Budoucnost, nebo přítomnost?

104 13 3
                                    

Došla jsem k němu, jak chtěl. Stojíme u hlavní konzole a pak -nestačím ani zaregistrovat, jak se to seběhlo- mě objímá. Tiskne mě k sobě a objímá.

"Promiň" zamumlá. "Donno pojď sem prosím" řekne a Donna přijde blíž k nám. "Má dvě srdce že? Tedy měla je..."

"Co?" zpozorním "To by v nemocnici zjistili ne? Chci říct, že jsem byla už milionkrát na lékařských prohlídkách a nikdo neříkal, že je mám dvě...

"Je schované, a pro Doktory na Zemi se při vyšetření může zdát, jen že máš buď vyšší tlak, nebo něco takového..." zamumlá, od někud vytáhne stetoskop a dá ho Donně. "Máš tu čest Donno... Jako poprvé." Donna se zasměje a přiloží mi stetoskop na prsa. Chvíli poslouchá pak se usměje a prohlásí.

"Ano Doctore, je to ona."

"Sakra soustřeď se Doctore!.." zanadává si a plácne se do čela. Pozoruji ho a jsem zcela zmatená. Z Donnina pohledu poznám, že ona také.

"Doctore...? Co děláš?" zeptá se.

"Už mi to dochází... Musí v tom něco být..." koukne na nás s úsměvem na rtech. "Proč bych v budoucnu jinak zařizoval, abych tě potkal? Ano.. Jo, to je ono!"

"Pořád to nechápeme Doctore. Promiň nejsme tak úžasně vychytralé, jako ty." řekne s posměchem Donna a já se rozesměju.

"Počkej, to znamená, že ten Doctor, kterého jsem viděla poprvé věděl hned, že jsem to já? Jelikož naše první setkání je oficiálně tohle... ne?"

"Přesně tak!" rozmáchne rukama "přesně tak, Jenny! Přecejen jsi toho po mě dost pochytila!" mrkne na mě. "TARDIS je dobitá lidičky... Vyrážíme!" Motor začne hučet a TARDIS sebou trhne. "na chvilku někde zaparkujeme a pak hned uvidíme, co mám v budoucnu v plánu... Takže... GERONIMO!" křikne a TARDIS se rozletí.

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Where stories live. Discover now