Otřes paradoxu.

82 11 0
                                    

TAHLE KAPITOLA SE ODEHRÁVÁ Z POHLEDU DOCTORA


Jdu dlouhou chodbou od pokoje, který dřív patřil Rose Tyler a přemýšlím o tom všem. "Mám tu Jenny nechat, nebo ne?..."

"DOCTORE!" ozve se a já se se škubnutím otočím. Zahlédnu běžící Jenny. Když ke mě doběhne zahlédnu na její tváři zmatek.

"Co se děje?" zeptám se. Místo odpovědi mi před obličej šoupne jakýsi deník. "Co to-" nedořeknu a ona už jím listuje. Když najde hledanou stránku, tak mi hned zas deník šoupne před obličej a já si mohu přečíst, co se na jinak prázdné stránce píše. Pomoc Doctore. Je to Resein rukopis. To bych poznal kdykoliv. Co se tu sakra děje?! "Kde jsi ho vzala?" zeptám se a pokusím se, aby můj hlas zněl klidně.

"V tom pokoji" odpoví. Nenapadne mě nic jiného, než ji deník z rukou vytrhnout. Nevím proč, ale projede mnou vlna vzteku.Otočím se na patě a rychlím krokem se rozejdu k řídící místnosti. Musím zjistit, co se děje. Inkoust není vybledlí, takže je jasné, že je to psané nedávno. Když dojdu k řídící konzoli, tak si na ni položím deník. V tom začnou světla blikat a TARDIS s sebou neklidně škubne.

"Co se děje krásko?!" křiknu. Přiběhne Jenny a něco mi říká, jenže já nemám čas na její řeči. Musím bezpečně přistát. Zkusím zatáhnout za hlavní páku a potom dát do provozu záložní energii. Snad poprvé v životě zatáhnu brzdy. Pokusím se odletět. Slyším ozvěn svého jména a v tom mi to dojde. "JENNY!" 

"DOCTORE!" Nechám TARDIS být a kleknu si k Jenny na zem. Klečí na zemi a snaží se popadnout dech, jakoby jí něco bránilo dýchat.

"M-muže.. za t-to ROSE!" zasípe a po tváři jí steče slza. Nevím co dělat a jsem zoufalý. Jak by za to mohla? Co mám dělat? TARDIS s sebou škube a koutkem oka uvidím přiběhnout Donnu.

"DOCTORE!

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Where stories live. Discover now