Chapter Four: Musíš tu byť nová!

478 31 0
                                    

Dnes je môj prvý deň v škole. Vstala som skôr, aby som mala dosť času pripraviť sa. Musím vyzerať dobre v tento špeciálny deň. Myslím, že prvý dojem je veľmi dôležitý. Vstala som z mojej pohodlnej postele a prešla do kúpeľne.

Dala som si dlhú sprchu,aby som si usporiadala myšlienky.Moja kúpeľňa je malá, no pekná. Na stenách sú biele dlaždičky a na podlahe šedé.

Vyliezla som zo sprchy a obmotala sa do uteráku, pospevujúc si pieseň, ktorú som nemohla dostať z mojej hlavy. Vzala som si ďalší uterák a obmotala si ho na vlasy, Potom som sa presunula do mojej izby.

Stála som pred skriňou a premýšľala, čo si obliecť.

Otvorila som okno a vystrčila von hlavu, aby som zistila, ako je vonku. Obloha bola tmavá a vzduch svieži. Britské leto!  Nechala som otvorené okno, aby sa sem dostalo trochu vzduchu.

Rozhodla som sa pre biely sveter a tmavé úzke jeansy. Svoje Vans-ky som premiestnila k mojej školskej taške k dverám.

Po osušení mojich dlhých hnedých vlasov som si ich natočila. Potom som si ich iba nasprejovala sprejom, aby sa trochu leskli.

Na oči som si dala špirálu a ceruzku a oči. Na líčka som si dala trochu broskyňovej farby. Vzala som si môj nový jahodový rúž na pery a pozrela sa do zrkadla. Musela som uznať,že vyzerám dobre.

*********

Cesta do školy trvá iba 7 minút pešo. Nemôžem si pomôcť, no cítim sa smutno, keď chdím sama.

Chodievala som do školy s Kaylou. Smiali sme sa a rozprávali sa o niečom. Pamätám si, ako sme raz vstali neskoro a cestu do školy sme utekali. Tašky nám nadskakovali hore dolu na chrbte a cez prestávku sme sa na tom smiali.

Staré dobré časy, zasmiala som sa nad spomienkou a spomenula som si, že jej mám zavolať po škole, aby som jej povedala detaily.

Predstavila som si, že ako na nové dievča sa za mnou budú všetci otáčať, aj keď si ma nikto nevšimol.

Spomenula som si, že mi včera prišiel rozvrh školy. Vybrala som si ju z batohu a pozerala na ňu.

Prešla som si rukou po vlasoch a povzdychla si. Je to ako zo scény, kde ku mne príde nejaké roztomilé dievča a ukáže mi cestu a budeme najlepšie kamarátky.

Aspoň som si našla skinku.Keď som ju otvorila, našla som v nej knihy, ktoré asi budem potrebovať na moje hodiny.

Moja prvá hodina bola agličtina. Pozrela som sa na všetky tie knihy a vybrala z nich tú správnu spolu s peračníkom a zápisníkom. Potom som si vložila svoju tašku do skrinky.

Keď som zatvorila skrinku, stála som tvárou v tvár roztomilému chalanovi s kudrnami.Usmieval sa na mňa- roztomilým a očarujúcim úsmevom. Mal smaragdovo zelené oči,tmavé hnedé vlasy a jamky na lícach.

"Musíš tu byť nová. Volám sa Harry." Povedal chrapľavým hlasom a nadstavil mi ruku.

Prikývla som a prijala jeho ruku a zatriasla s ňou.

"Som Zoe Fray." Opätovala som mu úsmev. Nevedela som, čo viac povedať.

"Ahoj. Si prvá osoba, ktorá si ma všimla, odkedy som sem prišla." - To som samozrejme nepovedala.

"Som rád, že som ťa stretol, Zoe. Do ktorej triedy chodíš?" Pozrel na môj rozvrh, ktorý som stále držala v ľavej ruke.

"Ehh, nie som si istá....." Radšej som mu to podala. Jeho zelené oči búdili po rozvrhu a potom skrčil obočie. Dve minuty do zvonenia.

"Oh, len ma nasleduj. Obaja máme o minutu angličtinu s učiteľkou Hudson. Je to skelá učiteľka."Povedal a usmial sa na mňa. Úsmev som mu opätovala, kým sme kráčali dolu chodbou.

"Tak, Zoe, čo ťa priviedlo do Bradfordu?" Povedal učiteľským hlasom a  doberal si ma. Zasmiala som sa a vedela, že som si našla nového kamaráta.

Is he really very dangerous?Where stories live. Discover now