8.

312 15 0
                                    

Tereza



Probudila jsem se do pošmourného rána. Přírodu za zataženými záclonkami obestírala těžká mlha a okenice byly poseté množstvím drobných kapiček deště. Přetočila jsem se na záda a koutkem oka se ohlédla po pravidelně oddechujícím Derekovi.

Proboha. Se zamračením jsem se podívala pod přikrývku a zjistila, že jsem úplně nahá. Neodvážila jsem se sklouznout pohledem doprava. Projela jsem si rukou rozpuštěné vlasy a co nejpotišeji se začala z postele zvedat. Zasyčela jsem, když se mi do podbřišku zabodl osten bolesti, a rychle se šířil dál dolů.

„Dobré ráno, vy moje hrdličky." Ozval se najednou ode dveří Damonův pobavený hlas.

Rychle jsem trhla za peřinu a přitáhla si ji k obnaženým ňadrům, takže podstatná část Derekova těla zůstala odkrytá. Nespokojeně zamručel a pomalu se ke mně otočil čelem, oči lehce pootevřené. Instinktivně jsem přes něj kus deky přehodila a vrhla po Damonovi rozpačitým pohledem.

„Nerad vás ruším, ale je všední den. Není to hřích, válet se za tak pěkného počasí v posteli?" Pohoršeně zamlaskal, zamířil k oknu a rozhrnul záclony. Vpustil tak do místnosti pořádnou dávku bílého světla.

Derek vztekle zavrčel a zakryl si paží oči.

„Honem ven! Styďte se!" Damon zatleskal rukama a pracně zadržoval smích, když se postavil před postel s pažemi založenými na prsou.

Opatrně jsem se podívala na Dereka a on mi bezvýrazný pohled oplácel. Damon netrpělivě zahučel a vytáhnul z kapsy přeložený sáček s něčím nahnědlým uvnitř. Zvědavě jsem na předmět uschovaný ve folii zaostřila a snažila se zjistit, co je to. Evidentně to bylo opravdu důležité, když bez pozvání vtrhnul do našeho zamčeného domu. Alespoň doufám, že jsem na noc zamykala...

„Terezo..." Derek energicky třepnul hlavou a na moment zabloudil pohledem k oblinám mých ňader. „Běž... do koupelny."

„Prosím, snažím se ti tady něco ukázat, bratříčku!" Poukázal Damon na svou přítomnost a já nechápavě nadzvedla obočí.

Jmenovaný nepatrně kývnul, ale jeho pohled neopouštěl mou tvář.

„Máš strach, že bych něco viděl poprvé?" Dovtípil se Damon a upřímně se rozesmál.

Zakoulela jsem očima a snažila se vypátrat něco, čím bych svou nahotu skryla.

„Na." Derek mi podal čistý, bílý ručník. Neměla jsem tušení, kde ho objevil, ale vděčně jsem provizorní kus oblečení přijala a ještě pod peřinou se do něj zabalila.

Aniž bych se na jednoho z bratrů Salvatorových podívala, jsem se odploužila ze dveří na chodbu. Obezřetně jsem nahlédla do tátovy ložnice a při pohledu na prázdné lůžko úlevně vzdychla. Tahle situace by se vysvětlovala opravdu špatně.

Ve vykachličkované místnosti jsem za sebou dvakrát otočila klíčem. Ručník jsem pověsila na háček k umyvadlu, abych jej později použila na usušení. Se sklopenou hlavou jsem vykročila ke sprchovému koutu, ale při letmém pohledu do zrcadla se s vykulenýma očima zastavila.

Po zádech se mi táhly dvě pětice krátkých škrábanců zakončené velkými červenými fleky. Opatrně jsem ke zraněním, na jejichž původ jsem si nebyla schopná vzpomenout, zkroutila ruku a dotkla se zarudlé kůže. I při tak jemném dotyku jsem bolestně sykla a musela dlaň rychle spustit zpátky ke stehnům. A to nebylo všechno.

Cursed MoonWhere stories live. Discover now