Rose.

138 20 0
                                    

"Co?" vykulím oči. To jde zničit čas? Jak chce zničit čas? Proč jsme tady? Co ti dva na tom kopci nad námi?... Tolik otázek mi běhalo v hlavě a já si přesto vybrala jen jednu. "CO?!" zopakovala jsem. Doctor se na mě podíval jeho starýma očima. Tentokrát byly ty oči smutné.

"Měl bych ti vše vysvětlit..."

"Ano, to by jsi měl" 

"Jsem pán času..."

"Překvapivě" protočím očima.

"Neskákej mi do řeči" zas mě napomene a pak v klidu pokračuje dál. "Páni času žili na planetě jménem Gallifrey a byli... Byli jedním slovem úžasní..."

"Tvé druhé jméno je jednoduchost hm?" zasměju se. Vše totiž říká tak jednoduše a bez zbytečných dlouhých přednášek.

"Ha,ha,ha" zavrčí "chceš to vědět nebo ne?" nadzvedne zas obočí a sede si do trávy. Pro důkaz toho, že chci ho následuji a posadím se naproti němu. "Zkusím to říct nejjednodušeji, jak umím. Gallifrey byla krásná,velkolepá a úžasná... Jenže jednou přišla válka. Časová válka s rasou jménem Dáleci a Páni času neměli šanci ji vyhrát. Proto jsem Gallifrey zničil..."

"Zničil jsi svou planetu?" vyhrknu nevěřícně. Jeho pohled padl k zemi a já cítila jeho smutek. Znám toho maníka s budkou jen chvilku a už ho beru jako...

"Teď jsem poslední z pánů času je mi 1570 let a jsem sám" pokračuje dál a já zas zpozorním. "Vždy jsem s někým cestoval... Měl jsem společníky a-"

"Kde tedy jsou...?" zeptám se, protože mi to asi už došlo. Všichni umřeli a já jsem náhrada. "Jsem náhrada? Vemeš s sebou první holku kterou potkáš jen proto, aby jsi měl komu vykládat svoje chytré řeči?"

"Ne takhle to není!" okřikne mě. Jeho hlas byl v tu chvíli silný a já z něj měla respekt. "Takhle to není!" zopakoval. "Nemůžu za to že zemřeli! Nemůžu za to, co se stalo Rose... Nezavinil jsem smrt River, Amy ani Roryho. Nezavinil jsem to, co se stalo Kláře! Už si ani všechny nepamatuji! Je mi 1570 let a měl jsem tolik společníků a-" vyskočil na nohy.

"A všechny jsi je zabil" stoupnu si a hledím mu přímo do očí.

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Where stories live. Discover now