Ник

117 15 1
                                    

Вече беше ясно, че дори чудовищата харесват Емили. Е, поне някои от тях.

След като преминахме портала Джейкъб ни поведе към царството на баща си. Навсякъде се мотаеха духове.

Сетих се за майка си. Тя почина, когато бях на тринайсет. Дали беше тук в момента? Беше най-добрата майка, която някой може да има. Но, нали знаете, на добрите хора им се случват лоши неща. Не исках да мисля за нея, защото щях да ревна като малко момиче, което е загубило куклата си.

Явно Емили беше забелязала тревогата ми и стисна ръката ми окуражително.

Не знам колко сме вървели, но постоянно ни нападаха някакви чудовища.

Накрая стигнахме до великото царство на Хадес. Едва ли ви очудва, че всичко беше черно. Пред огромните, познайте, черни порти стояха двама стражи. Е, доколкото два черепа с брони и щитове можеха да бъдат стражи. Минахме покрай тях без да ни обърнат особено внмание.

Стените бяха черни, подът също. Имаше няколко портрета на една жена, на мъж, и на двамата заедно. Жената беше много красива. Персефона. А мъжът би трябвало да е Хадес. При вида му, въпреки и само на портрета, ме побиваха тръпки.

Влязохме в някаква зала. Имаше черен трон, в който бяха вградени и кости. До него стоеше по-малък трон. Този на Персефона.

Изведнъж в помещението нахлу мъж. Бе облечен в черна роба, на която се изписваха лицата на страдащите души. Мърмореше нещо под носа си, след което се развика.

-Как си го позволява? Това нищожество обърна половината ми царство срещу мен! За какво се мисли!

Добре, явно царят на Подземното царство не беше с всичкия си.

-Татко-обади се Елвира.-Господарю Хадес.

Той се обърна към нас.

-А, дойдохте най-после.-каза той, сядайки на трона си.

-Каза, че имаш нужда от помощ.-продължи Вира.

-Да, така е.-потвърди той.

-Какво е станало?-попита Емили.

-Дъщеря на Зевс, дръзнала да влезе в Подземното царство. Признавам смелостта ти, момиче. Баща ти не ми е най-добър приятел, така че при най-малката грешка ще иам пълното право да ви убия. Вие сте на моя територия. Това се отнася и за теб, сине на Посейдон.

Новите олимпийциWhere stories live. Discover now