25.kapitola

6.8K 527 2
                                    

Záškolactvo som si rozhodne predstavovala úplne inak. Ostať niekde v bare, piť alkohol, fajčiť cigarety, alebo sa zatvoriť do knižnice a čítať knihy. Lenže Tonyho predstava o tom, ako tráviť tento novo nadobudnutý čas, bola úplne iná.

Úprimne povediac, až príliš zvrátená a deprimujúca.

Keď som sa ho však počas jazdy autom opýtala prvú otázku, odmietol mi odpovedať a namiesto toho mi sľúbil, že ma zavedie na miesto, kde sa celý jeho zdrvujúci príbeh začína.

Na cintorín.

Bola som jeho výberom, natoľko prekvapená, že som nad tým musela hodnú chvíľu uvažovať. Nech ho však k tomu viedlo čokoľvek, bola som hrozne nedočkavá po ďalších informáciach.

„Takto si predstavuješ romantiku? Že zavedieš dievča na cintorín?" opýtala som sa, keď sme si ruka v ruke razili cestu po kamennom chodníku preplneného cintorína. Vyvolávalo to vo mne zmätené pocity a obrovskú ľútosť, pretože presne to je reakcia väčšiny ľudí, ktorí sa ocitnú na tomto podivnom mieste, plnom stratených ľudských duší.

„Neboj sa," šepol so smiechom. „Na naše prvé rande by som ťa určite nepriviedol práve sem."

Po jeho slovách som okamžite očervenela a mierne sa zachvela.

Tým chcel naznačiť, že by chcel ísť so mnou na rande?

Ach, Ria.. začínaš byť veľmi paranoidná.

Rozhodla som sa však Tonyho odpoveď ignorovať. Bola som si totiž úplne istá, že by som zo seba dostala tú najväčšiu hlúposť, aká by mi v tej chvíli zišla na um.

„Tak a sme tu," zamrmlal Tony ticho. Posadil sa do čerstvo pokosenej trávi priamo pred nejaký náhrobok a mňa za ruku strhol k nemu, tak, že som mu sedela zoči- voči. Chystala som sa pozrieť pred čí hrob ma to vlastne priviedol, ale on, akoby vytušil, čo sa hodlám urobiť a prstami mi ľahko uchopil bradu, aby som sa neotočila.

„Nepozeraj tam," zachrapčal a pokrútil hlavou. „Chcem ísť na všetko postupne."

„Fajn," vydýchla som roztrasene, neschopná inej reakcie.

„Nepozeraj," zopakoval a jemne sa usmial.

„Veď nepozerám," odbila som ho a uvoľnene si prekrížila nohy do tureckého sedu. Čím ďalej, tým viac som túžila vedieť, prečo sme boli práve na cintoríne a čo sa môže skrývať za tak dokonalým životom, aký mal Anthony Cooper.

„Môžeš sa pýtať," kývol hlavou a posadil sa rovnako ako ja. Vyzeral uvoľnene a pokojne, ale v očiach sa mu odrážalo zdesenie a mierne obavy. Preto som sa rozhodla začať pomaly.

„Prečo si bol vtedy s Kate v kaviarni, keď si mi následne tvrdil, že... že ju moc nemusíš?"

Tony sa rozosmial a ja som chvíľu nechápala prečo. „Čakal som, že sa okamžite opýtaš, prečo sme tu, ale zdá sa, že som ťa podcenil, Grayová," vysvetlil a následne sa mu úsmev z tváre vytratil.

„Chrisovi sa Kate hrozne páčila," vzdychol a rukou si prešiel pomedzi husté vlasy. Všimla som si ako sa mu pri tomto pohybe napli svaly na ruke a musela som sa ovládať, aby som sa nad svojim sledom myšlienok nerozosmiala. „A tak nás spolu s Hugom pozval na to blbé trojité rande."

Crazy In Love Where stories live. Discover now