-Devět-

6.1K 420 9
                                    

Písnička se k tomu nehodí,no a co?
__
Vyšlápla jsem těch pár schůdku a prošla verandičku naší chatky,načež jsem se natáhla po klice a po chvilce váhání za ní vzala. Dveře zavrzaly podobně,jako moje postel a já vešla dovnitř,kde na mě vybafla Kate s nějakou malou blondýnou. Ta,hned co si mě všimla vstala a rychlým krokem proklouzla kolem mě ven a chatkama pryč. Moje spolubydlící zatím vstala z postele a došla ke mně,kde se mi vrhla kolem krku. Dost mě to překvapilo,trochu jsem zavrávovala dozadu a také ji lehounce stiskla. Vždyť kvůli mě skončila v bažině.

,,Takžééé?" usměje se,když se odtáhne. Nechápavě se na ní podívám a ona protočí očima,jakoby mi chtěla říct,jak moc jsem neschopná. ,,Ty jsi přece pomohla vyhrát,chápeš? Ty jsi se zapojila do táborových he" celý se jak měsíček na hnoji.

,,Jo,to je fakt a co jako?" zabručím a pomalu dojdu ke své posteli,na kterou si ve špinavém oblečení lehnu. Jsem úplně mrtvá.

,,No to je super ne? Dost jste to s Harrym zvládli! Pak jsem tě ale zbytek hry neviděla,kdes byla? Z tvého týmu si dělali srandu,že jsi se ztratila" uchechtne se.

,,Hmm,to je možný" ta její zvědavá ukecanost mě rozčiluje. ,,Pomohla jsem jedný hře,neznamená přece,že to tady najednou miluju,Bože můj" řeknu ironicky a vyšvihnu se do sedu. ,,Chtěla jsem naštvat Alana a Harry mi v tom jen pomohl,toť vše" pokrčím rameny a seskočím z postele. Dojdu k umyvadlu,kde leží můj hřeben a začnu se časat. Vlasy mám plné jehličí a kdoví čeho,rozčesat jdou dost těžko.

,,Ale..vždyť na tobě bylo vidět,jak jsi si to užívala,ne?" Kate vypadá zaskočeně,bavím se tím. ,,Nemůžeš netvrdit,že si to neužíváš" namítne a já se ironicky ušklíbnu.

,,Ale tvrdím" usadím ji a dojdu k pořád nevybalené tašce,kde najdu už dlouhé šedé tepláky,fialové tričko a černou mikinu. Všechno si na sebe navlíknu a slibně se prohlídnu v zrcadle. ,,A kdy bude oběd?" otočím se po překvapeně Kate.

,,No..už by měl být.." zamumlá a vstane,přičemž se po mě otočí,aby zjistila,že ji následuji. Obě vyjdeme z chatky,kterou Kate zamkne a klíč hodí do kapsy svých třičtvrťáků.

Procházíme mezi chatkami ,které mají po většinou otevřeno,takže vidíme naprosto klidně dovnitř. Kate hodně lidí zdraví a usmívá se přitom na všechny strany. Přijde mi to zvláštní,proto jdu celou cestu s rukami v kapsách a jen si všechny prohlížím. Je tu tolik skupin lidí,každý úplně jiných už na pohled. Skoro mě až děsí. Jdeme směrem k hnízdu,kde si všimnu,že za srubem je několik řad jídelních stolů,kterých jsem si při příjezdu nevšimla.

Sednu si na jednu z laviček a vedle mě Kate,která se ještě k tomu natáhne pro dva talíře a dvě lžíce. Tiše jí poděkuji a pořád se trochu nervózně rozhlížím okolo,začnou si přisedávat i jiní táborníci. Pár i z mého týmu,kteří se mezi sebou baví. Já se k nim ale přidávat nehodlám.

,,Jestli chceš,můžeš si sednout k nějakým kámoškám" prohodím otráveně,když vidím,jak Kate pořád někoho vyhledává očima. Lehce se zastaví a ztuhne,hned mi to dojde. ,,Nebo si k němu můžeš sednout,jestli chceš" protočím očima.

,,Ne,to je dobrý" ujistí mě zaskočeně a začne si pohrávat s lžící ,,sejně tady za chvíli bude" nechápavě se rozhlédnu. Do oka mi padne Louis s kuchařskou čepkou na hlavě a mísou s naběračkou v rukou. Začíná na jedné straně stolu a postupuje po jednom k nám.

,,Aha,takže žádná kamarádka,ale tajná láska" ušklíbnu se nuceně a čekám na Louise,mám opravdu hlad.

,,Já...asi stejně nemám šanci.." i když mám podepřenou hlavu a koukám do talíře,vím,že se kouše do rtu. Otráveně se na ní otočím ,,no co?"

,,Bože,tak mu to řekni" poradím jí. Louis je už jen pět lidí od nás,což si Kate jasně uvědomuje. Oči se jí vyděšeně rozšíří.

,,Psst,co kdyby tě slyšel?" vyjekne a lehce zrudne.

,,Bylo by mi to fuk,aspoň by byl klid" znovu si podepřu hlavu rukou a hlasitě zívnu. Pamatuji si,jak mi první den,neboli včera,říkala,jak je jen její. Heh,to vidím. Nic není takové,jaké se zdá a na tomhle táboře to platí dvojnásobně.

,,Ale.."

,,Ahoj holky" než stihne spolubydlící dokončit větu,přijde Louis k nám a chopí se jejího talíře,aby nandal divně vonící polévku. ,,Kolik si dáš,Kate?" otočí se na ní se zvědavým výrazem ve tváři.

,,Emm,já..no..jednu naběračku?" zní to,jako by se ho ptala. Louis vypadá pobaveně,kývne a jednu naběračku jí nalije. Pak se přesune ke mě a věnuje mi jeden ze svých zářivých úsměvů.

,,Ty jsi taky dobrá lhářka" mrkne na mě a mimicky se mě zeptá,kolik chci. Na prstech ukážu dvě naběračky a on uchopí můj talíř. ,,No,čekal jsem,jak se na to vykašleš a ty jsi nás takhle přelstila" mrkne na mě a já jsem pořád udivená.

,,Ehm aha,ok,dík" vydám ze sebe.

,,Těším se na tebe zítra na fotbale" prohodí ještě,než se přesune k dalším hladovím táborníkům. Jsem pořád překvapená z jeho slov. Co s tím,že jsem pomohla jít Stylesovi proti Alanovi,o čem se vlastně ani on,ani já nezmínila,a díky čemuž jsme asi vyhráli mají?

,,Wau,tak o to ti šlo?" ozve se vedle mě zhnuseně a já sebou cuknu,následně ale vyprsknu smíchy. Kate pozvedne ironicky obočí.

,,Nebuď blbá,nějací táborový magoři mě fakt nelákají" ubezpečím jí a ochutnám tu houbovou vodu. No,mohlo to být horší.

,,Nemusíš být zlá" zasyčí a já už asi po stý protočím oči. ,,Mohla jsi to říct jinak" dodá klidněji.

,,Dobře,dobře" zavrčím ,,prostě není můj typ,neboj,do rybníčka ti nepolezu" ubezpečím jí a ponořím lžíci do talíře až ke dnu,aby se mi do lžíce dostalo co nejvíce té hnědo šedé vody.

,,Ale on s tebou laškoval.."

,,Není můj typ,Bože" přeruším jí,než stihne znovu otevřít pusu. Je opravdu otravná,když jí někdo nezadrží. ,,Má oči jen pro tebe,buď v klidu" zalžu.

,,Opravdu? Fakt si to myslíš?!" vypadá nadšeně a nabuzeně,takže si ani nevšimnu,že už dojedla svojí porci a běží k chatce. Že já jí na to kývala.. Dojím vše z talíře a zvednu se od stolu, abych stihla být brzo ve spchách.
***

,,Kolik je hodin,kurvajs?" Kate,nebo spíš její dlouhý ruce mě chtějí posadit. Divoce se vzmítám a nadávám,no to snad ne.

,,Něco po osmý ráno" zamumlá spolubydlící ,,včera jsi měla vstávat stejně,ale ty sis radši přivstala" prohodí sarkasticky.

,,Ničeho nelituju!" informuji jí a neochotně se posadím. ,,Nesnáším to tu!"

,,To už tady párkrát bylo" zasměje se Kate a začne se soukat do úplých kraťasů modré barvy. ,,Dneska nás čeká fotbal,takže by to mělo být ok" libuje si ,,umíš fotbal?"

,,Ne" odpovím s klidem. Vypadá překvapeně,už chce skoro otevřít pusu,ale já jí přeruším,zase. ,,K čemu? Zahrajeme si pár zápasů,kdy to za mě někdo udělá,nebo budu na střídačce,nic těžkýho."

,,No,Vicky,nechci ti kazit představy,ale ty dneska umřeš,věř mi."

________________

- Nudný díl jak kráva,promiňte,ale já nemám na víc sílu,opravdu ne. Měla jsem těžký týden,opravdu dost a psaní bylo na posledním místě v mým žebříčku priorit. Prostě už na psaní a čtení přes wattpad nemám čas ani chuť.

-Za minulé komenty moc děkuju,jste zlatíčka a já si toho vážím. Jen tak dál! Už se blížíme k 10k ořečtení,což vůbec není špatný!

-Příště to snad už bude lepší a já tam stihnu dát Virryho (Harry+ Victorie),nebo nějaký zajímavější scény. Ale jak jsem říkala..tohle je jediný,co jsem zvládla.

Pro dnešek vše,s láskou vaše vyřízená Colette♥

!!!Ten kdo mě nemá na FB ihned přidá,odkaz máte v popisku autora!!!

Afraid! - never /h.s.Where stories live. Discover now