Vzpomínka pohledem Rose.

84 14 0
                                    

Ležím v posteli a přitom to nejsem já. Spím a přitom nespím. Jakoby jsem byla v jiném těle. V tom se se škubnutím probudím.

"ROSE.....ROSE.....ROSE....." zaslechnu slabí hlas a se škubnutím se probudím. Není to mé tělo a ani má mysl. Pootočím hlavu a uvidím v zrcadle na stěně odraz mladé blonďaté dívky Rose Tylerové. Cítím to, co ona a právě teď cítí strach a smutek. V hlavě se jí zjeví obraz muže. Poznám, že je to mladší Doctor.

*
Rose celá zmatená seběhla za svou matkou a otcem. Zavolala svému dlouholetému příteli a svěřila se jim. Já to vše viděla z jejího pohledu a slyšela její chaotické myšlenky. Chudák Rose... Hned se se svou Rodinou vydala na místo, o kterém se jí zdálo. S nadějí, že se možná k Doktorovi vrátí tam konečně dorazila.
"Byl to jen sen... Nikdy se tu neobjeví a já se k němu nevrátím..." pomyslí si dívka. V tom se tam zjeví. Stojí tam průzračný, jako duch. Má však pořád stejný oblek,účes i úsměv. Jen ten pohled byl jiný. Smutný.
Rose se rozběhla. Chce ho tak moc obejmout, jenže to nejde. Doctor jí zarazí dřív, než to udělá a s použití co nejméně slov se snaží objasnit situaci. Z jeho výkladu pochopím, že už zbývá jen pár minut a oni dva se už v životě neuvidí. Rose zoufale touží od něj slyšet slova, která by jí přivedla aspoň malou naději, nebo útěchu. Už asi jen dvě minuty. Rose brečí a pomalu vykoktá dvě slova.
"Miluji tě..." Koukne na Doctora uslzenýma očima a já jako bych slyšela křupnutí symbolizující nalomení jejího srdce. Jediné po čem teď opravdu Rose touží, když ví, že už navždy zůstane v paralelním vesmíru je slyšet říct Doctora stejná slova.
"Ještě aby ne..." zamumlá Doctor se smutným úsměvem. "A mám asi poslední šanci říct..." zhluboka se nadechne "Rose Tylerová..." začne větu, jenže jí nedopoví a ozvěna nedokončené věty zanikne v šumění mořských vln. Poslední, co uvidím je brečící Rose a poslední, co slyším je už úplné zlomení jejího srdce. Má ho na dva kusy a já vím, že jí je už nikdy nikdo nezcelí.


Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Kde žijí příběhy. Začni objevovat