Vzteku volný průběh.

92 12 0
                                    

Po TARDIS se rozlehlo úplné ticho, které už skoro ani nerušily tlumené zvuky motorů. Hleděla jsem tomu muži do očí. "Mám v hlavě takový zmatek" promluvím roztřeseným hlasem, aniž bych chtěla. Promnu si oči a cítím, že mi po tváři stéká slza. Neumím si vysvětlit proč. Najednou mě někdo objímá. Donna. Objímá mě Donna a já jí vděčně stisknu.

"Šššš... zlato to je dobré... Nebreč..." uklidňuje mě.

"Když já nevím, co to znamená. Nevím, kdo jsem. Nevím, kdo je Doctor... Nevím, proč se to stalo a jak se to stalo. Nechápu, proč jsem potkala jeho budoucí já a pak tohohle s motýlkem. Nechápu, proč mě předtím vzal s TARDIS pryč, aby mi ukázal Rose Tylerovou a pak řekl, že chce zničit čas!" zničehonic se naštvu. V hlavě mi vybuchne vlna vzteku a pustím Donnu. Pohlédnu na tu prázdnou,bledou tvář se starými oči a promluvím. "Co jsi zač Doctore?" skoro křiknu.

"Jsem tvůj otec Jenny"

"Ne, myslím, kdo jsi opravdu!"

"Jsem Doctor a právě jsem tu s váma uvízl. Nevím, co se děje stejně, jako ty! Nechápu, jak jsi mohla přežít. Teď, když to vím, tak si vyčítám, že jsem tam nečekal. Nevím, jak je možné že si Donna vzpomněla, aniž by jí to ublížilo. Nevím proč mé budoucí já mluvilo o Rose a už vůbec nevím, proč by chtěl ničit čas!" tvář mu zrudla. "Nevím, proč se mi dějí věci, kterým nerozumím a moc mě to štve. Nevím, proč jsem přišel o Amy, Roryho a River a hlavně nevím, jak to se mnou bude dál, což mě asi štve nejvíc. Teď když jsem se dozvěděl, že budu chtít zničit čas, tak na tom budu asi hodně bídně a-" zarazí se. "Počkat... Počkat,počkat,počkat!" koukne mi do očí. "Pojď ke mě" řekne a mávne ke mě rukou.

"Doctore?" zamumlá starostlivě Donna.

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora