39.kapitola

5.7K 438 5
                                    


Celú cestu v aute sme zaryto mlčali, ani jeden z nás sa totiž neodvážil niečo povedať. Až keď sme sa ocitli pred Tonyho domom, prelomila som napätú atmosféru.

„Mal si ma odviezť domov," povedala som, zatiaľ čo si on odopínal bezpečnostný pás.

„Ja viem," prikývol. „Ale bohužiaľ ťa nemienim počúvať."

Chystal sa vystúpiť, ale rýchlo som ho chytila za predlaktie a on sa ku mne otočil so spýtavým pohľadom.

„Myslím, že dnes sa toho stalo až dosť. Porozprávame sa zajtra," mrmlala som a výraz jeho tváre sa menil na nespokojný.

„Odkedy ťa poznám, tak viem, že by si sa mi pár dní vyhýbala,takže nie, nezoberiem ťa domov a porozprávame sa dnes," tvrdohlavo vystúpil a ja som ho neochotne nasledovala.

„Prečo máš pocit, že sa vôbec chcem o niečom rozprávať?" opýtala som sa a Tony pohotovo zastal.

Obzrel sa mojím smerom a ľahko sa usmial. „Niečo sa stalo, Ria," vyhlásil a rukou ma uchopil za zápästie. „A ja ťa nikam nepustím dokiaľ si to nevysvetlíme."

Neodpovedala som ani som sa nič viac nepýtala, namiesto toho som sa ním nechala odtiahnuť až do kuchyne, kde ma konečne pustil.

„Dáš si niečo?" spýtal sa pritom ako otváral chladničku.

Pokrútila som hlavou a ticho vyslovila. „Nie, ďakujem."

„Tak," zatiahol. „Čím začneme?"

Ako na povel som stiahla ramená a ruky si prekrížila na prsiach. Odrazu mi bolo zase zima a Tonyho intenzívny pohľad vo mne opäť vyvolal triašku. Díval sa totiž na mňa, akoby chcel vyčítať každý najmenší detail, ktorý sa ocitne na mojej tvári.

„Dobre," vydýchol a chrbtom sa oprel o kuchynskú linku. Stála som na druhej strane kuchyne a tá vzdialenosť medzi nami mi pomáhala reálne uvažovať. „Tak začnem ja. Bolo odo mňa hlúpe zobrať ťa na tú party, neviem čo ma to napadlo."

Krátko som prikývla a on napäto pokračoval. „Nešiel som tam kvôli Emily a vôbec som netušil, že ju tam stretnem, ale stalo sa."

Odrazu bolo o čosi ťažšie sa sústrediť na jeho slová a to, že sme sa na seba nepretržite dívali tomu vôbec nepomáhalo.

„Viem, že ťa zaujíma kto je Emily," vzdychol a rukou sa poškriabal na zátylku. „Tak ti to teda poviem. Emily je veľkou súčasťou mojej minulosti. Boli sme spolu na liečení a tak povediac ona bola jediná, ktorá mi to celé pomáhala vydržať."

„Chodili ste spolu?" opýtala som sa ticho a Tony krátko prikývol.

Vôbec som netušila prečo ma potom vyhlásení zachvátili všetky tie čudné pocity, ale stalo sa a moje vnútro zaplavilo sklamanie.

„Netvár sa tak, Ria," zamrmlal Tony a ja som napäto stisla pery. „Proste som sa s ňou o tom musel porozprávať, nerátal som s tým, že keď ju zase uvidím bude opitá."

„Záleží ti na nej," skonštatovala som sucho.

„Samozrejme, že mi na nej záleží," pokrútil hlavou, akoby ho moje zmýšľanie prekvapovalo. „Bola tu pre mňa, keď sa mi všetci otočili chrbtom."

Crazy In Love Where stories live. Discover now