Röportaj

191 9 6
                                    

melikealtnok ' un cevaplamamı istediği bazı soruları yorumu kalabalıklaştırmak yerine burada toplamak istedim, sizde soru sormak isterseniz bekliyorum yorumlarınızı. İyi okumalar  ☺

1 - Bu kitabı yazma fikri tam olarak nerde, ne zaman, nasıl oldu?

- Tabiki hikayeyi yazmamın kaynağı ilk olarak hayalgücüm, fazlasıyla hayal perest bir kişiliğim. Eylül'ün kurgusu uzun süredir aklımdaydı aslında sadece yazma cesaretini bulamıyordum, Siyahkuu olarak Tumblr da açtığım bir blogum vardı. Orada yazılar yazıyordum fakat hikayeyle bir ilgisi yoktu tabi. (Yazı blogunu kapatalı çok oldu bu arada.) Çok yakın arkadaşım olan GulerKocak ' ın burada çok başarılı hikayeleri var hatta Kaos'u ilk anlattığı insanlardan biriyim. Bir gün ben de onu aradım ve yazsam nasıl olur diye sordum, her zamanki gibi destekledi. Hatta kitabın ilk kullandığım kapak tasarımı kendisine ait. Kocaman teşekkür ediyorum tekrar ona.

2 - Konu fikri nereden çıktı?

- Ben de Eylül gibi modayı takip etmeyi çok seviyorum, Anna Wintour'un (Emily Anderson'ın çıkış noktası olur) kişiliğine bayılıyorum. Tabi böyle dedim diye Eylül'ü kendim olarak yazdığımı düşünmeyin çünkü çok farklı noktalarımız var. En basit örneği kahramanımız kendini ön plana atmayı içten içe sevse de ben oldukça çekingen ruhlu biriyim.

3- Bu hikayeyi yazarken nelerden esinleniyorsun, ilham kaynağın ne?

3 - İlham kaynağım şarkılar oluyor genelde, hikayenin içinde de çok fazla yer veriyorum zaten. Bir konu belirleyip paragrafın ortasında takılabiliyorum o zaman kendi kişisel blogumdan Tumblr'a giriyorum fikir üretmek için ya da izlediğim dizileri açıp ilham almaya çalışıyorum. (Genelde Gossip Girl oluyor bu.)

4 - İleride planların ne hikaye ile ilgili çünkü şuan az bi ilerlemede görülse ileride fark edildiğinde ilgi çekici bir kitap olabilir?

- Kitap olmasını elbette isterim ama çok ileride sanırım. Kitap olursa herkesleşecek gibi geliyor, hani bir şarkıyı ünlü olmamışken çok seversiniz de insanlar dinlemeye başladığında artık size ait olmaz ya. Tabi yine de bilemiyorum, okuyucu sayısı artarsa her şeyi zaman gösterir.

5- Peki ileride çok ünlü olduğunda bizi unutur musun biz senin en iyi okuyucularınız?

- Beni sizler var ettiniz diyerek hepinizi bağrıma basarım, ne unutması :D

6- Yazma düzenin nasıl mesala bugün bölüm yazmalıyım diyip yazıyor musun yoksa otobüste okul sırasında aklına gelenleri bi yere not edip daha sonra hepsini birleştiriyor musun yada daha farklı bi durum

Genelde "Bugün bölüm yazmalıyım" diye bilgisayarın başına oturduğumda sayfadan sonuçsuz kalkıyorum. Gün içinde yada müzik dinledikçe hikaye bir şekilde aklımda devam ediyor, sonra bilgisayarın başına oturup yazmaya başlıyorum. Yani aklımdaki olayları birleştirdikçe hikaye ortaya çıkıyor.

7- Senin hakkında pek bilgimizi yok azda olsa kendinden bahseder misin kimsin nerelisin?

Sanırım bu konuyu şimdilik pas geçeceğim, gizlenmek tercihim. ☺

8- Bu hikayeyi yazarken bir kişiden yardım alıyor musun fikir almak gibi mesela bi arkadaşına yeni bölümle ilgili bi kaç şeyden bahsedip fikir alışverişi oluyor mu?

Hayır, hikaye tamamen bana ait. Kim olduğumu şuan kimse bilmediği için hikaye hakkında arkadaşlarımla fikir alışverişi yapamıyorum tabi. Ama böyle daha iyi, çünkü bunlar benim kelimelerim. Benim yazdıklarım. Okuyanlar bunu beğenirse beğenir, beğenmezse beğenmez. Bu benim kalemim. Genelde okuyucu yorumlarından yola çıkıyorum veya kendi yanlışımı kendim düzeltmeye çalışıyorum. O yüzden siz bol bol yorum yapın. ☺

9- Yeni bölümü yazdıktan sonra yayınlamadan önce nasıl olmuş diye birine okutuyor musun?

Bölüme son noktayı koyduğumda telefonunu eline alıp bölümü baştan sona nasıl olmuş diye okuyan tek kişi benim aslında. Dediğim gibi kim olduğumu sakladığım için danışmam pek mümkün değil.

EylülWhere stories live. Discover now