Chapter 37. - Drunk

221 17 4
                                    

Zayn's POV

Bol som hrozne unavený, keď som sa hodil do postele.  Musel som ešte vybaliť niekoľko krabíc, ale aspoň väčšina môjho nábytku tu už bola vďaka sťahovákom, ktorých najala moja mama.  Nie je ho tu veľa, potrebujem viac nábytku.  Byt nie je až taký veľký, ale mám tu iba veci z mojej starej izby.  Nemám tu gauč ani kuchynský stôl a ani stoličky.  Mama ma berie do mesta, aby sme dokúpili ešte nejaké veci, ale najskôr si nechám dokončiť nové tetovanie.

Som prekvapený ale aj šťastný, že to všetko pre mňa robí, ale zároveň si myslím, že to všetko robí pretože sa cíti  zle kvôli môjmu detstvu - aj keď to bola otcova chyba. Myslím, že je celkom rada, že už viac nebudem bývať doma. Neviním ju za to, bol som pre ňu len bremeno ak nie niečo viac.

Samozrejme, že sa jej nepáčilo to, ako som chodil na párty, ľudia, s ktorými som sa stretával a to, ako často som domov chodil s dievčatami. Vedela o tom, že som díler a myslím, že vedela aj to, že drogy beriem, ale nikdy nič nepovedala - aj keď ona bola jediná, kto zachránil môj zadok vždy, keď som bol na policajnej stanici.

Viem, že som nikdy nebol dokonalý syn, ale som kto som. Nie je z tých, čo sa ľahko naštve, pamätám si iba jeden krát, kedy dostala záchvat, pretože som prišiel domov úplne namol, s rozbitou perou a zakrvavenou tvárou, pretože som sa pobil s nejakým idiotom.

Bol pri tom aj môj brat a kričala na mňa, aký som zlý syn a že nie som dobrý príklad pre Jawaada a ako hrozne jej vadí môj neúctivý prístup k dievčatám. V podstate mi povedala, aby som sa kurva spamätal alebo aby som odišiel, ale jej ústa by nikdy nenechali uniknúť tieto slová.  Pamätám si, že som jej povedal, aby sa kurva upokojila a pripomenul som jej, že to nie je jej problém a potom som šiel do svojej izby. Vedel som, že má pravdu. Za chvíľu do mojej izby vošiel Jawaad a pozeral sa, ako fajčím - vediac veľmi dobre, že moja mama by nechcela, aby som fajčil v prítomnosti môjho mladšieho brata, ale bol som príliš nahnevaný a opitý, aby som sa staral.

"Neubližuj mame, je len nahnevaná."

To bolo všetko, čo povedal a mne v tej chvíli skoro vypadla cigareta z ruky. Spýtal som sa ho, kto mu povedal o jeho - našom otcovi.  Mama by mu nikdy vživote nepovedala o tom, aký bol násilný. Povedal, že nechce, aby som ubližoval mame tak, " ako ubližujem tým dievčatám"

Spýtal som sa ho, o čom to hovorí a on povedal, že to počul cez steny. Nevedel som, čo mu mám na to povedať a v žiadnom prípade mu nebudem hovoriť o sexe, tak som mu v podstate povedal, že im sa to páčilo a nech odpáli.

Len čo som sa rozhodol zdvihnúť svoj lenivý zadok, vziať ovládač a zapnúť telku, zapípala mi SMS od Marca.

-U Scotta je párty, vyzdvihnem ťa za 15 minúť?

Ako veľmi som chcel len sedieť a pozerať telku, ale s kamošmi som nebol vonku roky! A navyše Scottove párty sú najlepšie. Je naozaj trieda - vyzerá ako sfetovaný aj keď v skutočnosti nie je. Zo  školy ho vykopli pred dvomi rokmi, keď mal 18 a potom začal svoj vlastný biznis ako mechanik.

-Ok.

Odpísal som mu a dal mu adresu môjho nového bytu.

**

Scott žije vo veľkom tehlovom dome na predmestí mesta, ktorý zdieľa so štyrmi ďalšími. Miesto ako stvorené pre párty. Marc už bol opitý, keď ma vyzdvihol a ako sme prišli ku Scottovi, narazil do auta stojace pred nami, keď sa snažil zaparkovať auto za neho.

"Ooops." Zaškeril sa a odpil si z jeho poloprázdnej fľaše likéru, ktorú držal celú cestu sem.

Partia dievčat sedela na obruvníku, fajčili a rozprávali sa. Jednu z nich som rozpoznal, Nicole? Atraktívna blondína. Zamávala mi, kývol som na ňu, otočil som sa vkročil som dovnútra domu. V dave sme hľadali povedomú tvár. Našli sme Scotta, Noela a Jasona vzadu v obývačke. Dva gauče zdieľali spolu s nejakými dievčatami. Pripojili sme sa k nim a začali sme hrať tú hlúpu hru "drinking tower"  ako keď sme mali 16. Dievčatá milujú tieto hry, no vždy, keď je rad na nich, začnú sa sťažovať a jačať - samozrejme len tak na oko. Rozhodne je to ľahký spôsob, ako sa rýchlo opiť. Keď hra skončila a my sme opustili naše malé súkromné miestečko, cítil som, ako sa moje videnie spomaľuje a hlava oťažieva. Predierali sme sa davom, v ruke som držal pohár plný niečoho, ako sme smerovali k schodom, ktoré viedli na poschodie.  

Nejaké dievča si ovinulo moje tričko okolo jej prstov, aby mi mohlo niečo zašepkať do ucha . Jej vlasy voňali ako jablko. Prinútilo ma to vymotať sa spod jej dotyku. Podal som jej môj pohár a kráčal ďalej. 

"Davis!" Počul som za sebou Scottov hlas kričiaci cez hudbu. S dvomi prstami v ústach zapískal. Otočil som sa a na moje prekvapenie som zbadal Jaia Davisa, Jade-inho brata  stojaceho hneď vedľa Scotta. Čo do pekla robí v Bradforde? A taktiež nechápem, prečo Scott pozná Jaia. Ten malý zradca. 

Jai mi venoval jedno priateľské kývnutie, opätoval som mu ho rozdýchavajúc jeho prítomnosť. Má na sebe čierne jeansy tak ako ja a tričko, ktoré mu odkrýva jeho nové tetovanie. Keď som ho videl naposledy, mal iba pár tetovaní na ruke a na zápästí, no teraz má pravú ruku kompletne potetovanú. 

***

"Chceš tiež?" Spýtal sa ma Scott, kým rozdeľoval biely prášok kreditnou kartou. Potriasol som hlavou a odpil si z fľaše, ktorá mi akosi prirástla k ruke. Cítil som, ako mi pálivá tekutina steká dole do žalúdka. Stál som opretý o dvere zárubne pozerajúc sa, ako každý z chalanov do seba vdychuje biely prášok. Ani si niesom istý, čo to je. Ako poznám Scotta, môže to byť čokoľvek. 

"Jeho frajerka mu nedovolila." Zasmial sa Jason pretierajúc si nos. 

"Frajerka?" Spýtal sa Scott a nadvihol obočie mojím smerom. Znova som si odpil mykajúc plecami. 

**

Nemuseli sa pýtať viackrát, keď moja túžba dostala to najlepšie zo mňa, a moje opité ja práve dokončilo čiaru. Mám tendenciu robiť kraviny, keď som opitý, ale na druhej strane už dávno som nemal svoju dávku. Viem, že som Zoe sľúbil, že viac drogovať nebudem, ale teraz je jej hlas v mojej hlave tak tlmený a vôbec na tom teraz nezáleží. 

****

Po ďalšej hodine v Scottovom dome som sa rozhodol ísť domov peši. Cesta domov nie je až taká krátka, ale neobťažoval som sa volať taxi, pretože mám aj tak vybitý mobil. Je mi zima, ako kráčam dole ulicou. Pouličné svetlá sú príliš jasné a bolia ma z nich oči. Ani sa neobťažujem ísť po chodníku, idem stredom cesty, aj tak tu nie je žiadna premávka. Počul som zvuk auta. Prižmúril som oči, pretože svetlo sa odrážalo od mokrého chodníka. Hlučná hudba vychádzajúca z auta prezrádzala, že má stiahnuté okno. Inštinkt nadobudnutý ako drogový díler mi okamžite povedal, aby som začal utekať. 

"Malik?" Okamžite som sa otočil za Jade-inim hlasom. Divné načasovanie. Pomyslel som si. 

"Čo tu vonku robíš? Nachladneš,nastúp si." 

**

"Pil si tak trošku viac, že?" Zasmiala sa. Ignoroval som ju a začala si pohmkávať melódiu piesne.

"Už máš opravené rádio?" Spýtal som sa. Keď sme spolu chodievali von, zvykla sa na to sťažovať. Prikývla, usmiala sa na mňa a rádio dala na najhlasnejšie, takže mi skoro praskli ušné bubienky. 

Musím uznať, že to má lepší zvuk ako moje vlastné auto. 

"Šialené , však?" Takmer kričala cez hudbu. 

"Tu zaboč." Povedal som. "Presťahoval som sa." Nemohol som si pomôcť, ale usmial som sa  ako idiot, keď som vyslovil tie slová. 

" Ty si sa presťahoval? To nie je možné!" Radosť v jej hlase bola očividná. 

Prikývol som. "Jop."

"Vždy si o tom hovoril!" 

Bolo ťažké nájsť môj byt v tme a ešte k tomu opitý. Vystúpil som z auta a prehrabával som sa vo vreckách, aby som našiel kľúče.  

"Chceš ísť dnu a pozrieť sa?" Spýtal som sa trocha nezreteľne.

"Jasné!" 

_______________

Nová časť je vonku! Áno viem, trvalo mi to večnosť :D

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 19, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Is he really very dangerous?Where stories live. Discover now