EPISODE 6 - SEASON 4 - NOT MYSELF TONIGHT -

8.2K 325 26
                                    

Jennifer Check's P.O.V.

Kako je večer odmicala, Alexandrino ponašanje se mijenjalo. Ne razumijem, kad smo stigli, potpuno je bila pri sebi. Njena mama se odavno vratila s Billom u stan tako da ju sada nije mogla kontrolirati, ali ni vidjeti kako se ponaša. Svaki sat je bila gora, govorila je apsolutne gluposti. Ponašala se poput mene na neki način, samo što izgleda kao da je pod nekakvim utjecajem. Uvjerena sam kako alkohol nije glavni krivac jer je popila samo čašu i pol. Nešto je drugo u pitanju. Kao da se cijeli njen karakter, način razmišljanja promijenio u samo nekoliko sati. Kao da to nije ona, već 'Dark Alex' ako to uopće postoji. Nisam sigurna što bih trebala poduzeti. Ne želim napraviti scenu na Niallovom rođendanu, ali ne mogu to reći za Alex.

"O..opet razmišljaš o meni?" Promatrala me potpuno drukčije, pomalo zločesto s jednako takvim smiješkom. Ne znam kako ovo objasniti. Kao da netko drugi govori kroz nju.

"Kako..?" Jedva sam započela pitanje, a već me Alex prekinula:"Jennifer, pročitala sam te."

Pročitala me? Preokrenula sam očima, a za to vrijeme Alexandrine su ruke točile alkohol u čašu. Ako je 'trijezna' ovakva, kakva će tek biti kad ju alkohol udari po glavi. Najbolje da ju spriječim iako će najvjerojatnije dobro pošiziti.

"Nećeš piti." Hladno sam joj rekla, a ona mi je uputila još hladniji pogled.

"Koji je tebi ku*ac?" Opsovala je bez problema. Koji vrag? Riječ 'ku*ac' jedva slovka, kamoli da izgovori.

"Alexandra, što se događa s tobom? Ne prepoznajem te! Je li ovo zbog Amber i Harryja?" Uhvatila sam je snažno za ramena i protresla ju. Hvala Bogu da su svi okupljeni Niallom i samom zabavom inače bi bila velika scena. Ovako Alexandra nije svima omiljena vještica. A Amber je izmanipulirala čitavu glupu i munjenu 'vampirsku i vještičju' javnost.

"Ne. Ne znam zašto ih uopće spominješ!" Odgurnula me gledajući me zbunjeno. Zbunjena je? E, pa, ja sam još više.

"Idemo malo van na svježi zrak, možda se opametiš kad ti kisik dođe u mozak." Primila sam ju za desnu nadlakticu i povukla prema sebi. Uputile smo se prema izlazu. Zapravo, ja sam se uputila, ona se odupirala dok sam ju pokušavala vući za sobom. Hajde, Alex, ne budi takva pi*da!

"Ne." Strogim tonom je progovorila. Ja sam njena munjena vampirska sestra i starija sam od nje, tako da će me slušati.

"Idemo." Kad već igra na kartu 'strogog', igram i ja. Ne želim je povrijediti, ali ako ona povrijedi mene, branit ću se.

Znala sam da Alexandra već dugo vremena nije uzimala krv jer ne želi, gadi joj se na neki način, izbjegava piti krv jer još nije navikla. Zbog svega toga sam bila fizički jača od nje pa sam ju nekako uspjela izvući van, na terasu dvorca.

Cijelo vrijeme me gledala k'o da će me pojesti. Ja ću nju pojesti ako se ne smiri. Kako ne može kužiti da joj želim dobro? Ne znam za vas, ali ova njena nagla promjena me neugodno iznenadila i pojma nemam što joj je, je li to tinejdžerska faza ili je vrag ušao u nju, ali što god da je, mora prestati.

"Jess...i ti si se odlučila pojaviti. Krasno." Ponovno je Alex kolutala očima čim je vidjela Jess. Još mi samo fali da zarate, a ja ću biti između njih.

"Nešto nije u redu s njom." Jessica ju je neko vrijeme zbunjeno promatrala, a onda rekla. Svaka normalna osoba bi primijetila da Alex nije normalna. A Alex trenutno nije normalna pa ne može ni skužiti da nije normalna. Dobro, dosta filozofije!

"Nešto nije u redu sa mnom? Ne, sve je u redu sa mnom, problem je u tome što ste vi obične glupače koje ne bi ni živjele da nije mene! Ne bojim vas se!" Alexandra joj je unijela drsko u facu i glasno vikala. Mislim da je upravo prešla granicu. Kako može nešto takvo reći?

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now