6.kapitola

6.6K 539 8
                                    

Sú moje sny to, čo chceš preberať ? :D

Odpísal a ja som mrzuto skrčila obočie.

Bežne takto sleduješ ľudí vo voľnom čase?

O čom to hovoríš?

Zúrivo som si zahryzla do pery. Idiot.

O tvojich trápnych pokusoch. Najprv sa objavíš v kaviarni, potom u mňa doma a teraz ma plánuješ otravovať aj vo virtuálnom svete? Nemáš nič iné na práci -_-

Trvalo mu pár minút kým znova odpísal, ja som to však prisudzovala tomu, že nepozná gramatiku a snaží sa zapôsobiť tak v slovníku hľadá správne slová, len aby pôsobil nadmieru inteligentne.


To je osud, Grayová.

Nahnevane som tresla do klávesnice a bleskovo vyťukala odpoveď.

To je choroba, Cooper.

A ja sa stavím, že ty určite poznáš na ňu liek ;)

Och áno.

Klikla som enter a ešte skôr než sa objavila jeho odpoveď, som dopísala.

Strčíš si hlavu do záchodu a počkáš kým ti niekto príde vymyť mozog.

Veľmi zaujímavá teória! Určite to vyskúšam, len neskôr, teraz musím niekam ísť.

Potešene som vydýchla.

Vidíme sa, Grayová.

Nemyslím si.

Najprv mi poslal kopu smejúcich sa smajlíkov a nakoniec aj odpoveď.

Budeš veľmi prekvapená.

V tvojich snoch, idiot.

Hneď na to som nahnevane zaklapla notebook a radšej som sa natiahla po dobrej knihe. Ignorovala som hluk fénu, hlasné rozprávanie aj neustály buchot. Sústredila som sa len na to čo čítam a všetko ostatné prestalo existovať.

Po pár minútach som však stratila prehľad o tom, čo čítam a písmenka sa mi zlievali do jednej obrovskej machule. Za všetko mohol smiech a trápne reči ozývajuce sa z dolného poschodia.

Zatla som zuby, hneď na to aj päste a pár krát som si obúchala hlavu o mäkký vankúš.

„Do riti, do riti, do riti," opakovala som snažiac sa všemožne prerušiť neustále kvákanie. V hlasoch som dokonale spoznala Amy, Mirandu, Kate a zvyšok ľudí pre mňa neznámych.

Bolo len osem večer a už mi poriadne liezli na nervy.

A skôr, než som si stihla uvedomiť, čo robím som sa ocitla uprostred obývačky, s rukami prekríženými na prsiach a s prísnym výrazom v tvári.

Ľudí okolo seba som nevnímala, čo bola chyba.

„Môžte láskavo držať huby, snažím sa čítať!" skríkla som. Jediné čo som videla bola prudká červená farba, ktorá zobrazovala ako veľmi som naštvaná.

„Ospravedlnte ma ľudia, toto je moja nie veľmi inteligentná sestra," utrúsila Kate ironicky a ja som akoby okamžite spozornela.

Stála som pred gaučom a bránila som im v pozeraní televízoru, len v krátkych šortkách a vyťahanom tričku, zatiaľ čo oni sa na mne veľmi dobre zabávali. Och, áno. Nielen Amy, Miranda a Kate, ale aj tí chalani z kaviarne a Tony Cooper.

„Ja len," zahabkala som. „Mohli by ste byť tichšie," nebola to prosba, len pripomienka, ktorá však vďaka môjmu roztrasenému hlasu znela úplne inak.

„Ale samozrejme, že budeme tichšie," vzdychla Amy potešená, že si opäť môže zo mňa uťahovať. „...keď sa nám podarí zaspať." Jej dve najlepšie kamarátky sa rozosmiali, spolu s ňou a tými ostatnými dvoma chalanmi. Len ja a Tony sme na nich nemo zazerali.

Zatla som zuby a silene som sa usmiala. „To aby som šla suseda poprosiť o rajský plyn."

Tentokrát sa karty obrátili a smial sa len Tony, načo som ho ja častovala nahnevaným pohľadom.

„Zalez do izby krpec," zamrmlala Kate pohľadom mi naznačujúc, že ak okamžite nevypadnem zoderie ma z kože.

„Vlastne," ozval sa Tony. „Nechceš tu ostať s nami, Grayová?"

Všetci naňho prekvapene vypúlili oči, vrátane mňa. To si ten chalan robí srandu?

Napäté ticho prerušila až Kate, ktorá bola úplne červená od hnevu, čomu nepomáhali ani tie na nadľudské vrstvy mejkapu. „Stavím sa, že moja drahá sestra ma veľa učenia na to, aby tu sedela s ľuďmi, ktorým ako sama vidí, nie je sympatická," hravo sa otočila k Tonymu. „Si vážne zlatý, Tony," ruku mu položila na stehno. „Ale ľudia ako Ria si tvoju dobrú stránku nikdy nebudú vážiť."

Priložila som si ruku na srdce v predstieranom prekvapení. „Aké úprimné slová, Kate," vydýchla som a rýchlo pokrútila hlavou. Nemohla som ju nechať v tom, že ma jej slová zranili, pretože by to ľahko využila proti mne.

Nemôžem byť predsa až taká chladnokrvná, či áno?

„Ako som povedala, zalez, krpec. Nikto ťa tu nechce."

Amy aj Miranda sa rozosmiali, Kate hrdo vystrela hlavu a naznačila mi kde je moje miesto. Zvyšné pohľady som ignorovala.

„Prajem vám krásny večer," zavrčala som sarkasticky a nečakajúc na ich odpoveď, alebo hlúpy smiech som sa odtiahla do izby. Ak by som povedala, že som sa v tej chvíli cítila dosť na dne, vôbec by som neklamala. Trvalo mi hodnú chvíľu premôcť slzy, nakoniec som opäť zapla notebook, uložila som sa na posteľ a v pokoji som si pustila pesničky. To, že boli smutné ani nemusím vysvetľovať.

Po pár krátkych minútach sa mi na facebooku objavilo malé políčko s chatom a v ňom krátka správa.


Je mi to ľúto.

Hlúpy Anthony Cooper.

Crazy In Love Where stories live. Discover now