, zdalo sa mi to až príliš detinské a abnormálne, ale keď som sa akýmsi nedopatrením ocitla v situácií podobnej ako ona, nebolo mi všetko jedno.

Tým pravým dôvodom na moju žiarlivosť boli všetky dievčatá naokolo. Odkedy som totiž Tonyho spoznala, nemala som potrebu všímať si ako sa ostatné baby na neho pozerajú, akoby bol kus hovädzieho mäsa. Doslovne. Lenže, keď sa to „niečo" medzi nami zmenilo, začala som si všímať aj tie najdrobnejšie detaily. To ako sa stále usmieva, to ako sa mu pri smiechu tvoria v lícach jamky, to ako na mňa pozerá a koniec koncov aj to, ako sa na neho pozerajú ostatné nadržané buchty.

Neprekážalo mi to, teda to som si myslela, ale časom som sa prichytila pritom ako túžim jednej zazerajúcej prváčke vytrhať všetky vlasy, len preto, že sa na Tonyho dívala túžobnejšie než hocikto iný. Tá zmena vo mne priniesla nové pocity. To, že sme s Tonym boli istým spôsobom „spolu", zmenilo takmer všetko.

Ľudia si nás v škole začali viac všímať a ja som priťahovala pozornosť ako magnet. Až na druhý deň som sa dozvedela od Cam, že o mne vedú všetci reči o tom ako som sestre prebrala chalana, ktorý sa jej páčil. A Kate riešila doma to isté.

„Vieš čo si ty, Ria?" spýtala sa a vrhla po mne nahnevaným pohľadom. Sedeli sme v kuchyni pri večeri, prvýkrát všetci pokope, bez mami. Atmosféra bola dusná, najmä medzi mnou a Kate, zatiaľ čo sa otec snažil všemožne nás nabudiť. Márne. Kate mala zrejme svoje dni a hravo sa do mňa pustila pri prvej príležitostí, aká sa jej naskytla.

„Obyčajná skorumpovaná... krava," vypľula a zlostne si upravila vlasy. Nepomohlo.

„Pri tomto stole nepoužívame takýto slovník, Kate!" upozornil ju otec a obom nám naložil na tanier kúsok vlastnoručne uvarenej večere.

„Ako ju môžeš po tom všetkom ešte brániť?" skríkla a vrhla na otca zmätený pohľad. Ten sa jej ho však vôbec nesnažil opätovať a namiesto toho sa vidličkou hrabal v tanieri.

„Chcem mať pokojnú večeru, Kate," poprosil ju po chvíli. „Takže si tieto hádky nechaj na neskôr, dobre?"

Obaja po sebe pozerali, zatiaľ čo som tam sedela ako piate koleso na voze. Úplne zbytočné.

Myslela som, že sa Kate upokojí, zhlboka sa nadýchne a pusti sa do jedla, ale ona namiesto toho zase vybuchla. „Mala by si mať výčitky svedomia! Všetko si zničila!" zvreskla. „Najprv rodinu a potom aj moju možnosť na plnohodnotný vzťah!"

„Tony ťa nechce, tak to už konečne pochop, preboha!" vykríkla som rovnako nahnevane ako ona.

To ju na chvíľu zmiatlo, zastala uprostred pochybu, chystala sa totiž postaviť a zase sa rozzúrene rozkričala. „A teba chce? Myslíš, že teba chce? Dovoľ mi, aby som sa zasmiala! Ten chudák ani nevie koho v skutočnosti chce! Používa ťa len ako kratšiu cestičku k úspechu, teda ku mne!"

Neverila som jej, teda aspoň som si myslela, že jej neverím, ale niečo vo mne mi našepkávalo, že to všetko robí z jednej príčiny. Chce sa mi dostať do hlavy a úplne ma proti Tonymu poštvať.

Crazy In Love Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora