➰Kitap

7.4K 195 35
                                    

Rahatsız olduğum birtakım şeyleri sizinle paylaşmak istedim. Son zamanlarda wattpadden fazlasıyla kitap çıktığının farkındayım herkes, bu duruma karşıt bir şekilde bakıyor.

Bu notu, kendi hikâyelerimin kitap olmasını düşündüğüm için değil insanların yorumlarından rahatsız olduğum için yazıyorum, okursanız sevinirim.

Arkadaşlar, bir kitabın yayınlanmasını istiyorsanız illa wattpad üzerinden yazılması gerekmiyor. İnsanlar, yazıp bitirdiği bir kitabı yayınevlerine atıp, çıkartılmasını sağlayabilir. Bu bir süreç, emin olun yayınevleri bu süreçte fazlasıyla inceleme yapıyorlar. Wattpad ise kitapların, okurlar ile buluşması için araç görevini gören bir site. Bu, kitap olarak çıkartılır veya çıkartılmaz, kişiyi ilgilendiren bir şey. Fakat sonuç olarak, bende dâhil olmak üzere çoğu insan, bu sitede yazılanları okuyor.

Kim kitap çıkartacak olsa genel olarak, altına yazılan yorumlar; "Wattpadde yazılan hikâyeler, kitap olmamalı."

İnsanları neden bu denli küçümsüyorsunuz, anlamıyorum ki. Kötü bir hikâye olabilir, anlatımı da kötü olabilir fakat sonuçta bu, o kişinin hayali de olabilir. Bende farkındayım son zamanlarda bad boy tarzı hikâyelerin popüler olduğunu fakat şikâyet etmiyorum. Herkesin, kendi hayal dünyası. Çıkartılır veya çıkartılmaz, beni ilgilendirmez. İnsanların, heveslerini kursaklarında bırakacak bir şey yazmak bana düşmez.

Doğrusunu söylemek gerekirse tecavüzü ve kadınlara şiddeti öven kitaplar haricinde, hiçbir kitaba tepki göstermem. Bu tarz kitaplara tepki göstermemin tek sebebi de bir bayan olduğumdandır.

İkinci olarak şunu paylaşmak istiyorum. Bu siteye, yaklaşık 6 ay önce üye oldum. Daha önce öğretmen zoruyla olmadığı sürece, fantastik dışında hiçbir kitap okumadım. Aşk, gerilim ve benzeri kitaplara karşı önyargılı bir tutumum vardı. İlk okuduğum gençlik kitabı İpek Ongun'a aitti, devamı da yoktu. Bu sitede, ilk defa bu tarz kitapları okumaya başladım. Keşfedilmeyi bekleyen o kadar güzel yazarlar ve kitaplar var ki bana, bu tarzı sevdirdiler. Gerçekten kitap olmasını istediğim çok fazla hikâye var.

Bunu yazıyorum çünkü yorumlardan aşırı rahatsız oluyorum. Bir ara yazmayı bırakasım bile geliyor, insanları o kadar küçümsüyorlar ki. Bu hem okuyucular, hemde yazanlar için geçerli. Sizden tek ricam var, insanları yargılamayın.

Herkes, hastalıklı konularla bile olsa kendi hayal dünyasını buraya yazmakta özgür. Biz, kendimizi bilip örnek almadığımız, bilinçli bireyler olduğumuz sürece zaten özenmeyiz. Ben burada katil hikâyesi yazıyorum diye gerçek hayatta adam vurmuyorum veya beni okuyanlar, seri katil değiller.

Son olarak, bu notu kendim için yazmadım. Bir nebzede olsa düşüncelerimi, sizinle paylaşmak için yazdım. Zaten Saplantı'yı kitap olarak çıkartmayı düşünmüyorum ki iki veya üç bölüm sonra final yapacağım.

Bana kalırsa en acımasız katiller, hayalleri ve kalpleri kıranlardır.

Hepinize iyi günler dilerim, bu hafta içinde bölüm gelecek.

Ask.fm: standros

Tumblr: goddessofredwine

SAPLANTIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin