"Pravda"

102 21 0
                                    

"Řekni mi pravdu, nebo mě vem domů" řeknu přísně.

"K čemu ti bude pravda? Je to na dlouho..."

"Zjednoduš to" usměju se.

"Tohle nejde zjednodušit! Rose není jednoduchá..." zamumlá a hraje si s tkaničkami od svých tenisek. Když mi to nechce říct sám, tak poprosím někoho kdo má rozum. Vyskočila jsem tedy proto,vyšla schody a došla k hlavní konzoli. 

"Ukaž mi společnice támhletoho ubožáka Krásko" oslovím naschvál TARDIS nahlas. Myslela jsem že Doctor vyskočí, ale on tam pořád sedí. Podívám se na jednu z mnoha obrazovek, kde běhá jedna fotka za druhou a je jich tam požehnaně. Pod fotkou je vždy jméno a asi nějaká významná data. Po chvíli řeknu, aby TARDIS přeskočila na Rose Tylerovou. "No..." vydechnu a hledím na fotku mladé blondýnky. "Už chápu..." U každé společnice byla vždy jedna fotka, nanejvýš dvě, jenže u Rose jich bylo o dost více. Na fotkách byla ona a pak se tam s ní objevovali dva různí muži. Došlo mi, že to byli jeho dřívější těla. V hlavě mi zas probleskla ta stejná otázka: Kdo jsi Doctore? Je to mimozemšťan, který cestuje časem,hledá dál nové a nové společníky, které nakonec ztratí. Navíc nikdy neumře... Tenhle život by mě opravdu nebavil... V tom ucítím na svém rameni Dooctorovu ruku.

"Vemu tě domů Jenny... Byla hloupost si vybrat zrovna tebe"

"Ne Doctore" podívám se na něj "potřebuješ pomoc... a já-" nedořeknu větu, jelikož se mi zas zamotá hlava a udělá strašně zle. Sesunu se Doctorovi k nohám a jeho křik slyším už jen jakoby z dálky. Oční víčka mi ztěžkly a zavřeli se. V hlavě se mi začal odehrávat další matný rozhovor z mé minulosti.


"Ne,ne,ne, ty nikam nepůjdeš" promluvil silným hlasem muž.

"Cože?" udivila jsem se.

"Patříš sem k nim" řekl důrazně.

"Ona patří k nám. K tobě." zastala se mě žena. "Je to tvá dcera."

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Where stories live. Discover now