-Patnáct-

5.3K 394 13
                                    

Mohl to být kdokoliv. Od vedoucího až k někomu třeba i nebezpečnému. Rychle se postavím mžourám do tmy na ten stín ,který se začíná nebezpečně přibližovat. Avšak pohled ,který se mi naskytne je k nezaplacení.. Vysoká holka s černýma vlasama na krátko a s několika piercingama.

,,Jsem Linda" křivě se usměje nové příchozí a nátáhne ruku se zapalovačem. Nahnu hlavu až k němu a ona škrtne ,takže mi hladce zapálí cigaretu.

,,Victorie" kývnu a tím i poděkuji. Linda zandá zapalovač do kapsy a hodí na zem svůj nedopalek.

,,Nejsi ty malá Johnson?" zeptá se mě s pokřiveným obočím. Nejistě kývnu a usednu na placatý kámen pode mnou. Nová holka si sedne vedle mě a je potichu ,nejspíš pořád čeká na odpověď. Nebo spíš otázku?

,,Jo ,jsem. Odkud ty to víš?" popotáhnu z cigarety a vyfouknu malé kolečko.

,,Jsi tady známá. Malá rebelka ,co nesnáší tábor a kecy okolo tvého bráchy. Nuda no" pokrčí rameny a já nevím ,co na to odpovědět. V její přítomnosti se cítím nejistě. ,,Ale zas si tolik nevěř ,takových tady bylo" mávne nade mnou rukou. Pokrčím obočí a natočím se na ní.

,,Prosím? " vypadá pobaveně. Jestli mi před tím přišla v pohodě ,teď teda rozhodně ne.

,,Slyšela jsi dobře" zle se usměje ,,nemusíš se takhle předvádět ,stejně to nikoho nezajímá a já si osobně myslím ,že zas taková frajerka nejsi" pokrčí rameny.

,,Nic nevíš" zasyčím a hodím nedokouřenou cigaretu na zem. Potom ji na ni šlápnu a udupu ,v hlavě si totiž představuji ,že to je Lindy obličej. Když se otočím a svižným krokem opouštím kopec ,zní mi v hlavě její slova a za zády její smích.
***
,,Proč nás včera gongem nebudili a dneska ano?" rozespale si protřu oči a hluboce zívnu. Emet se vedle mě uchechtne.

,,Nějakej vtipálek schoval gong" vysvětlí mi ,,jinak ,byla jsi včera na diskotéce?"

,,Mohl i dneska" zavrčím a víc se zabalím do vytahané šedé mikiny přes hlavu. Potom si uvědomím ,že mi kladl ještě jednu otázku. ,,Jo,byla jsem tam" kývnu a natahuji krk. ,,Kde jsou vedoucí?"

,,No" Emet se taky rozhlídne a dvakrát se otočí ,takže několik děti zamlaská. ,,Asi něco ještě připravují" pokrčí nakonec rameny. Bože ,ať nám dají dneska pokoj ,z té hloupé postele jsem celá rozlámaná a navíc strašně unavená. Když konečně přijde Orel ,všichni k němu vzhlédnou a čekají ,jaký plán by měl být dnes.

,,Tak děcka ,dneska jsme si řekli ,že to pojmeme trochu vtipněji a zahrajeme si hru "královstí" ,která měla vždy úspěch a mnoho lidí bavila." Davem to zašumí ,někde vesela a radostně ,překvapeně a párkrát i znuděně. Já však stále nevím ,o co jde ,takže se nemůžu přiřadit ani k jednomu z názorů. I přesto ,že mi něco hluboko říká ,že to bude další táborová kravina.

,,Hele ,kluci přišli" houkne Emet a já se bokem natočím tam ,kam hledí. Moje oči už instinktivně vyhledají Harryho vysokou postavu. Má na sobě svoje volné černé tepláky a stejně barevné obepínající tričko. Vlasy dnes nemá svázané šátkem ,což je docela změna. ( Jen tak btw., představuji si Harryho asi tak v roce 2013 ,kdyby jste nevěděli,kam jeho vlasy zařadit) Jde sebevědomou chůzí vedle Louise a něčemu se spolu smějí.

,,Pro ty ,co hru neznají a budou ji dnes hrát poprvé hned vysvětlím pravidla" upoutá naší pozornost po příchodu vedoucích Orel. ,,Jde o to ,že se vyberou dva z týmu ,vždy dívka a chlapec ,kteří se ujmou postu královny a krále. jde o to ,že jím ostatní členové týmu budou muset sloužit ,avšak jim u toho nesmí ti dva vybraní vůbec pomáhat. Vše budou muset dělat jen díky pomocníkům, ,neboli sluhům. Patří do toho i chůze ,spánek ,jídlo a ostatní takové činnosti. Hra je vždy velmi oblíbená a vtipná ,takže si myslím ,že si jí všichni užijeme!" dětinsky zatleská a potom se podívá mezi nás ,,nějaké otázky?" když se nikdo nehlásí ,dovysvětlí ostatní hlouposti a drobnosti týkající se hry. Potom nás pošle ke svému vedoucímu ,abychom si vybrali královnu a krále. Ehm ,celé mi to přijde směšné.

,,Takže Harry ,kdo bude královna a kdo král?" ozve se Zora ,která se objeví vedle mě.

,,Král budu já ,jako každej rok" řekne bez rozmyslů ,,vždycky je za krále vedoucí." Všichni sborově kývají ,jen já protočím očima. ,,A královnou.." rozhlídne se kolem sebe ,do doby ,než se zastaví u mě. Ztuhnu a pozoruji ho. ,,třeba tady Tori." Hlasitě polknu ,zrak všech ostatních spoluhráčů se stočí na mě.

,,Proč zrovna ona?" zeptá se nějaká bloncka jedovatě. Harry po ní mrskne ledový pohled a pak se rošťácky usměje. Tak ,jak to umí jen on.

,,Protože vy ostatní jste zdatní ,mrštní a šikovní. Zatím co tady Tori je na manuální práci lama" podívám se na něj celá rudá naštvaným pohledem ,všichni ostatní se zasmějí ,,ale tak jestli má někdo nějaké námitky ,tak sem s nima" řekne už zase svým studeným hlasem. Všichni zmlknou a zapíchnou pohled do země. Je až neuvěřitelný ,jaký vliv má Harold na ostatní.

Harry pomůže s ostatním menším spoluhráčům s pravidly ,nebo jím rozdá nějaké úkoly. Takhle to vypadá možná jako super zábava ,ale opak je pravdou. Bude to pěkná trapárna ,jako zatím všechny ostatní výmysly Koloráda.

,,První nás čeká postelová scéna" řekne Harry s úšklebkem. Lehce zrudnu. ,,Já tady s malou Johnson budeme v posteli a budeme od vás žádat napít a najíst..nebo kapesník prostě cokoliv a vy nás musíte bez naší pomoci obsloužit."

,,Jsou tam i věci ,které nesmíme dělat a za které nás třeba potrestají?" vykulí oči Tom. Lehce se uchechtnu. Jo ,třeba nás pověsí do průvanu.

,,No ,dospělí nás budou hlídat a my nesmíme vůbec pomáhat. Jsou za to trestný body ,ale jinak ne ,nic jako tělesné tresty by tam být neměly" křivě se usměje. Zrovna tenhle úsměv mi připomene Lindu ,která mi v noci nedala spát. Zatřesu hlavou ,abych si její obličej z hlavy dostala a radši dál poslouchám Harryho. ,,Jste připravení?"

,,Poslední otázka!" všichni se otočíme na Emeta. ,,Je tahle hra důležitá? Jako jestli jí musíme vyhrát.."

,,Musíme vyhrát každou hru a když nevyhrajeme tuhle ,tak tu příští určitě!" zvolá vůdčím hlasem a všichni nadšeně jásají a pokřikují. ,,Hodlám získat jako každý rok táborový pohár ,takže se musíme snažit ,jak jen to jde. Rozumíš?"

,,Rozumím" zasměje se Emet a rychlým krokem se rozejde za osatními ,kteří už jsou skoro za kopcem na poli ,kde se to bude konat.

,,A co ty? Bojíš se?" překvapí mě Harryho otázka i pohled ,který mi věnuje. Takový zkoumavý. přijde mi ,že jeho oči cítím až hluboce pod kůží.

,,P-proč bych se měla bát?" zamumlám. Uprostřed na nástupu jsme zůstali sami ,takže se cítím nervózně. Harold si toho musí všimnout ,takže jde ke mě a natahuje ruku k mému krku. Stojím jak zmražená a pozoruji jeho ruku ,která se pomalu blíží k mé pokožce na krku. Je opravdu blízko ,dělí nás pár milimetrů.

,,A proč by jsi neměla?" v jeho obličeji není žádný výraz. Jsem nejistá ,nevím co si myslí ,ani jak to myslí ,nebo jak to mám brát. Tohle jeho chování ,které se mění jako aprílové počasí. Štve mě to.

,,Nech toho" ucuknu před jeho dotekem. Zrovna ,když mi přiloží ruku na klíční kost ,což mi díky odhalené kůži způsobí husí kůži. Vypadá překvapeně. ,,Prostě toho nech ,tohohle všeho" zavrčím a projdu kolem něj. Po pár krocích se dám do běhu a běžím až na pole ,které je porostlé ne moc vysokou trávou. Stojí tam do kruhu šest postelí. A jedna z nich na nás čeká.
Na mě a..a na Harryho.
________
- Fíííí ,zdravím vás Coletťáci! Už patnáctý díl ,toto letí.
- Hra je vymyšlená mnou ,takže nečekejte nic světoborného ,sama se totiž divím ,co jsem to vymyslela za kravinu. Ale snad chápete pravidla..Já totiž ne :D hups. Ještě to budu muset domyslet.
- Taky tak milujete Victorii? :3 je úžasná ,hlavně teď na konci. Nevím proč ,ale strašně mi ta postava přirostla k srdci. Doufám ,že se vám do ní taky tak dobře vžívá :)
- Napište mi nějaký úžasně dlouhý koment ,kde se mi vyjádříte k dílu. Budu vám moc vděčná a zlepšíte mi tím náladau:)) a nevymlouvejte se na čas ,stejně se už snad nikdo neučí! :D
Pro dnešek vše. Miluju vás ,vaše věrná Colette♥
(P.S.: Plánuji druhý díl Afraid už takhle do předu ,což je docela divný.. ale tak ani nemá cenu se vás ptát ,jestli ho budete chtít ,protože po tom konci ho chtít budete..hehe :D celou story mám už naplánovanou do předu ,máte se na co těšit!)






Afraid! - never /h.s.Donde viven las historias. Descúbrelo ahora