Kapitel 4

118 7 0
                                    

"Chell, hjälp!" Ropar Oscar. "Jag kommer!" Ropar jag tillbaks. Jag ser hur männen släpar bort honom och slänger honom i det djupa hålet så att han dör...

Jag vaknar med ett ryck, kallsvettig. Jag ser mej omkring och blir lugn när jag ser att Oscar ligger bredvid mej och sover. Tur att det bara var en mardröm. Tänker jag. Sen flyttar jag mej närmare Oscar och försöker somna om. Efter en kvart sover jag bredvid Oscar igen.

Jag vaknar utav en röst som säger:
"Godmorgon älskling." Jag vänder mej om och ser att Oscar är vaken. "Godmorgon." Säger jag och gäspar. "Det är frukost nere i restaurangen nu." Säger Oscar och stryker mitt blonda hår ur ögonen. "Okej." Säger jag och går in till badrummet. Jag sminkar mej med extra sminket jag alltid har i väskan. Jag sätter på mej halsbandet jag fick utav Oscar igår och slänger på mej ett par svarta shorts och ett vitt linne. Sen går jag ut till Oscar som står och väntar vid dörren till hotellrummet. Han har på sej ett par svarta jeans och en vit t-shirt. Han ler när han ser mej och när jag går fram till dörren ger han mej en kyss. "Vad vacker du är älskling." Säger han och håller om mej. "Du med älskling." Säger jag och kysser honom.

Vi går till hissen, åker ner och går till restaurangen. Det är en liten restaurang med max 15 bord. Vi går fram till frukostbufén och tar frukost. Sen sätter vi oss vid ett bord och börjar äta.

"Vad drömde du om inatt?" Frågar Oscar mitt i frukosten. "Varför undrar du?" "Jag hörde hur du vaknade mitt i natten." Svarar han och tar en klunk av sin kaffe latte. "Jag drömde att några män kastade dej i ett djupt hål så att du dog." Säger jag och tittar på min macka. "Det var iallafall bara en dröm." Säger Oscar och ger mej en kram.

Efter frukosten går vi upp på rummet igen. Väl där uppe ser vi art ett blombud varit där. Mitt på soffbordet står det en bukett röda rosor. Jag går fram och läser högt på kortet. "Till min älskade Chell. Du är fantastisk för den du är och ingen ska få säga något annat. //Oscar." Står det. Jag ser på Oscar som ler lite osäkert. Jag springer fram och kastar mej i hans armar.
"Oscar, jag älskar dej så mycket!" Säger jag och kysser honom. Han håller om mej och varje ställe han tar på bränner innuti mej. När vi slutar ser Oscar på mej och ler. "Vill du gå ut på stan? Det är ju trots allt Stockholm." Frågar han och ler. "Men vi har nästan inga pengar kvar." Säger jag och ser på Oscar med en lite mer allvarlig blick. "Det är lugnt." Säger han och ger mej ett hemlighetsfullt leende. "Okej då." Säger jag och ser på honom med en oförstående min. Vi tar på oss våra ytterkläder och går ut. Det är i början av hösten så det är rätt varmt men ändå lite kyligt. Folk går omkring och bär på påsar från alla möjliga affärer. Jag följer efter Oscar som går mot banken. "Oscar, vad håller vi på med?" Frågar jag helt oförstående. "Vänta och se, vänta och se." Säger han bara.

Vi går in genom dom stora dörrarna till banken. Där inne är det fullt med folk som går omkring och väntar på sin tur. Istället för att gå fram och ta en nummerlapp som alla andra går Oscar bort till en vägg som ligger borta vid ett hörn. Han vinkar åt mej att jag ska komma. Osäkert går jag över golvet fram till honom. Han trycker på väggen som öppnas som en dörr i väggen. "Kom." Säger han och ser på mej som står med munnen öppen av förvåning. Han går in genom dörren och jag har inget annat val än att följa med honom. Innanför dörren finns en lång trappa som leder neråt. Vi börjar gå ner för den och då stängs dörren automatiskt efter oss. "Oscar, vad är det här för något?' Frågar jag medans vi går ner för den mörka trappan. "Du kommer snart att få reda på det." Säger han bara.

Äntligen ser jag slutet på trappan. Vi har säkert gått i minst 5 minuter. Nere vid slutet av trappan står en man med svart kostym och väntar. "Hej." Säger mannen och ger en blick åt Oscar att följa med. Då får han syn på mej.
"Vem är det där?" Frågar han och ger mej en blick. "Det är min flickvän Chelsea Silversmith." Säger han till mannen. Då börjar mannen att gå genom en mörk gång med brinnande ljus på väggarna. Vi följer efter och kommer fram till en stor svart järndörr. Mannen knackar tre gånger på dörren pch den öppnas. Där inne sitter en man med grått hår och röda kläder. "Berätta ditt ärende." Säger han och ser på Oscar. "Jag behöver pengar." Säger Oscar. Det är då som mannen får syn på mej. "Kom närmare vackra dam." Säger han och ger mej ett leende. Jag tar ett osäkert steg fram. "Vem är du unga dam?" Frågar mannen undrande. "Hon är min flickvän, Chelsea Silversmith." Säger Oscar och ser på mannen. "Här får ni 5000 kronor, det borde räcka." Säger mannen plötsligt och lägger fram två pengabuntar med 2500 kronor i varje. "Tack så mycket!" Säger jag och ger mannen ett leende. "Visar du dom ut." Säger mannen och nickar mot mannen som visade oss hit. "Javisst, den här vägen." Säger han och visar oss ut till trappan. "Hejdå." Säger vi och börjar gå upp. När vi kommit en bit frågar jag Oscar "vem var det där?" "Det var min pappa." Svarar han...
-------
Såå del 4 uppe! Hoppas att ni gillar den! Det har tagit lite tid men det är bara för att jag inte har haft inspirationen till att skriva. Men nu är den uppe! Rösta och kommentera gärna! Så hörs vi!
//Olivia

Fallen angel |svenskaTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang