44.kapitola

5.9K 445 4
                                    


Nasledujúce dva týždne so sebou nepriniesli takmer nič nové. Stále som žila ten istý život, s tými istými ľuďmi, čeliac tým istým situáciám. Mama na moje, aj otcove prekvapenie, naďalej zostávala s nami. Prestúpila s pretvárky na dokonalý herecký výkon, ktorý by jej mohli mnohí závidieť. Lenže mňa nedokázala oklamať. Na mňa, jej láskavé slová a skutky vôbec nezaberali. Ja som mala stále ten istý názor.

Kate zostávala taká istá, pracovala, vysmievala sa a robila všetko preto, aby mi kazila život. Snažila sa však omnoho viac a to najmä potom, keď zistila, že sme s Tonym vo vzťahu urobili ďalší dôležitý krok. Po tej dokonalej noci som sa totiž domov vrátila s dobrou náladou a asi najväčším úsmevom na perách, v histórií najväčších úsmevom. V kuchyni som však narazila práve na Kate,ktorá si krájala zeleninu a postupne ju hádzala do mixéra. Keď si všimla ako sa potešene usmievam, hneď jej bolo čosi podozrivé.

„Môžem vedieť prečo sa tváriš, akoby si práve vyhrala milión dolárov?" opýtala sa a postupne si ma premerala, čo mi vôbec nebolo príjemné.

„Čo je teba do toho?" odbila som ju, dávajúc si pozor, aby mi nepokazila náladu. Lenže slová, ktoré hneď na to vypustila z úst, to urobili.

„Dostal ťa?" zasmiala sa a krátko pokrútila hlavou. „Jasné,že áno."

„O čom to hovoríš?" spýtala som sa a ruky si prekrížila na hrudi. Kate ma však odignorovala a naďalej sa venovala načatej práci. Ďalšie dni sme sa k tejto debate vôbec nevracali. Snažila som sa jej dostať pod kožu otázkami, ale ani raz mi neodpovedala a robila všetko preto, aby ma čo najviac nahnevala. Takže všetky naše rozhovory končili hádkou. Nič nové.

S Cam sme sa udobrili hneď ako sme jedna druhú stretli v škole. Padli sme si do náručia a obe sme sa hlúpo ospravedlňovali, až kým nás neprerušilo zvonenie. Nakoniec sme zakopali vojnovú sekeru a rozhodli sa, že budeme stáť jedna pri druhej aj keď sa nám niečo nebude pozdávať. To, že som sa s Tonym vyspala som jej samozrejme nepovedala, nechcela som totiž počúvať jej názory o tom aká som naivná....

A Čo sa týka Tonyho, veci nemohli byť lepšie a krajšie. Potom ako sme spolu okúsili čosi nové, bolo oveľa ťažšie držať sa jeden od druhého. Nechceli sme totiž nič iné, len byť spolu.

Chodievali sme na dlhé prechádzky, držali sa za ruky, nepretržite sa bozkávali, rozprávali a hlavne si vychutnávali prítomnosť toho druhého. A ja som sa každým dňom stávala čoraz závislejšia na tom, že ho pri sebe mám.

Veľa času sme trávili aj u pani Nicolnsnovej, ktorú pustili z nemocnice po týždni ustavičného ležania. Keďže musela v nehybnosti tráviť čas aj doma, snažila som sa byť pri nej čo najčastejšie. Popíjali sme horúcu čokoládu, hrali karty a rozprávali sa o živote. Tony sa k nám pripíjal vždy keď mohol a jeho prítomnosť atmosféru len zlepšovala.

Veci sa zdali byť v poriadku až príliš dlho a ja som čakala,kedy sa skomplikujú. To, že sa to stane tak skoro som však neočakávala.

*****

Ležala som na posteli, v rukách zvierala učebnicu matematiky a pohľadom skenovala rozličné príklady. Koncoročné testy sa blížili a moje vedomosti boli na hranici úplného zúfalstva. Chystala som sa natiahnuť po ďalšiu knihu, ale zapípal mi mobil,na ktorom svietila sms od Tonyho.

Crazy In Love Where stories live. Discover now