17.

1.3K 110 11
                                    

Louis

Když mi přišla SMS od Liama musel jsem se usmát. Můj plán vyšel přesně, tak jak jsem očekával a nikomu ani nebylo nic podezřelé. Teď už jen stačilo zavolat na číslo se třemi dvojkami na konci a domluvit poslední podrobnosti. A udělat smutné oči na Harryho aby mě u sebe nechal přespat už pro mě byla pouhá maličkost. Musel jsem mu říct, že je to kvůli tomu abychom nerušili ty naše dvě hrdličky, protože pravý důvod se nesměl nikdy dozvědět.

Liam

Probudil jsem se s leknutím v prázdné rozházené posteli. A jak jsem po chvíli volání zjistil i v prázdném bytě. Vůbec jsem netušil, kam všichni mohli jít. S dlouhým zívnutím jsem došel, až do kuchyně kde jsem si dal vařit vodu na silnou ranní kávu. A při cestě na záchod jsem málem zakopnul o Niallův mobil který ležel jen tak pohozený na zemi. Jako by ho tady jen tak odložil a už se ani neobtěžoval se pro něj vrátit.

Srdce se mi sevřelo, jako kdyby se ho snažili rozdrtit nějaké silné paže zápasníka boxu.

Ale co když tady Niall svůj telefon opravdu jen zapomněl??? (Ten stejný telefon s mojí fotkou na ploše, který by nikdy nedal z ruky.)

A tak jsem seděl s jeho telefonem v barvě modrého nebe na studené zemi naprosto zmatený a snažil se najít nějaké logické vysvětlení. Dokonce jsem se i třikrát štípnul do ruky jestli se mi to celé nezdá. Ale tohle byla bohužel realita.

Po chvilce mi začal Niallův mobil sám vibrovat v dlani a prázdným bytem se rozezněla příjemná melodie. Číslo volajícího ale bylo neznámé. Co když to ale bylo něco důležitého nebo co když se třeba Niallovi něco stalo. Bez dalšího rozmýšlení jsem hovor přijal a dal si telefon k uchu.

,,Payne, kdo volá?'' snažil jsem se znít normálně, ale moc se mi to nedařilo.

,,Dobrý den pane Payne'' řekl na druhé straně nepříjemný a důrazný mužský hlas.

,,Kdo jste?''

,,Mé jméno není vůbec důležité.''

,,Určitě vás bude více zajímat to, proč volám a taky ten váš vyděšený blonďáček který tu sedí vedle mě. Dal bych vám ho k telefonu, ale bohužel má přes pusu lepící pásku. To víte nemám moc rád lidi, kteří skoro nezavřou pusu.''

,,Okamžitě ho pusťte.''

,,Tady u nás to ale takhle jednoduše nechodí, pane Payne.''

,,Jistá osoba vás označila za velice schopného mladého muže a já věřím, že pro vás nebude problém pro mě udělat jednu malou službičku. Půjde jen o zabití jedné vám naprosto neznámé osoby. Pak samozřejmě vašeho přítele pustíme a na celou tuto záležitost můžeme v klidu zapomenout.''

,,Cože, kdo, zabííít?'' vyjekl jsem nevěřícně.

,,Další přesné informace dostanete zítra.''

,,Pana Horana si tu zatím necháme, kdybyste se náhodou rozhodl nespolupracovat, ale pevně věřím, že tato situace nenastane'' řekl ten slizký hlas a mě se zatočila hlava, vždyť já bych neublížil ani kuřeti natož někoho třeba zastřelit.

,,Určitě jste si mě musel s někým splést'' snažil jsem se naléhavě vše vysvětlit tomu chlapovi, který mě očividně vůbec neposlouchal.

,,Tak tedy zítra pane Payne'' bylo to poslední, co jsem od něj slyšel, než zavěsil.

Byl jsem bez sebe hrůzou a o další hodinu později jsem ještě stále seděl na tom stejném místě a byl v naprostém šoku z toho, co mi ten chlap řekl. Jediný kdo mi mohl v téhle situaci pomoct byl Louis a tak jsem mu okamžitě zavolal.

,,Ahoj Louisi'' řekl jsem roztřeseným hlasem.

,,Čus kámo, zníš nějak divně je všechno v pořádku?''

A po téhle větě už jsem Louisovi vysvětloval celou situaci a snažil se nevynechat žádný detail. Potřeboval jsem od něj pomoct nebo alespoň nějakou radu.

Hele Li, hrozně rád bych ti pomohl, ale mám teď nějaké problémy v práci. Chtějí tam toho den ode dne víc a víc. Naše šéfová se asi úplně zbláznila. S tím Niallem mě to mrzí, ale ty už to nějak zvládneš. Promiň, ale už budu muset asi končit Harry asi něco potřebuje. Čau.

Louis

Akorát před chvilkou mi volal Liam a tak jsem ho odbyl nějakou směšnou historkou. Zatím šlo vše jako po drátkách. Věc se mněla totiž tak. Před pár lety mi šéf místního podsvětí zachránil zadek před jednou partičkou které jsem dlužil nějaké peníze. No a jak už to tak na světě chodí teď chtěl on zase něco po mně. Už jsem si sice myslel, že na to dávno zapomněl ale jak je vidět tito lidé nikdy nezapomínají BOHUŽEL. Včera v noci mi náhle zazvonil telefon, a kdo si myslíte že mi volal ano byl to on a jeho nepříjemný hlas. Řekl mi, že teď potřebuje pomoct zase on.

Jednoduše mi dal na vybranou, že buď to zařídím sám a nebo mu dám číslo na někoho schopného kdo to zařídí za mě a tím bude můj dluh smazán. A tak jsem mu dal číslo na toho kdo za mě vždycky žehlil všechny moje průšvihy. Ano byl to Liam Payne.

Kdybych jen já hlupák v tu chvíli věděl co jsem tímhle svým bláhovým rozhodnutím všechno způsobil. Kolik lidí možná kvůli tomu přijde k úrazu. A že ta ,,prácička'' asi nebude jen kradení bonbónů z cukrárny...


Ahojky kočky a koťata,

tahle povídka už má 2K aaaaááááá:DDDDD ani nevíte jakou mi to udělalo radost. Jste opravdu úžasní!!!!!! Ano vy a nechci slyšet žádné výmluvy :DDDD

co na tenhle díl říkáte??? asi mě budete hodně nenávidět :DDDD že jsem z Louise udělala takoveho podrazáka co????

Za chvilku bohužel odjíždím na dovolenou k moři a tak jsem vám sem chtěla dat alespon jestě další díl aby jste mněli co číst až tu nebudu.

Ale nebojte jen co přijedu tak vám napíšu extra dlouhý díl slibuju ;)

Tak se tu mějte hezky a užijte si poslední dny prázdnin. Budu na vás myslet :)

Pac a pusu...

-Claire-

I need only one thing... (Niam) czWhere stories live. Discover now