Nové věci.

146 21 0
                                    

Doctor otevřel dveře a mě oslepila venkovní záře. Zdá se to vše tak moc absurdní. Právě jsem byla v roce 2015 a teď jsem v roce 5 miliard s cizincem, který si říká Doctor a cestuje modrou policejní budkou. Můj pohled padne k jeho vysoké postavě a vidím, jak si svlékl koženou bundu a hodil na zem.

"Nové,nové věci!" vykřikne a vyběhne ven. Provedla jsem to samé. Odhodila svůj kabátek a vyběhla z ním.

"Doctore!" křiknu se smíchem na rtech. Mou hlavu zaplní další myšlenky a teorie. Jak je to vše možné? Kdo to doopravdy je? Kdo jsem vůbec já?

"15. New York..." otočí se ke mě.

"Proč jsme zrovna tady?" zeptám se zvědavě, ale on jakoby mě nevnímal. Hleděl ke kopci nad námi.

"Někde tam... 3...2..."

"Co odpočítáváš?"

"1..." vydechne. Pochopím co odpočítával. Nahoře na kopci se objevila stejná modrá budka a vyběhli z ní dva lidé. Vysoký a dost hubený muž v hnědém dlouhém kabátě a blond dívka, která vypadala dost mladě. Pohlédnu na Doctora, který teď už nehledí nahoru ke kopci, ale do země. "Potřebuji od tebe pomoc Jenny" zašeptá skoro neslyšně. "Jsem poslední z pánů času a žijí už přes 1000 let."

"Doctore...?"

"Nepřerušuj mě Jenny" koukne na mě jeho hlubokým pohledem. I když ho znám teprve krátce, něco mi říká, že tento pohled neznačí nic dobrého. "Mám v plánu zničit čas." řekne a mě přes záda přeběhne mráz.

Doctor je jen pseudonym (Proběhne přísná korekce díla)Where stories live. Discover now