-Dvanáct-

5.2K 402 15
                                    

S bolavou hlavou jsem vyšla z ošetřovny ,která byla až v posledním patře hnízda. Zayn šel celou dobu vedle mě s rukama připravenýma k zachycení ,kdybych upadla. Přišlo mi to opravdu směšné. Bylo nějakých sedm hodin ,z chatek se svítilo a ozýval se všude smích.

,,Přípravy jsou v plném proudu" uchechtne se Zayn.

,,V kolik přesně začíná?" zeptám se lehce otráveně. Nechci ,aby si myslel ,že se mi tam chce. I když opak je pravdou. Je pravda ,že nemůžu čekat nic závratného ,ale tak plácek na tanec a hudbu snad zvládnou..ne?

,,No ,asi tak za hoďku" koukne na hodinky na zápěstí. ,,Měla by jsi se připravit..teda ,ne ,že by ti to takhle neslušelo..ale stejně" zasměje se. Také se pousměji.

,,Jsou tady vůbec nějaké sprchy?" napadne mě ,protože jsem je nevyužila ani včera a..no ,jsou potřeba.

,,Hned vedle umývárek" nahne se ke mně a rukou ukáže někam za chatky. Jen kývnu a udělám krok stranou. ,,Pak tě vyzvednu,buď připravená" mrkne a začne se vzdalovat. Nasaji vzduch a pomalu vydechuji.

Svižným krokem se rozejdu ke svojí chatce. Vevnitř nikdo není ,žádná otravná Kate ,nebo snad její kamarádky. Beru to jako příjemné plus. Neotálím a hned se natáhnu ke skříni,kde na jedné poličce odpočívá moje kosmetická taštička. K ní vezmu ,osušku jeden ručník a čisté oblečení.

Když vycházím z chatky ,uvědomuji si ,že ji snad nikdy nezamykáme. Jen nad tím pokrčím rameny ,kdyby se tu kradlo ,přeci by Kate zamykala ,ne snad? Dále nad tím nepřemýšlím a vydám se ke sprchám ,abych to všechno vůbec stihla.

***

I přes to ,že mám mokré vlasy zabalené v ručníku ,mi kapky vody za chůze padají na záda a přes tričko nepříjemně studí. Ještě nepříjemnější je však zjištění ,že chatka není prázdná stejně ,jako když jsem odcházela. Vevnitř je slyšet smích. S hlubokým nádechem vezmu za kliku a následně vejdu dovnitř.

,,Tak tady jsi!" hlas patřící Kate zní úlevně a zároveň vesele. Není tu ale sama. Vedle ní na posteli sedí Louis a naproti ,na mé posteli Harry. No super.

,,Jo,jsem" zamumlám a zavřu dveře.

,,Byli jsme za tebou na ošetřovně ,ale ty jsi byla už fuč" vypráví Kate. ,,Jak je ale vidět ,tak jsi ok a dokonce jsi se došla vysprchovat" usměje. Její oči mě celou projedou pohledem..a ne jen její. V krátkých šortkách a vytahaném tričku se cítím zvláštně. Ještě k tomu s turbanem na hlavě.

,,Jo ,chtěla jsem se připravit na večer" vysvětlím neochotně ,protože si po chvilce uvědomím ,že to měla být spíše otázka.

,,Neříkej ,že zrovna ty jdeš na táborovou diskotéku!" vykulí Louis hraně oči. ,,Myslel jsem ,že zrovna ty by jsi na takovou trapárnu nešla" jeho hlas nezní zle ,spíše udiveně.

,,Zkusit se má všechno" pokrčím s lehkým úsměvem ramena a položím mokrou osušku,taštičku a předešlé oblečení na svou postel. Snažím se vyhnout Harrymu pohledu obloukem. ,,Ale u nás doma jsem někde na párty pořád ,nedělá mi to problém."

,,To je super" kývne Louis ,,a jdeš sama ,nebo tě snad někdo pozval?" prohodí uličnicky.

,,Pozval" odpovím s klidem a začnu ve skříni hledat fén ně i zástrčku,kterou objevím kousek pod umyvadle.

,,Aha" podiví se Kate s lehkým úsměvem ,,a pochlubíš se nám alespoň kdo ,nebo to zjistíme až na místě?" vyzvídá dál a já si povzdechnu.

,,Pozval mě Zayn" prohodím ,jako by nic. Sundám si ručník z hlavy a zapnu fén. I přes jeho hlasitost však zaslechnu chyhotání mé spolubydlící. Ignoruji to a radši se překloním,abych mohla lépe vlasy vyfoukat do sucha. Rozhovor mých společníků se mezitím posunul někam jinam.

Po chvilce ho vypnu a zase se normálně postavím. Cítím na sobě Harryho pohled.

,,No ,tak je to super ,ne?" ozve se znovu Kate a já pochopím ,že to je na mě. Začínám toho mít plný zuby.

,,Pane Bože ,jen mě pozval na tuhle vaší stupidní diskotéku ,zas tak úžasný to kurva není ,tak to prosím tě přestaň řešit" vypěním. Nastane hrobové ticho. Všichni v místnosti na mě koukají s lehkým překvapením. Dokonce i Harry,který ,jak jsem si stihla povšimnout má na sobě tepláky a tmavě modrou mikynu. No co ,sluší mu to.

,,Promiň" zamumlá Kate stále zaskočeně. Mávnu nad tím rukou a začnu si vlasy rozčesávat.

,,Tak..ehm..já jsem domluvený ,že půjdu tady s Kate ,ale ty jsi se nám ještě nepochlubil ,s kým půjdeš ,Harry" situaci se snaží zachránit Louis. I když jsem si usmyslela ,že je budu ignorovat ,na jeho odpověď nastražím uši.

,,Nevím" pokrčí rameny ,,prostě tam nějakou vezmu tancovat ,ale spíš to budu střídat" pokračuje jeho typickým chraplavým hlasem.

,,No jo no ,na Sony si holt budeš muset počkat" zasměje se Louis. To jméno mi něco říká.. no jasně! Bavila se o ní ta holka ,Cara se myslím jmenovala ,s Louisem v lesem.

,,Drž hubu Tomlinsone" Harryho hlas zní pobaveně ,,jojo,až příští týden" potvrdí rozhovor ,který jsem slyšela.

,,Jak dlouho ,že jste spolu?" ozve se taky Kate. Jako by mi četla myšlenky.

,,No kurva.." koutkem oka vidím,jak si Harry poškrabe zátylek ,,chodili jsme spolu půl roku ,pak byli ty sračky..a no..teď nejsme oficiálně spolu ,ale kdo ví?" Uvědomím si ,že si už po pátý češu pořád stejný prameny ,takže radši kartáč odložím na umyvadlo.

,,Přál bych ti ,aby jste byli zase spolu kámo" řekne Louis a Harry se ušklíbne.

Pak se už baví to nějakých kravinách ,které mě opravdu nezajímají ,takže se alespoň můžu v klidu namalovat. Dávám si záležet ,když už ,tak aby to bylo v pořádku a vše pečlivě. Když mám vše hotovo ,přejdu ke skříni a chvíli se do ní dívám.

,,heleďte ,nechci vám kazit tuhle vaší sešlost ,ale potřebuju se převléct ,takže by bylo fajn ,kdyby jste to už rozpustili" otočím se k ostatním. Nic nenamítají ,asi mě nechtějí naštvat. Je to spíše směšné. Oba dva se rozloučí s Kate ,ale se mnou jen Louis. Dělám ,že jsem si toho nevšimla ,ale nejradši bych na kudrnáče ukázala zvednutý prostředníček.

,,Tak za půl hoďky tě vyzvednu" ozve se naposled Louis ,než opustí naši chatku.

***

Když s vyžehlenýma vlasama ,v kožených mini kraťasech a černém tílku s krajkou stojím před hnízdem ,ve kterém je znít hlasitá hudba ,uvědomuji si ,že to nebude tak špatný večer. Zavěsím se tedy do Zayna a společně vejdeme dovnitř.

__________________

- Ano ,vím co jsem psala. A taky neříkám ,že to neplatí. Ale tak dostala jsem se na hodinu na PC ,tak jsem pro vás sesmolila nudnou kapitolu naprosto o ničem. Snad jste ale spokojení a napíšete mi milý a povzbudivý komentář.

- Moc vám děkuji za ty minulé ,které mě drží nad vodou. Miluju vaší podporu.

-Nevím ,kdy bude další ,ale doufám ,že vůbec bude. Budu pro to dělat všechno ,co je v mých silách. Neopustím vás.

S láskou vaše Colette.


Afraid! - never /h.s.Where stories live. Discover now