32.kapitola

6.4K 486 7
                                    

Zvyšok dňa sa podobal na tú najhoršiu drámu v celom mojom živote. Najprv som kvôli meškaniu na hodinu dostala pätnásť minútové kázanie od profesorky angličtiny, že aké je neslušné, keď dievča ako ja mešká, vraj je to nelojálne, nehanebné a raz a znova(!) detinské. Bla. Bla. Bla.

Moje ľahostajné postávanie ju rozohnilo ešte viac a napokon ma vyhnala z triedy priamo do riaditeľne. Tam ma čakalo to isté. Najprv reči o tom, kde sa podelo to slušné, milé dievčatko Victoria Grayová a následne nechápavé povzdychy a kázania, ktoré skončili tým najhorším znením.

„Je mi to ľúto, Victoria, ale budem musieť kontaktovať tvojich rodičov."

Áno, to je tá najhoršia veta, ktorú nikdy netúžite počuť z úst človeka, ktorý ma na starosti celú školu. Okamžite som sa pustila do ospravedlňovania a prosíkania, ale nepomohlo a musela som opustiť miestnosť pre „záchvat hyperaktivity."

Vedela som, že sa ocko nenahnevá, ale aj tak som si nechcela pokaziť dobré meno, ktoré som si dlhé roky tak schopne vytvárala.

Sakra.

Hneď na to som na záchode zistila, že nastal deň „D", alebo týždeň, ktorý mi dievčatá tak strašne nenávidíme. Takmer som sa prepadla pod zem, samozrejme od hanby, pretože práve v ten deň som si na seba navliekla mikinu, ktorá mi nesiahala ledva pod zadok. Nakoniec som si ju musela obmotať okolo pása a zvyšok dňa stráviť sprevádzaná trápnymi pohľadmi.

Po hodine som sa na chodbe narazila do Kate. Najprv zanadávala, fľochla na mňa nahnevaným pohľadom a napokon urobila niečo, čo som vôbec neočakávala.

Usmiala sa. Široko a až príliš milo. Na mňa!

„Ahoj," pozdravila ma a hravo mávla rukou.

Ostala som na ňu civieť prekvapená a celkom šokovaná.

„Si v poriadku?" spýtala som sa napokon a ona sa nasilu rozosmiala.

„Zdá sa ti, že sa mám zle?"

„To som sa práve nepýtala..."

Skočila mi do reči a jemne ma buchla rukou do ramena. „Prajem ti krásny zvyšok dňa." S tým ešte raz zamávala mojim smerom a ladne odkráčala za Amy a Mirandou, ktoré ju čakali pri skrinke a na niečom sa dobre zabávali.

Ani som sa nepohla. Tušila som totiž, že niečo naozaj nie je v poriadku a Kate mala niečo za lubom. Vtedy ku mne zboku dobehla Cam, schmatla ma za ruku a potiahla do najbližšej triedy. Tam sa poobzerala, či sme naozaj samé a zatvorila za sebou dvere.

„Čo sa stalo, že sa takto správaš?" opýtala som sa a posadila sa na prvú lavicu, ktorá sa mi dostala pod zadok.

„Ty mi povedz," odsekla a pokrútila hlavou.

„Spravila som niečo zlé?" nechápavo som nadvihla obočie a naďalej ju sledovala zmäteným pohľadom. Cam sa posunula bližšie ku mne, ruky si prekrížila na hrudi a rozzúrene vzdychla.

„Nemyslela som si, že si až taká..." prehltla a pokrútila hlavou. „Čo ťa k tomu viedlo?"

Opäť som nechápavo rozhodila rukami a ona stisla pery.

Crazy In Love Where stories live. Discover now