Chapter 14

12.1K 501 15
                                    

Já, Liam, Hazz a Louis vytřeštíme oči a s pokleslou čelistí nechápavě hledíme na tuhle, výměnu? „Něco nám ušlo?“ „Josh požádal o přesunutí, i z týmu. Takže,“ vytáhne se Zayn nohy. „Dovolte mi vážení představit vám našeho nového spolužáka a spoluhráče, Niall Horan.“ Niall se uchechtne a dosedne na židli. „Netvař se tak nadšeně, od malinka jsme přece spolu. Au! Za co?!“ mne si rameno. „Za ten tvůj ledovej klid!“ „Než dostanu i já, tak jsem o tom absolutně nevěděl!“ vyhrkne Zayn, když se na něj otočím. V očích mu jiskří a rty má zkrouceny do úsměvu. „Tebe nechci bouchnout.“ „Co?! A proč mě jo!?“ Jen pokrčím rameny, vchází matikář. Třída ztichne a on si ihned všímá změny.
„Koukám, pane Horane, že u hokejistů se vám nelíbilo. No tady to není o nic lepší. Vzhledem k tomu, v jaké tlupě to sedíte…“ mlaskne a hned jej volá k tabuli.

Po hodině jej počastuje několika nadávkami a nám zodpovídá dotazy. „Táááákže, dnes přišel třídní, že Josh požádal o přeložení do naší třídy ale, jelikož je plno, musel se s ním někdo prohodit. A prej ten někdo jsem já. Josh mu řekl, že jsme se na tom tak domluvili, a že souhlasím i s tím, abych teď dělal fotbal a on hokej. Ani jsem nezkoušel protestovat, btw, Josh je totiž jeho syn, nevlastní. To jste nevěděli?“ Kluci zavrtí s pokleslou čelistí hlavou. „Takže to už byla hotová věc, a upřímně, nestěžuju si.“
„Nová tvářička!“ ozve se ode dveří. Třídní vstupuje a pod paží nese i opravené testy, co jsem psali. „Pane Horane, doufám že vaše známky budou srovnatelné s vaší sestrou.“ Protočím panenky a položím se na lavici.
Zayn si vyslechne krátký proslov o tom, že je milé opravovat test, ve kterém je něco jiného než jeho podpis. Dostává za dva s komentářem, že další test očekává za jedna. Během dne zjišťujeme i další, milé věci.
Blondýnka jménem Sandy se pravděpodobně smířila s tím, že Zayn ji patřit nebude a přeorientovává se k Lukovi. Ten ji majetnicky svírá v objetí na chodbě a kdyby mohl, ohne ji tam rovnou přede všemi. Josh se tváří, jako kdyby chtěl ze Zayna minimálně vymlátit duši a Ash ho rovnou zabít. Snažím se jejich pohledy nevnímat a všímám si lidí kolem sebe.
Liam bokem něco šeptá Dee, ta prvně zrudne, pak pohlédne nervózně mým směrem. „Řekneš mu to?“ odtáhne mě od Zayna a tahá k záchodům. „Proč bych to dělala?“ „No… Chodíš s ním… A…“ blekotá. „To že s ním chodím neznamená, že budu donášet na tebe nebo Wee. Náhodou, s Liamem by ti to slušelo i oficiálně. Je fajn.“ Mrknu a upravím si vlasy v odraze zrcadla.
„Hej! Tohle jsou dámský, vypadni.“ Dee stojí v chodbě, vedoucí ven. Zapiští a nastane ticho. „Dee?“ nakrčím čelo a rozejdu se k chodbičce. Tam však stojí Ash. „Máme pravděpodobně jen chvilku, než to ta čupka vyžvaní bráškům.“ 

Bradfordská středníDonde viven las historias. Descúbrelo ahora